Na tle białego śniegu zimą musi wyglądać zjawiskowo
Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
Beata przepięknie wygląda ten krzew z czerwonymi gałązkami po zrzuceniu liści. Czy to dereń jakiś?
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Takiego ciepłego listopada dawno nie było , nawet bociek nie odleciał, tylko zadomowił się u Ciebie.
Pięknie ognik w kolory odziany, berberys mieni się kolorami a trawy wdzięcznie kołyszą się na wietrze.
Ogród smagany deszczem, chłonie łapczywie każdą kropelkę i powoli zasypia śniąc o cieplutkiej wiośnie.

Pięknie ognik w kolory odziany, berberys mieni się kolorami a trawy wdzięcznie kołyszą się na wietrze.
Ogród smagany deszczem, chłonie łapczywie każdą kropelkę i powoli zasypia śniąc o cieplutkiej wiośnie.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko tak kochamy te nasze ogrody, że nawet trochę kolorów jesiennych cieszy.
Trawy i astry zawsze niezawodne, ładnie stroją rabaty.
Derenie wszędzie bez liści, twój ma wyjątkowo czerwone pędy. 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Beatko
Ładnie w dalszym ciągu w Twoim jesiennym ogrodzie
Trawki piękne, ja ich prawie nie mam
To zachwycam się twoimi
A czy dobrze widziałam.Masz jagody Goi??Ja mam krzew ,ale nigdy jeszcze mi nie owocował
Ładnie w dalszym ciągu w Twoim jesiennym ogrodzie
Trawki piękne, ja ich prawie nie mam
To zachwycam się twoimi
A czy dobrze widziałam.Masz jagody Goi??Ja mam krzew ,ale nigdy jeszcze mi nie owocował
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
sweetdaisy Zuziu
Zuziu tak to dereń z tymi czerwonymi gałązkami,jestem zadowolona,ze je mam bo mam ich dwa ,ponieważ dodają koloru jak już jest szaro a jak śnieg jest to tez fajnie pod warunkiem,że na nich go nie ma .Polecam je ,dość szybko rosną i się rozkrzewiają ,ja mam dwa lata i już są spore a były malutkie.
stasia_ogrod Stasiu witaj
Stasiu bociek jest mi bardzo wierny i ma mnie chronić przed innymi co by mi nic nie przytargały
Pogoda cudna jak na listopad,tylko rośliny troszkę się gubią bo co niektóre mają pąki jak na wiosnę,ale w zeszłym roku było to samo.Mam nadzieję,że im to ciepełko nie zaszkodzi jak przyjdzie prawdziwa mroźna zima.Dziękuję za miłe słowa
cyma2704 Soniu
Kochana masz rację ,nasza miłość do ogrodów jest ogromna,choć w moim przypadku początkująca i rozwijająca się jak te pączuszki kwiatów.Ja jestem zakochana jak jakaś małolata i kocham do szaleństwa
Trawy już pokochałam na zabój a teraz powoli zakochuję się w astrach i chryzantemach ,bo ta pustka zimowa mnie denerwuje a one uzupełniają częściowo te braki i dodają koloru.
Derenie mam dwa z czerwonymi gałązkami
anabuko1 Aniu
Aniu dziękuję i ciesze się,że jeszcze coś o tej porze ci się podoba u mnie bo mnie trochę taki widok mojego ogródka drażni .Co jest powodem tego,że myślę o dosadzeniu więcej roślin zimozielonych i tych późnych,późnych .
Tak to jagody goi i one maja masę owoców.Ja miałam jeden patyczek i szybko się rozrosła i do tego tyle owoców,że sama się zdziwiłam,ale i ucieszyłam
Zuziu tak to dereń z tymi czerwonymi gałązkami,jestem zadowolona,ze je mam bo mam ich dwa ,ponieważ dodają koloru jak już jest szaro a jak śnieg jest to tez fajnie pod warunkiem,że na nich go nie ma .Polecam je ,dość szybko rosną i się rozkrzewiają ,ja mam dwa lata i już są spore a były malutkie.
stasia_ogrod Stasiu witaj
Stasiu bociek jest mi bardzo wierny i ma mnie chronić przed innymi co by mi nic nie przytargały
Pogoda cudna jak na listopad,tylko rośliny troszkę się gubią bo co niektóre mają pąki jak na wiosnę,ale w zeszłym roku było to samo.Mam nadzieję,że im to ciepełko nie zaszkodzi jak przyjdzie prawdziwa mroźna zima.Dziękuję za miłe słowa
cyma2704 Soniu
Kochana masz rację ,nasza miłość do ogrodów jest ogromna,choć w moim przypadku początkująca i rozwijająca się jak te pączuszki kwiatów.Ja jestem zakochana jak jakaś małolata i kocham do szaleństwa
Trawy już pokochałam na zabój a teraz powoli zakochuję się w astrach i chryzantemach ,bo ta pustka zimowa mnie denerwuje a one uzupełniają częściowo te braki i dodają koloru.
Derenie mam dwa z czerwonymi gałązkami
anabuko1 Aniu
Aniu dziękuję i ciesze się,że jeszcze coś o tej porze ci się podoba u mnie bo mnie trochę taki widok mojego ogródka drażni .Co jest powodem tego,że myślę o dosadzeniu więcej roślin zimozielonych i tych późnych,późnych .
Tak to jagody goi i one maja masę owoców.Ja miałam jeden patyczek i szybko się rozrosła i do tego tyle owoców,że sama się zdziwiłam,ale i ucieszyłam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Oj, tam oj tam.Nie marudź kobieto.Jeszcze masz ładnie i już.
Długo czekałąś na owoce goi.Mój krzew goi ma dopiero 2 lata, minęły właściwie
Długo czekałąś na owoce goi.Mój krzew goi ma dopiero 2 lata, minęły właściwie
- beacia0088

