Za to zawiązały sporo nasion i teraz wygląda to bajecznie.
Część zebrałam i spróbuję zrobić chociażby jeden słoik dżemu.
Byłoby więcej, ale nie wszystkie się nadają do zebrania, bo są bardzo gorzkie.
Za to zimą ptaki będą miały używanie.

Ten następny też nowy?
 Ten następny też nowy?
 zrobiło się w nim bardzo szaro a liście ścielące się na ziemi przybrały kolor nie ciekawy po ostatnich deszczach
  zrobiło się w nim bardzo szaro a liście ścielące się na ziemi przybrały kolor nie ciekawy po ostatnich deszczach   niestety nie uprzątnęły się same i jak teraz pogoda pozwoli to będę je zbierać razem z obślizłymi gadami
 niestety nie uprzątnęły się same i jak teraz pogoda pozwoli to będę je zbierać razem z obślizłymi gadami   ale przynajmniej nie zostały mi żadne roślinki w doniczkach tylko wszystkie znalazły swoje miejsce
 ale przynajmniej nie zostały mi żadne roślinki w doniczkach tylko wszystkie znalazły swoje miejsce   
  mimo podlewania i naszego wysiłku
  mimo podlewania i naszego wysiłku   

bo w ogrodzie to już teraz  bezrobocie.
 bo w ogrodzie to już teraz  bezrobocie.  

ale posadziłam go między kamykami aby miał cieplutko i odwdzięczył się ogromnie bo kwitnie już z pięć miesięcy, widać od
 ale posadziłam go między kamykami aby miał cieplutko i odwdzięczył się ogromnie bo kwitnie już z pięć miesięcy, widać od   podarowany
 podarowany   
  aż jeden kwiatuszek pokazał z tego wszystkiego
 aż jeden kwiatuszek pokazał z tego wszystkiego   

oj szykują się na snieg Marysiu. A u nas już sypie
  oj szykują się na snieg Marysiu. A u nas już sypie  

czekam kiedy się w nim wytarza w ogrodzie
 czekam kiedy się w nim wytarza w ogrodzie   

jak nie to karakułami musi się zadowolić
 jak nie to karakułami musi się zadowolić   

i przy wietrze ślicznie szeleszczą tylko wiosną zbieram wszędzie suche liście
 i przy wietrze ślicznie szeleszczą tylko wiosną zbieram wszędzie suche liście  

Oj zimno się zrobiło a ja mam jeszcze cebule lilii do posadzenia bo mi odbiło i zakupiłam
 Oj zimno się zrobiło a ja mam jeszcze cebule lilii do posadzenia bo mi odbiło i zakupiłam   ale dostaną mieszkanko w skrzynce w substracie do wiosny
 ale dostaną mieszkanko w skrzynce w substracie do wiosny   

możesz posadzić do doniczek a potem z doniczką do ziemi albo wczesną wiosną wywalić z doniczki i wsadzić, powinny przetrwać. Do mnie jeszcze jedzie przesyłka i jutro mam odebrać ale co to to nie wiem, podobno cała skrzyneczka
 możesz posadzić do doniczek a potem z doniczką do ziemi albo wczesną wiosną wywalić z doniczki i wsadzić, powinny przetrwać. Do mnie jeszcze jedzie przesyłka i jutro mam odebrać ale co to to nie wiem, podobno cała skrzyneczka  

jeszcze zakupy......
 jeszcze zakupy......

natomiast wejgela też nie rośnie wysoka a jest ciekawa bo ma białe i czerwone kwiatuszki na jednym krzaku
  natomiast wejgela też nie rośnie wysoka a jest ciekawa bo ma białe i czerwone kwiatuszki na jednym krzaku