Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Ale Skandynawska to wiesz,taka podstawa,chryzantema dwa metry co do lutego potrafi kwitnąć ;:224
Ja bym też chętnie kupił,ale:
wszystkim kojarzą się z grobami,
nie ma gdzie :lol:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Soniu uważaj , bo wiesz, jak ci porządnie zawróci to możesz skończyć jak ja...
Z głową nad zamówieniem.... ;:14

Mati powiem ci szczerze że te wysokie chryzantemy jakoś nie zawładnęły moim sercem... Podobają mi się takie małe , zwarte kępki...Dlatego zamówiłam same niskie odmiany.

Moje smagliczki jeszcze ładnie kwitną ,( dziś zrobiłam porządek w stojących donicach ), a że żal było mi je jeszcze wyrzucać, wsadziłam je do ziemi... Wiem że i tak niedługo zmarzną ale do tego czasu niech cieszą oko...

Obrazek

Niech rozświetlają ogród w takie pochmurne i mokre dni jak dzisiejszy...

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola ;:oj
To drugie zdjęcie :!:
Oddaje hołd ;:180
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A mnie jakoś chryzantemy nie zachwyciły. Miałam dwa podejścia i wiem już że będą tylko jednorocznymi ozdobami sezonowymi do donic.
Za to coraz bardziej zagłębiam się teraz w lilie OT. Powolutku wypełniam wirtualny koszyk na wiosnę... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mi chryzantemy podobają się w donicach ale na rabatach jakoś ich nie widzę. Zachwycam się za to późnymi astrami, one teraz są w swoim żywiole i póki co, obiecuje sobie wysiać je na wiosnę ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati zawstydzasz moją skromną osobę . Dziękuję ci bardzo. ;:180

Zuza , lepiej nic nie mów...o liliach też już myślałam.
Matko , muszę zrobić skok na jakiś bank... Że się nie da wyhodować money , money z nasionek...
Przez zimę akurat by podrosły i bym miała na nowe zachciewajki. ;:306
Jedyne pieniążki jakie mi wyrosły dotychczas to srebrne talarki na miesięcznicy ;:306

Marlenko mnie bardzo spodobały się chryzantemy. Tyle jest przeróżnych odmian , jedne piękniejsze od drugich. Chciałabym wszystkie .... ;:223
Marzy mi się pole kolorowych chryzantem , obok różane i następne powojnikowe... ;:224
Zapomniałabym o.....hortensjowym. :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu na razie dwie białe, niskie z donic czekają w garażu. Jak biała w gruncie przeżyje, to może kolejne zagoszczą też. ;:218 Co roku jedno poletko zapełnisz i za trzy lata będzie gotowy ogród, :) a potem kolejne chciejstwa się pojawią. ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, niech mnie kule biją, jak ty hortensjowym napisałaś ;:202 ;:14
Do pól dodaj cebulowe bo nic wtedy nie kwitnie :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tulap pisze:Olu, niech mnie kule biją, jak ty hortensjowym napisałaś ;:202 ;:14
Tulap, jak ty dowalisz to trzymajcie mnie :;230 :;230

Ola zapytałam ostatnio mojego męża co on na to żeby za rok kilka chryzantem kupić, a on jak zwykle w temacie: a myślisz, że ktoś ci potem kilka kupi skoro ludzie całymi paletami handlują.. Jednoznacznie zakwalifikował je jako kwiaty grobowe i koniec. Wiem, że potrafią niesamowicie ożywić ogród, szczególnie teraz jak nie ma na co okiem rzucić, ale moja jedyna nadzieja na późną jesień to posadzenie marcinków ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani witajcie , Soniu ,Mati (ty wyśmiewco jeden ;:134 ), Sabinko ;:196

Soniu a ty wiesz że na tych ugorach koło mnie to nie jedno poletko bym wyhodowała ...Moi teściowie naprzeciw domu zagospodarowali sobie kawałek ziemi , która stała niczyja. Jak poznałam mojego M , to właśnie mieli w tym miejscu kawał truskawek , malin , ogórki , fasolę , ziemniaki i mnóstwo kwiatów... Po jakimś czasie, panowie z Urzędu Miasta, przypomnieli sobie o tej ziemi , przyjechali w czarnych garniturach z tekami pod pachą i stwierdzili ,że albo teściowie będą opłacać tą ziemię albo wszystko do likwidacji.... Co się dało przenieśliśmy na nasze podwórko , reszta z bólem serca poszła do innych ludzi...
Teraz, po tym fakcie,kilka lat później, dalej nic się tam nie dzieje,nadal są ugory i krzaczyska po pachy....
Ale co tam..... ;:222