Aniu ja mam pierwszy rok od wiosny ,kupowałam na fac.... u jakiegoś kolesia z jakiejś szkółki ,mogę na wiosnę jak będzie mieć nowe pędy podzielić się nią .
- beacia0088

Kochani nie wiem jak u was ,ale u mnie choć w miarę słonecznie to straszne wieje i zimno jak by miał spaść śnieg.Mimo,że ręce mi marzły w końcu powiązałam moje jałowce i trawy,nie wiem czy dobrze,czy źle i czy nie za wcześnie,ale póki załapałam chęć żeby coś zrobić to i się wzięłam bo już od kilku dni miałam to zrobić i nie zrobiłam aż do dzisiaj
Tak teraz wyglądają (wiązałam pierwszy raz )

A tak trawki teraz wyglądają

Obcięłam dość sporo od dołu te stare tuje bo coś im zaczyna dolegać a może to już też ze starości .Zyskałam jakieś miejsce na rośliny ,które lubią cień i by im tam dobrze było koło tych tuj .

Magnolia ma masę pąków ,chyba ją okryję zanim ją przymrozek złapie

I chryzantema jedna jedyna już pięknie się rozwinęła

Tak teraz wyglądają (wiązałam pierwszy raz )

A tak trawki teraz wyglądają

Obcięłam dość sporo od dołu te stare tuje bo coś im zaczyna dolegać a może to już też ze starości .Zyskałam jakieś miejsce na rośliny ,które lubią cień i by im tam dobrze było koło tych tuj .

Magnolia ma masę pąków ,chyba ją okryję zanim ją przymrozek złapie

I chryzantema jedna jedyna już pięknie się rozwinęła

Pięknie i kolorowo u Ciebie od owoców rożnego gatunku
Ale też trawki ślicznie się prezentują ze swoimi kwiatami, chryzantema przepiękna 
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko chryzantema piękna
a więc początek jest
Piękne przygotowania do zimy porobiłaś
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Piękne przygotowania do zimy porobiłaś
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Ta chryzantema jest taka wesoła jak na listopad
Aż się przyjemnie zrobiło...
Aż się przyjemnie zrobiło...
- beacia0088

