Widzisz co wymyśliłam

Sama jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie.
Nie wiem, którego zawilca nie mogłaś znaleźć
Honore Jobert
http://www.florini.pl/images/3a651ce531 ... 367a3a.jpg
Dainty Swan
http://www.elizabethmacgregornursery.co ... tudio2.jpg
Ten ostatni jest super z tymi podwójnymi kolorami
Izuś, uwierz mi, że było lepiej. To lato dało o sobie znać.
Cieszę się, cieszę, wiesz jak kocham kupować i urządzać nowe miejsca. U mnie tawułki schły tylko za morelką.
Wszyscy prorokowali, że pod sosną będzie z nimi niedobrze, ale tam były cały czas zielone, tylko miały kłopot z kwiatami.
A jeszcze nie ma podlewania kropelkowego. Także liczę na to, że będzie dobrze.
Chciałam na tę nową rabatę przesadzić tawułki zza morelki. Powsadzałam tam maluchy, a one wcale nie sa tam widoczne. Tam musze posadzić jakieś krzewy. Pewnie posadzę hortensje i rodki.
Rutewka Kiusjańska to niska odmiana. Zakochałam się we wszystkich rutewkach. Będę je sadziła gdzie się da
Orlikolistna zazwyczaj zachowuje się nieźle. Niestety w tym roku susza dała się jej we znaki. Pod koniec lata była już prawie uschnięta.
Iguś, oberwało mi się za niewinność

Rutewka już rośnie, ale w tej części przy schodkach. I tam wcale nie jest za wysoka. Te które chcę posadzić mają około 30 cm wzrostu

Jeszcze nie napisałam o żurawkach. Zapomniałam o nich wspomnieć.

)
 ) 

) Zobaczymy wiosną co z nich będzie.
 ) Zobaczymy wiosną co z nich będzie. 

A jak widzę po tych barwnych zdjęciach i pamiętam z wizji lokalnej głównie brak miejsca!
 A jak widzę po tych barwnych zdjęciach i pamiętam z wizji lokalnej głównie brak miejsca!

. Nie było żadnego oznaczenia, że towar jest zarezerwowany, jakby nigdy nic stał między innymi bylinami. Do rękoczynów nie doszło, ale wygarnęłam sprzedawcy niekompetencję. Ostatecznie kilka miesięcy po tym incydencie dopadłam wymarzoną bylinkę. Według "opiski" moja rutewka to delavaya hewitt's double. W tym roku kwitła bardzo marniutko i jej wysokość nie przekraczała 40 cm. Mam nadzieję, że będzie ładna i wysoka
 . Nie było żadnego oznaczenia, że towar jest zarezerwowany, jakby nigdy nic stał między innymi bylinami. Do rękoczynów nie doszło, ale wygarnęłam sprzedawcy niekompetencję. Ostatecznie kilka miesięcy po tym incydencie dopadłam wymarzoną bylinkę. Według "opiski" moja rutewka to delavaya hewitt's double. W tym roku kwitła bardzo marniutko i jej wysokość nie przekraczała 40 cm. Mam nadzieję, że będzie ładna i wysoka