Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Post »

Witaj Janeczko :wit
Pięknie jest u Ciebie.
Wszystko tak ciekawie i pomysłowo rozplanowane.
Roślinki cudnie rosną i okazale kwitną, róże i cała reszta.
Domek , studnia , ławka nad wodą bajecznie ;:215 ;:303
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18

Post »

Witam ciebie Ogrodniczko.Bardzo dziękuję za miłe i ciepłe słowa .Staram się najlepiej jak potrafię dogodzić moim roślinkom.Sama jestem częstym uczestnikiem
forum i uczę się od bardziej doświadczonych.To dzięki nim mam na piachu ,bo taką mam tu ziemię, piękne pomidorki,paprykę i ogórki. Człowiek jednak z natury
ciekawski ,chce wiedzieć i umieć więcej i więcej.Ogród mam ekologiczny,nie pryskam chemią ,tylko preparatami zrobionymi z przepisów zdobytych na forum.
Śmiesznie to wygląda ,jak od wiosny przygotowuję herbatki tymiankowe,skupuję kredę ,kwasek cytrynowy,czy sodę.Jednak smak pomidora z krzaczka na śniadanie rekompensuje cały wysiłek włożony w ogród.No i przetwory z własnej działki smakują niesamowicie w każdym momencie.Czegóż nie można dla tego poświęcić .
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten Twój 0gród marzeń coraz piękniejszy i kolorowy. Kwiatki cudnie kwitną. Kalie bardzo ładne. Ja też mam jedną.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Wiolu,miło ,że do mnie zajrzałaś i że podoba się Ci mój ogród .Zapraszam Cię serdecznie do odwiedzania mojego ogrodu.
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Witam :wit Bardzo mi się u Ciebie podoba ;:167
Piękne zbiory, rośliny :wink:
Muszę Cię częściej odwiedzać ;:196
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Asiu,zapraszam serdecznie,mam nadzieję ,że nie będziesz się u mnie nudziła.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Janko pokaż nam coś na koniec sezonu ;:7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Dorcia.Na pewno coś pokażę,ale wieczorem albo jutro.Byłam tydzień na działce i zrobiłam trochę zdjęć.Serdecznie pozdrawiam.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam serdecznie wszystkich.Jesień jak dla mnie przyszła stanowczo za szybko.Uwielbiam wiosnę i lato,jest tak pięknie i kolorowo i można podziwiać kwiaty.
Teraz jest wciąż ponuro i tak bardzo smutno.U mnie na działce, już róże są zabezpieczone i sezon zakończony.Roślinki szykują się do snu zimowego.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[

A teraz mój jedyny prawdziwek znaleziony w tym sezonie.

[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/24a03f6c661c28bf]Obrazek
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Rośliny u Ciebie już gotowe do snu zimowego, już nie mogę się doczekać jak wszystko na wiosnę odżyje ;:167
Piękny grzybek, zawsze lepiej jeden niż wcale :wink:
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
janinka-n
200p
200p

Post »

Cześć Asiu.Masz rację ,lepszy rydz niż nic.Susza tak dała nam się we znaki ,że i grzybków w mojej okolicy nie było.Nie pamiętam takiego lata,jak to.
Upalne i bardzo suche.Jednak mój ogród przetrzymał to i dawał mi dużo radości.Poznałam smak pierwszych winogron i narobiłam dużo przetworów z własnego
ogródka. Dla osłody i przypomnienia słonecznych dni pokażę Wam moje zbiory z jednego dnia.

Obrazek

Bycie na tym forum daje tyle wiedzy ,ile człowiek pragnie wziąć .W sumie tak na prawdę ogrodem zajmuję się trzeci rok.Początki ,to były sadzone różne rodzaje iglaków ,bo nie potrzebowały opieki,a obecność raz na jakiś czas uniemożliwiała zajęcie się działką na poważnie i z całym sercem. Teraz kiedy mam czas ,jak widać
na zdjęciach moje hobby to róże.Mam ich wiele i wydaje mi się ,że wciąż mało.
Mam problem ,bo w drugiej połowie lata ,łapią czarną plamistość liści . Może ma ktoś jakiś sposób na zlikwidowanie tego ,oprócz chemii,bo staram się nie używać
jej w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam serdecznie .
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam wszystkich odwiedzających mnie i mój ogród.Tak się zrobiło na dworze zimno,mokro i spadł pierwszy śnieg w tym roku.Strasznie tęsknię za latem ,moimi kwiatami i ogrodem.Przed nami parę miesięcy życia w letargu i czekania do wiosny.Nawet na wysiewanie kwiatów jeszcze za wcześnie.Co w takim razie ma robić
uzależniony od roli człowiek .Siedzę i oglądam fotografie,czytam,planuję ,co i jak będzie od wiosny.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Pięknie i kolorowo się zrobiło od razu.Nieprawdaż .
Pozdrawiam.
janinka-n
200p
200p

Post »

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia ,chciałabym życzyć wszystkim odwiedzającym mój ogród ,wspaniałych ,cudownych ,rodzinnych Świąt,
Mikołaja z wielkim workiem prezentów i Szczęśliwego Nowego Roku.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Wszystkiego najlepszego w Nowym roku.Janinko jak poradziły sobie Hortensje w ostatnim sezonie?
janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Beatko ,ostro jestem różana ,nie da się ukryć .Kocham je i dosadzam co roku sporo nowych i oczywiście martwię się o nie co niemiara.One mnie też chyba lubią .

Joasiu,dzięki za życzenia ,a co do Hortensji ,to nie miałam ich za wiele.Parę lat temu wsadziłam trzy i nie przetrwały zimy.W tym roku wsadziłam jedną malutką ,
na zimę przykryłam ją igliwiem i ziemią .Zobaczymy na wiosnę.Nie mogę się już doczekać wiosny.Zima trwa zdecydowanie za długo.

Pozdrawiam Was serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”