Filigranowa - dziękuję

.
Karo - dziękuję za pochwałę fikusów

.
Mój najnowszy zakup był podpisany jako hoja i nic więcej. Już wrzuciłam jego zdjęcia do identyfikacji.
Ten mój kabel kupowałam parę lat temu z myślą o takiej standardowej szklarence do wysiewu nasion, jakie są do nabycia na przykład w OBI. Ja kupiłam najkrótszy z serii TerraHOT. Ma moc 15W i długość 2,5 m. Ponieważ w zamyśle producenta miał być używany w terrarium dołączono do niego przyssawki. Natomiast ja pokombinowałam inaczej - postanowiłam zrobić podstawę i podkładać ją pod szklarenkę. Zrobiłam takie dość płytkie pudełko (o wysokości ścianek ok. 4 cm, szerokości i długości odpowiadającym wymiarom szklarenki) ze styropianu. Ścianki przykleiłam do dna styropianowego pudełka. To wszystko wyłożyłam spożywczą folią aluminiową, choć nie wiem, czy to akurat było potrzebne. W jednej ze ścianek wywierciłam dziurę, żeby przewlec kabel. Kabel grzewczy zawijam wewnątrz tego "pudełka" i na nim stawiam szklarenkę. Pewnie ten kabel można jakoś estetycznie przymocować, ale póki co, do tego etapu nie doszłam

.
Wtedy, kiedy kupowałam kabel, dokupiłam też sterownik temperatury z czujką wkładaną do szklarni. Na sterowniku ustawiam wymaganą temperaturę. To dość przydatne, ale nie niezbędne urządzenie. Można też włożyć do środka zwykły termometr i włączać kabel ręcznie.
Ufff, ale się rozpisałam.
Nie wiem, czy to było wystarczająco zrozumiałe. Mogę w dzień zrobić jakieś zdjęcia, żeby to wszystko zilustrować, jeśli napisałam niezrozumiale.