Moje oczko w głowie cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 7

Post »

Jadziu tak właśnie myślałam , tylko czy mnie posłuchają jak one takie niegrzeczne ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu zbyt im się spieszy i ciekawe do czego????? :D Jutro jeśli pogoda pozwoli to dalej będę sprzątać różane liście i pościnam astry bo wyglądają tragicznie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! widzę nasion masz od groma!
Masz jeszcze browalię ? co to jest centarnia?
Myślałam żeby Cię poprosić o cytryńca, bo mam go kilka lat i ---- nie owocuje, trzeci raz go przesadziłam ;:14
I jeszcze jakbyś miała parzydło niskie , chyba dostałam od Michała ale go nie mam i ta rukola wieloletnia to jeść się ją da?
No widzisz tyle pytań. Muszę spisać moje nasiona bo też ich trochę mam to może coś wybierzesz. A sieje pomidory i paprykę bo mam tego trochę :D
Dobrej nocy i spokojnych snów! ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu sprzątasz wszystkie liście różane ?? a zielone obrywasz ?? i co spalasz czy na kompostownik ?
I jeszcze pytanie Astry czyli Marcinki ścinasz ?? ja to robię zawsze wiosną :)
Marysiu Browalię mam jeszcze ;:108
Cerinte ( muszę edytować bo się pomyliłam ) - oryginalna i rzadka roślina o atrakcyjnych o granatowo- purpurowo- niebieskich kwiatach.
Osiąga wysokość 60 cm.
Kwitnie obficie od lipca do października .Zastosowanie - na rabaty, do tworzenia grup florystycznych, na kwiat cięty, jako wypełniacz do bukietów.
Stanowisko słoneczne lub pół-cieniste, gleba żyzna, przepuszczalna.
Wysiew nasion wprost do gruntu w kwietniu.
Można ją uprawiać jako roślinę wieloletnią w ogrodach zimowych.
Rukoli wieloletniej już nie mam nasionek ale wiosną będą siewki to Ci zabiorę albo podam Michałowi jak będzie jechał ;:108 Ona ma trochę cieńsze listki i bardziej ostre . Parzydło mam jeszcze . Nasionka może wyślę później , jak dojdą nasionka naszego kwiatka - jak on się tam zwie ?? ;:7 jest w domu stoi w wodzie .
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu nie obrywam liści tylko sprzątam te ,które leżą na ziemi .Liście różane chronią przyszłe pąki ,wiec ich nie zrywam.Różanych liści nie kompostuję, wrzucam je do BIO kubła niech oni sobie je kompostują.Marcinki te wysokie muszę pościnać, bo wyglądają jakby spalone calutkie czarne tak samo wyglądają Nachyłki okółkowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Myślisz o Klip Dagga ? ja swoje zebrałam, bo zwiesił główki i mam nasiona ale nie wiem czy dojrzałe? Mam nadzieję że przynajmniej część.
Kurcze myślałam, że piszę na pw ale nic niecenzuralnego nie napisałam :;230 Mogę poczekać na wszystko razem ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję ;:196
Marysiu mówię o Ipomopsis rubra ;:108 też czekam żeby dojrzały nasionka .
A na Klip Dagga jestem chętna ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu na własną odpowiedzialność :;230 Ipomopsis kwitło u Ciebie, a u mnie śliczne rozety i mam je zamiar okryć na zimę. Gdyby zapowiadali jakieś masakryczne mrozy to wykopię parę.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Teresko uśpij swoje rośliny bo jak się rozniesie na większy teren to nie wyobrażam sobie co to będzie ...?
Ja chcę przerwy i rośliny maja iść spać - tak było zawsze więc i w tym roku tez musi tak być.
Mnie coraz mniej nasion kusi z racji wygody a głownie z braku miejsca bo krzewy się rozrastają i potrzebują przestrzeni.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu witaj moja kochana bratnia duszo ;:196 ;:196 ;:196
Różyczkę masz śliczną i pięknie kwitnącą ;:333
Ja dostałam w tym roku dwie odmiany NN i czekam na ich kwitnienie .Jedna z nich mocno pachnie i kwitnie bardzo długo , a i są bardzo wysokie .
Jedną posadziłam przy domu .
Oj ,pory roku mamy odwrócone u mnie też roślinki fiksują . Ja część swoich marcinków już przycięłam chociaż zawsze robiłam to wiosna ,a teraz gdzieś wyczytałam ,że trzeba je przycinać jesienią i bądź tu człowieku mądry .Co i rusz inaczej :wink:
Tereniu masz bardzo dużo roślin . Taki ogrom nasion uzbierać biję Ci za to wielkie brawa ;:138 ;:138 ;:138 .
Dużo zdrówka i miłego weekendu Ci życzę ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak ,widzę ,że u Ciebie też rośliny kwitną, a to na siatce to pewnie powojnik ? No niech już będzie zimno bo nam się rośliny zmarnują tą wegetacją :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak jest na własną odpowiedzialność ;:108 ;:108 U mnie Impomopsis rubra kwitła na dwóch rozetkach , kilka ładnie wyrosła ale już nie da rady się rozwinąć , samych rozetek mam dwie :) może też wezmę do doniczki z jedną ??
Witam Krysiu ;:196 Uśpiłabym swoje roślinki - tylko jak ?? podpowiedz proszę ;:180
Jak się rozniesie na większy teren to będzie wiosna ;:108 ;:306 ;:306
Ja też już chcę przerwy - niech już spadnie śnieg .
Ja jeszcze chcę wysiewać nasionka aby mieć więcej roślinek tańszym kosztem , moje krzewy są jeszcze małe ale jak urosną też nie będę tyle wysiewać .
Alu witam ;:196
Ja większość kwiatków ścinałam wiosną , suche pędy ochraniały trochę roślinki przed wiatrem i mrozem ale tak naprawdę to nie wiem czy to dobrze .
Trochę roślinek mam Alu i z nich zbieram nasionka , część nasionek zbieram dla siebie a część na wymianę albo na sprzedaż - chcę trochę uskładać sobie pieniążków na nowe chciejstwa ( nie stać by mnie było żeby kupić sobie wszystko :( ) a chciejstw ciągle przybywa ;:108
Karolinko ten na siatce to krzew podobny do wiciokrzewu ma kwiatki - zawsze kwitnie wczesną wiosną a teraz mu się coś poplątało :roll:
Nich już będzie zima ;:108 ;:108

