Zauważyłam po raz pierwszy takie pączki na mojej kalinie hordowinie, więc liczę, że wreszcie na wiosnę zakwitnie.

I taki tegoroczny asterek mi zakwitł. (A za nim wciąż zielony estragon, który odbił po jesiennym cięciu.)

Oprócz powojnika, od sąsiada przychodzą w odwiedziny maliny, winogron i podagrycznik i nigdy się to nie zmieni niestety.
 Oprócz powojnika, od sąsiada przychodzą w odwiedziny maliny, winogron i podagrycznik i nigdy się to nie zmieni niestety.

Pięknie kolorowo u ciebie
 Pięknie kolorowo u ciebie  

do mnie też na dożywianie przychodzi kot sąsiadowy, ale głaskać się nie daje. Co prawda wygląda na bardzo zestresowanego to nie robię nic na siłę
  do mnie też na dożywianie przychodzi kot sąsiadowy, ale głaskać się nie daje. Co prawda wygląda na bardzo zestresowanego to nie robię nic na siłę  
  Widzę że agrest obrosły truskawki czy poziomki, to jak będziesz zbierać owoce?
  Widzę że agrest obrosły truskawki czy poziomki, to jak będziesz zbierać owoce?  Za te przebarwienia m.in. uwielbiam krzewy.
 Za te przebarwienia m.in. uwielbiam krzewy.  

, a po trzech latach i tak truskawki będą musiały znaleźć nowe miejsce. Bo chyba po takim czasie już słabiej owocują?
 , a po trzech latach i tak truskawki będą musiały znaleźć nowe miejsce. Bo chyba po takim czasie już słabiej owocują? Tylko taka już pora roku, że wszystko szykuje się do snu. Dni są krótkie, jest ciemno. Ale przynajmniej miałyśmy czas pogadać nie tylko o roślinach.
 Tylko taka już pora roku, że wszystko szykuje się do snu. Dni są krótkie, jest ciemno. Ale przynajmniej miałyśmy czas pogadać nie tylko o roślinach. 

Róże, porzeczki, agresty wszystko jak nie usychało od razu to szybko kończyło swój żywot. Tak sobie to tłumaczę, że takie rośliny potrzebują więcej wody, żeby odżywić patyk i roślinę.
  Róże, porzeczki, agresty wszystko jak nie usychało od razu to szybko kończyło swój żywot. Tak sobie to tłumaczę, że takie rośliny potrzebują więcej wody, żeby odżywić patyk i roślinę. Byle do wiosny
 Byle do wiosny 

Dla szalonych ogrodników, to każdy przejaw życia na rabatach jest piękny. Jesień masz ładną, astry i kolorowe liście w słońcu cudnie wyglądają. Miejsce do spacerów wyjątkowo urokliwe. Witaj w klubie powojowym. Rośnie u mnie cztery lata i nie udało mi się go zniszczyć. Na szczęście w jednym miejscu, więc tylko kilka razy podcinam i pielę. Bukszpanowe chore liście niestety trzeba zebrać i spalić. Moje chorujące przez dwa lata, w tym roku dość mocno poprzycinałam i zdecydowanie ładnie się odbudowały. Niestety chemia na grzyby była konieczna.
 Dla szalonych ogrodników, to każdy przejaw życia na rabatach jest piękny. Jesień masz ładną, astry i kolorowe liście w słońcu cudnie wyglądają. Miejsce do spacerów wyjątkowo urokliwe. Witaj w klubie powojowym. Rośnie u mnie cztery lata i nie udało mi się go zniszczyć. Na szczęście w jednym miejscu, więc tylko kilka razy podcinam i pielę. Bukszpanowe chore liście niestety trzeba zebrać i spalić. Moje chorujące przez dwa lata, w tym roku dość mocno poprzycinałam i zdecydowanie ładnie się odbudowały. Niestety chemia na grzyby była konieczna. 

jaką przybierają formę i jak się wybarwiają. Środowisko zróżnicowane gdzie jest i woda pozwala na obserwację ciekawych okazów fauny. Spacer czy karmienie kaczek pozwala nam odpocząć. Bardzo ładnie pokazałaś to miejsce
  jaką przybierają formę i jak się wybarwiają. Środowisko zróżnicowane gdzie jest i woda pozwala na obserwację ciekawych okazów fauny. Spacer czy karmienie kaczek pozwala nam odpocząć. Bardzo ładnie pokazałaś to miejsce 

Zauważyłam, że przez ok. dwa sezony większość naszych roślin się korzeni i przystosowuje, a potem się nagle np. wielki krzak robi i trzeba go przesadzić.
 Zauważyłam, że przez ok. dwa sezony większość naszych roślin się korzeni i przystosowuje, a potem się nagle np. wielki krzak robi i trzeba go przesadzić.