Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Ewuniu ja też miejsca nie mam dużo.... ale mam trzy kamienne donice, które właśnie zamierzam obsadzić tymi uroczymi białymi kwiatami. ;:168
Poza tym, podobnie jak u Ciebie zrobiłam kolejne rewolucje w ogrodzie.... zawsze po takich zmianach jest więcej miejsca na nasadzenia.... ;:224
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju bardzo mi się podoba Heathcliff , widziałam go u K. napisz coś więcej o niej i od kiedy ją masz ;:63 ;:3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Maju!
Oprócz róż, które traktujesz specyficznie, bezlitośnie zamieniając gorsze na lepsze; i które rosną i kwitną Ci niesamowicie ;:oj (dobra ziemia i dużo nawozów?) masz też przepiękną pozostałą część ogrodu, którą rzadziej pokazujesz. Mam na myśli jeziorko i jego otoczenie oraz wspaniałą zieloną ścianę, na tle której urna prezentuje się po królewsku ;:333.
Czy mi się zdaje, czy coraz więcej jest u Ciebie róż bladziutko różowych?

Pozdrawiam zza ściany zacinającego deszczu ze śniegiem - Jagi
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

majka411 pisze:...Miniaturka jest już kilka dni u mnie i mogę napisać, że ma podobne cechy jak seria Infinity? ach, te bardzo trwałe kwiaty?. i ładne listeczki? są urocze. w rzeczywistości kolor kwiatów jest różowo ? lawendowy ;:170
Ależ ma nazwę?. podawałam ją Alexi ? poszukam i Ci prześlę.
"Dark Pink Beau Monde" , tak sie to cudo nazywa ;:224 .

Twoje zdjecia pozostana bez komentarza , nie będę Ci kadzic ;:306 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

inka52 pisze:Maju bardzo mi się podoba Heathcliff , widziałam go u K. napisz coś więcej o niej i od kiedy ją masz ;:63 ;:3

Teresko zamówiłam ją wiosną 2013. Jest to zdrowa odmiana, ma piękny kolor kwiatów.
Mi osobiście nie udało się zrobić zdjęcia, na którym jej kolor byłby zgodny z rzeczywistością.
Alutka102 w swoim wątku pokazywała Heathcliff( kupowałyśmy ją razem) pamiętam, że je jej zdjęcia były idealne.
Koniecznie tam zajrzyj ;:108

Jagi :wit
nie miej mi za złe?. ;:196 uprzedzałam, że jestem bezpośrednia?.. :;230
Tak coś mi się widzi, że próbujesz mnie sprowokować po swojemu?. hahaha.. :D
Jakoś zgrabnie muszę ująć to, co chciałaś się dowiedzieć? ;:173
Po pierwsze ? wyznaję zasadę robię w życiu to, co mi się podoba?. i co mi sprawia autentyczną przyjemność ?. to odniesienie do Twojego ?specyficznego traktowania róż? :uszy
Bezlitosna jestem tylko dla nieudanych krzaczków róż i chorych. ;:333
Inne panienki rosną w takim miejscu, którego nie pokazuję. ;:185
Ziemia dość dobra?. ale z nawozami nie jest tak jak piszesz?. Nie stosuję dużo nawozów. ;:185
Rzadko pokazuję niektóre części ogrodu, a są i takie, że wcale ich nie pokazywałam, bo muszę cenić prywatność moich
sąsiadów, a czasami i swoją. ;:108
Czy to moja donica skojarzyła Ci się z urną?.. bo mi ta donica raczej przypomina kształt kwiatka tulipana. :;230
Nie masz racji z różami w tonacji bladziutko- różowej ? raczej wzięło mnie na ostrzejsze kolorki?. ale o tym, to dopiero będzie
w nowym sezonie. ;:168
Również pozdrawiam, deszcz był, wiało, a teraz jest ciągle buro?. :wink: a, ja wybieram kolejne róże, które mam ochotę bliżej poznać? ;:167 ;:215

Parfum d'Orleans ;:167
Obrazek

DicEvy ;:167 lubię ją bardzo.
Obrazek

Schone Maid
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexia jesteś .... hihihi a, jednak zaglądasz czasami na forum ;:306
Nic dodać nic ująć.... zawsze jesteś oszczędna w słowach.... :;230 i tak trzymaj ;:333 ;:196 ;:162

Dolce Vita :D
Obrazek
Te już znacie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Camelot :D
Obrazek

Mariatheresia i Walzertraum obie przesadzone na inna rabatę.
Obrazek

Ogólnie ;:204
Obrazek

Obrazek

:wit do miłego popisania ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Majka!
Aluzju poniał.
Zachwyty - TAK, pytania - NIE ;:306.

