Wczoraj,na niedzielnym spotkaniu,EMILKA zrobiła losy na świąteczne prezenty pod choinkę.
Nie wiem kto mnie wylosował Ale już wiem,co bym chciał dostać Podejrzałem u JANKA magrego,
że wyszła nowa książka p.Radziula - Poradnik kolekcjonera.Skalniaki ...Pięknie wydana i aktualna
Może dostanę
Za szpakami nie przepadam, wygryzają młode pączki kwiatków, i skrzeczą na dachu.
Poczytałam o książce i już do mnie jedzie.
Jak przyjedzie pochwalę się co tam ciekawego.
Witam
Pora się zamknąć,jakoś nie mam odwagi ...
Wczoraj z Gazetą dostaliśmy darmowy kalendarz na 2016 Pasuje na działkę
Jaki ptaszek na okładce
..................................................
Dość rzadki ale go widziałem na żywo wiosną up.Ryśka,dwie działki dalej,gdzie miał gniazdo w grupie iglaków
Fotki,niestety nie zrobiłem
Nadal sporo ładnych kwiatków rośnie u ludzi
Np. ten biały floksik / / kwitł w maju u TERESY
Ale koperkowa /od ZBIGA / juz u mnie ..
....................................................................
Białego chyba nawet dostałem,bo TERESA nie jest chitra Może padł,może z wiosną się pokaże
Ps.IGA,szybka jesteś Z tą książką
Ja mam podobnie...Tym razem wezmę na wstrzymanie
Takiego ptaszka to ja nie widziałam ,piękny jest.Kępa psizębów udana .Przy tej szarości Twoje fotki kwiatowe tak cudownie dają po oczach Sławku..Miodzio.
Pozdrawiam ,belka
DOROTKA,jest pretekst do zamknięcia,kalendarzowy...
Ale jakoś nie mam wewnętrznego przekonania Poza tym muszę zrobić choćby małą przerwę
Na razie pokażę dwa krzewy...
................................................................. Wiciokrzew rośnie sobie spokojnie przy wejściu do altany i na wiosnę zachwyca
Ze złotokapem,na fotce TERESINY,jest taka historia,że go miałem ze 3 lata,a potem wykopałem
I już nie powrócił...Ale podoba mi się bardzo
.
Ptica nazywa się raniuszek
Wcale się nie dziwię ANCE,bo ja też widziałem go pierwszy raz A trochę juz w życiu
widziałem,z racji wieku Może jeszcze nie wszystko Złotokap rośnie u Pani T.,a świerki u sąsiada po 2.stronie alejki
Sam nie jest taki wspaniały ale tło dodaje mu urody
Dla BELKI i DOROTKI inny krzew,który w odróżnieniu od glicyni,zakwitł po 2-ch latach od kupna
Oto KRASAWICA
............................................................
Dzisiaj ANNA po obejrzeniu wpisów na temat wisterii stwierdziła,że na wiosnę trzeba kupić kwitnącą
Jestem za