Mati z tobą to aż strach pisać... ;:134 Jesteś gorszy niż twoja polonistka... ;:306 To nie wiesz że oba te kwiaty podobne do siebie .... ;:306 , że chryzantemę i hortensję można łatwo pomylić w pisowni? To tak z rozpędu poszło... już poprawiłam. Ale dzięki... A wiesz że to tak specjalnie?
Sprawdzam twoją czujność , co byś na dyktandach dobrze wyszedł.... :;230

Sabinko ,właśnie tak większość z nas myśli ,że to są tylko kwiaty grobowe i tyle... Tak samo kojarzą się hortensje (Mati myślę o tobie ;:168 ) ogrodowe...
Na wielkanoc przy grobie one pełnią rolę dekoracji...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak budził się dziś rano dzień....

Obrazek

Po wczorajszym deszczu zapowiadało się całkiem dobrze, zdążyłam nawet umyć okno i niestety pogoda się popsuła... pada.Obrazek
Roślinki się cieszą , my trochę mniej...

Na porannym spacerze z psem ,widziałam krzak głogu , kompletnie oblepiony sikorkami.... Żałowałam nawet że nie miałam przy sobie aparatu , czy chociaż telefonu...tyle ptaków na raz!!! I to sikorki , czyżby zima nadciągała?

Soniu pisałyśmy niedawno o grudniku... Mówiłam że ruszyłam go , bo musiałam umyć okno.... i co się dzieje? Zaczął gubić wszystkie pączki. ;:222 A tak ładnie wyglądał....Obraziłam się na niego... ;:224

Obrazek

Za to cyklamen pięknie kwitnie ..... Obym się na niego też nie obraziła.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Pomarańczowe kuleczki ognika rosnącego przy garażu....
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko wiesz,dyktanda to się poprawia bo przeważnie są jedynki-ale słowa których znaczenia i dziadki nie znają :;230
Ten cyklamen to ma fajnie przebarwiane kwiaty.W sumie też bym kupił sobie do domu (ale kasy szkoda...)
I grudnik już ma pąka ;:138 Ja jestem zawsze pełny podziwu jak komuś kwitnie (no i jak inne doniczkowe też kwitną) ;:63
Pierwsze zdjęcie bez komentarza....Jeszcze jakby tam wody trochę było...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu pięknie twoje obrazy oprawione. ;:138 Ognik cudny, teraz w szarości daje po oczach. ;:oj Mnie grudniki cały rok denerwują, tylko te parę dni jak kwitną je lubię. Z tym poletkiem, to ktoś życzliwy pewnie doniósł. Po co rodzice mieli mieć ładnie koło siebie, jak mogą być chaszcze. Przyglądałam się podobnej sytuacji koło siebie. Zamiast kwietnej łąki, zostały po jej przeoraniu, chwasty po pas. ;:222
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Piękne portrety kwiatów ;:3
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tulap pisze: I grudnik już ma pąka ;:138 Ja jestem zawsze pełny podziwu jak komuś kwitnie (no i jak inne doniczkowe też kwitną) ;:63
Pierwsze zdjęcie bez komentarza....Jeszcze jakby tam wody trochę było...
Mati właśnie się wkurzam, bo grudnik już pięknie był obsypany kwiatami , obróciłam go przy sprzątaniu i zaczęły wszystkie pąki opadać... Już po kwitnieniu.
Taki delikatesik z niego. ;:224
A pierwsze zdjęcie i z wodą, musisz sobie ją wyobrazić... dwa dni padało to i woda jest. ;:306
cyma2704 pisze:Olu pięknie twoje obrazy oprawione. ;:138
Soniu dziękuję , staram się trochę te moje wypociny aparatem uatrakcyjnić...

Asiu cieszę się że ci się podoba...Zapraszam cię częściej...
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”