:wit Jagi
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Taaakie kolorki, bomba! ;:oj Całkowite przeciwieństwo tego, co teraz za oknem...
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka, ja znów sie muszę powtarzac- różyce masz cudne a różowe panienki są the best . Olivia skradła moje serce, zresztą rosengrafin tez:-) tylko miejsca brak , trza cos na wiosnę obmyśleć :-) Idę po raz kolejny nacieszyć nimi oczy. Majka a mozesz cos powiedziec cos na temat rózy Cottage Rose?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Majeczko mnie bardziej chodziło o to, że ja jestem dopiero na początku różanej przygody. O mogę póki co wybierać krzaczki w jednym sklepie, gdyż odmian mam jeszcze stosunkowo niewiele. No ale jak widzę, to wszystko przede mną. ;:333
Właśnie miałam pytać o zdrowotność i Twoją też opinię o Heathcliff ale zdążyłam doczytać co napisałaś. Wylądowała więc w koszyku. Zobaczymy czy dotrwa do wiosennych zakupów, bo miejsca mam jak na lekarstwo a zachciołki coraz większe. ;:306
Oczywiście Dolce Vita też w koszyku i ją kupię na bank! Dzięki Tobie. ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Majeczko, ależ Ci kwitło wspaniale ! Można dostać zawrotu głowy ;:oj
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak mnie zazwyczaj zachwycają różowe róże, to tym razem wpadła mi w oko Dolce Vita
Może to ze względu na nazwę? ;:306
Chociaż nie, coraz częściej zerkam na te kolorki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Majka, ja to nawet nie zaglądam do sklepów z kwiatami. Ostatnio zerknęłam do dwóch i tak od niechcenia napełniłam koszyk.. dopiero ewentualne koszty przyniosły otrzeźwienie :;230 ja wciąż szukam czwartego koła do szalonego wozu Chippendale, Crocus Rose i Minerwa.. może faktycznie ładnie będzie wyglądała z nimi Lavender Ice tym bardziej, że na tej rabacie mam też Comtesse de Segur.. a może właśnie Dolce Vita wkomponuje się z Chippendale.. decyzje, decyzje.. i lepiej nie podejmować ich z włączoną przeglądarką internetową, a już tym bardziej włączonym sklepem internetowym ;:224
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

rikkuu pisze:Ja też niedawno skusiłam się na miniaturkę, ale w kolorze Lavender Pinocchio :heja Kiedy ją zobaczyłam, to ;:oj i musiałam ją wziąć :tan niestety pączki, które były po kolei gubi. Pocieszające jest to, że wygląda zdrowo i wypuszcza nowe listki, więc na wiosnę trafi do ogrodu ;:108

Ula może ta różyczka była przesuszona i stąd to opadanie pąków? :wink:
One są wyjątkowo wigorne?. napiszesz nam jak sobie poradziła. ;:196[/quote]

Nie wyglądała na przesuszoną. Miała naprawdę piękne grube pąki i wyglądała na bardzo zdrową. Nadal wygląda bardzo zdrowo, ale niestety żaden pąk nie rozkwitł, wszystkie opadły. Dobrze, że widziałam kolor i kształt kwiatów na dwóch rozwiniętych. Były przepiękne ;:167 Na wiosnę trafi do ogrodu i mam nadzieję, że tym razem zakwitnie zakwitnie ;:215
Ula
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Majuś, o Twoich różach i ich zestawieniach można by pisać poematy ;:108 Ponieważ nie czuję dzisiaj weny wieszcza, ograniczę się do banalnego "cudowne" :wink:
Skorzystaj z małych jednoosobowych firm
Nie bardzo wiem co masz na myśli ;:219 Szepnij coś więcej, please.
Zazdroszczę Ci, że siedzisz i wybierasz róże, które chcesz "bliżej poznać". Ja przemawiam sobie wciąż i wciąż do rozsądku. Na razie to gadanie do siebie jakoś skutkuje, ale po Świętach... nie ręczę za siebie :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”