Bardzo serdecznie Wam dziękuję za odwiedziny , pozdrowienia i życzenia ;:4 ;:4 ;:4 również życzę Wam dużo zdrowia i miłego i ;:3 weekendu
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu jednego roku posłuchałam kogoś z telewizji i nie ścięłam tych co powinnam potem bardzo żałowałam bo rozsiały sie jak chwasty ;:223
A z tym zbieraniem pieniążków na chciejstwa to świetna sprawa musze i ja zacząć kiedyś tak zrobić bo też mam ich dużo ( chciejstw )
Miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ;:167 ;:196 U mnie nie chcą się tak kwiatki rozsiewać same ;:185
Z nasionkami to bardzo żmudna praca , niektóre są tak malutkie że nawet pod lupą ich nie widać i nie możną ich ładnie oczyścić , trzeba też mieć gdzie suszyć i potem gdzie rozłożyć się z pudłami - no ale nic darmo niema ;:185
A chciejstw przybywa , jeszcze jak się odwiedza tak piękne ogrody :D wszystko by się chciało mieć ;:108
Trzymaj się kochana ;:196 pozdrawiam całą rodzinkę ;:4
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu Wczoraj plewiłem i natknąłem się na 2 malutkie siewki cerinte, wysiały się z tego krzaczka co mi dałaś, mają szansę przeżyć zimę? W jakiej temperaturze przechowujesz irezyne? Moja wygląda jak świecznik żydowski, liście jej zleciały i wypuszcza takie maciupkie. Zrzuciła je bom a za ciepło lub za ciemno?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”