amalia Marusiu
Kochana już nie jest tak kolorowo jak było i bym chciała ,ale i tak nam jakoś ta jesień pięknie schodzi.Szkoda,że ten październikowy przymrozek nam popsuł efekt kolorów ,ale tak to jest ,nie można mieć wszystkiego.Dziękuję za mile słowa i odwiedzinki ,jest mi bardzo miło
TerDob Tereniu
Tereniu chryzantemę dostałam niedawno od Ani(Ankos7) bo tak to bym nie miała żadnej,ale tak mi się spodobały ,że zachciałam ich więcej .Początek już jest a apetyt rośnie w miarę jedzenia
Cieszę się,że moje trawki powiązane się podobają 
witch Agnieszko
Dobrze,że ją dostałam bo by już żadnego kwitnącego kwiatuszka nie było u mnie
Ciekawe czy przetrwa zimę u mnie,mam nadzieję,że tak :)Dziękuję
I kilka chyba już ostatnich zdjęć tej jesieni bo już nie ma bardzo co cykać

Kochana już nie jest tak kolorowo jak było i bym chciała ,ale i tak nam jakoś ta jesień pięknie schodzi.Szkoda,że ten październikowy przymrozek nam popsuł efekt kolorów ,ale tak to jest ,nie można mieć wszystkiego.Dziękuję za mile słowa i odwiedzinki ,jest mi bardzo miło
TerDob Tereniu
Tereniu chryzantemę dostałam niedawno od Ani(Ankos7) bo tak to bym nie miała żadnej,ale tak mi się spodobały ,że zachciałam ich więcej .Początek już jest a apetyt rośnie w miarę jedzenia
witch Agnieszko
Dobrze,że ją dostałam bo by już żadnego kwitnącego kwiatuszka nie było u mnie
Ciekawe czy przetrwa zimę u mnie,mam nadzieję,że tak :)Dziękuję
I kilka chyba już ostatnich zdjęć tej jesieni bo już nie ma bardzo co cykać

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Beciu ,możesz mnie oświecić,w jakim celu wiążesz trawy,ja swoich nigdy nie wiązałam,na wiosnę zawsze je ścinam, a może to dekoracyjnie bo ładnie wyglądają,
mojej działki już dawno nie widziałam,za szybko teraz ciemno,dobrze że ciepła pogoda ,bo nic nie okryte i nie powiązane, miłej niedzieli
mojej działki już dawno nie widziałam,za szybko teraz ciemno,dobrze że ciepła pogoda ,bo nic nie okryte i nie powiązane, miłej niedzieli
- beacia0088

Witaj Grażynko
Ja moje trawy powiązałam pierwszy raz z dwóch powodów.Pierwszy to to ,że fajnie wyglądają a drugi to taki,że wyczytałam,że wiązanie traw jest dodatkowym zabezpieczeniem dla nich na zimę .Mam zamiar jeszcze je obsypać ,takie kopce z trocin jak skądś je zdobędę a jak nie to z ziemi.Mam pampasową i chcę się przekonać czy wytrwa u mnie zimę .W zeszłym roku jeszcze wtedy mało znająca się na trawach obcięłam je właśnie zimą a potem czekałam czy ją przetrwały.Teraz już troszkę się podszkoliłam,posłuchałam rad forumowiczów i tego nie zrobiłam a powiązałam właśnie ,Też będę czekać ,żeby zobaczyć czy to był dobry pomysł czy też nie.Okrywanie też jeszcze prze de mną .
Również życzę miłej niedzieli
Ja moje trawy powiązałam pierwszy raz z dwóch powodów.Pierwszy to to ,że fajnie wyglądają a drugi to taki,że wyczytałam,że wiązanie traw jest dodatkowym zabezpieczeniem dla nich na zimę .Mam zamiar jeszcze je obsypać ,takie kopce z trocin jak skądś je zdobędę a jak nie to z ziemi.Mam pampasową i chcę się przekonać czy wytrwa u mnie zimę .W zeszłym roku jeszcze wtedy mało znająca się na trawach obcięłam je właśnie zimą a potem czekałam czy ją przetrwały.Teraz już troszkę się podszkoliłam,posłuchałam rad forumowiczów i tego nie zrobiłam a powiązałam właśnie ,Też będę czekać ,żeby zobaczyć czy to był dobry pomysł czy też nie.Okrywanie też jeszcze prze de mną .
Również życzę miłej niedzieli
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja też wiążę trawy,dla ochrony,z kolei pierwszy raz słyszę o wiązaniu jałowców