Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Krysiu jeżeli w ciągu dwóch lat pięknotka potrafi tak wyróść i zdobić to na wiosnę musi w moim ogrodzie zagościć.
A jak działka dalej ciągniesz dwa ogrody?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DANUSIU mój ogród koło domu to nie jest powierzchnia na której mogłabym rozpiąć szeroko skrzydła ;:306 a tak mi się marzyło.
Po ostatnim pobycie w szkółce gdzie kupowałam trawy doszłam do wniosku, że mogłabym mieć jeszcze raz tyle, a mam 900m.
Takie widoki zaczęły mi się śnić po nocach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYSIU ja kupując pięknotkę byłam nastawiona, że może odejść takie informacje wyczytałam, ale okazło się że nie jest tak żle.
W pierwszym roku nie była duża więc ją otuliłam a poza tym zimy mamy jakie mamy więc delikatniejsze też mają wieksze szanse --- kupuj polecam.

Marysiu zawsze zachwycam się Twoimi wschodami słóńca,a że jestem śpioch i wstaję zawsze na ostatnią chwilę pokażę mój zachód słońca ale z pełni lata po deszczu - lubię ten widok

Obrazek

BASIU przypominam, w posiadanie weszłam w 2012 a w obejście w 2013 w maju.
Najtrudniejsze dla mnie to 2013 i 2014 r. musiałam zorganizować się w domu a to nie było takie łatwe przy mojej pracy zawodowej, pracować musiałam bo miałam wiele planów.
Sen z powiek zabierał mi ogród, nie mogłam znieść kiedy wychodziłam i miałam pustkę roślinną, dlatego poszłam jak burza - a w tej dziedzinie mogłam tylko liczyć na siebie.
Obecny rok już znacznie lepszy i niekiedy myślę, że wiosna 2016 to już może tylko kosmetyka będzie. ;:306 ;:306
Rabata przed domem prawie na ukończeniu, prawie dlatego, że jeszcze kilka host z ROD musi tutaj dotrzeć.

Obrazek

BASIU dowodem na to, że już łapię głębszy oddech i zaczynam normalnie funkcjonować jest fakt, że znajduję czas na takie fryksy -- tworzę schab długodojrzewający -- zobacz ;:136

Obrazek

Odkurzyłam szynkowar który był zakupiony w 1989 roku u sąsiadów.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Te trawy u Ciebie wyglądają cudnie! No i mam kolejne chciejstwo przez Ciebie. ;:306
Pięknotka i u mnie musi zagościć. Mam nadzieję, że na moich piaskach da sobie radę. Te kolorki jesienią po prostu powalają. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu, a masz jdną pięknotkę, czy muszę mieć dwie?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Krysiu i ja nastawiłam schabik-szynkowara,niestety nie posiadam.
A co do traw,to myślę,że jak się uprzesz,to znajdziesz dla nich miejsce ;:306
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu bardzo dużo zrobiłaś wokół domu, brawo ;:63
U mnie rok minal i nic, wstyd ;:222
Mam nadzieje ze wiosna chęci przybędą, jakie miałam w dniu kiedy kupiliśmy ten dom
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu Ty wiesz jak mnie wezwać do odpowiedzi.Najpierw, zachorowałam na różyczkę , potem na hotówkę i żurawiówkę, a teraz jeszcze trawkówka mnie łapie, a działka taka mała ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JULCIA wcale się nie dziwię, ze trawy Tobą zakręciły, ja mam to już za sobą i na tyle ile areału, przydało by się więcej ale roboty mam juz nadto wię ten sezon zamknęłam dziejszym dniem spędzonym w ogrodzie na sadzeniu, dzieleniu i przesadzaniu.
Ale jak bym się dobrze rozejrzała to jeszcze mam co robić, mój eM dzisiaj obiecał zanieść na mszę o nadejście szybko mrozów - co bym do domku szybciej wracała ;:306 ;:306

Julcia trawy zaczynają chodzić Tobie po głowie, ta jest fajna, rośnie strzeliście, nie pokłada się i miejsca nie zajmuje nadto

Obrazek

KASIU u mnie było podobnie w pierwszym roku po przeprowadzce nie wiedziałam co mam w pierwszj kolejności robić, działałam bardzo chaotycznie a to z nadmiaru obowiązków. W czasie zimy opanuj sprawy domowe a wiosną ruszysz z łopatami i grabiami na podbój ogrodu.
Wszyscy wkoło mi mówią, ze dużo zrobione ale jak to ogrodnik nigdy nie wyrobiony, choć już pomaleńku zaczynam dostrzegać i tą lepszą stronę moich zmagań.

przy tarasie już takie widoki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzisiaj trafiły do wazonu, jestem ciekawa czy dadzą radę się rozwinć

Obrazek

BEABY pięknotka jedna i kwitnie i koraliki posiada, okazuje się, że dla niej zapylacz zbędny

chryzantemy były takie mizeroty ale pogodna jesień dobrze im zrobiła w pełnym rozkwici, może ktoś z Was powie jak mam sporzadzić z nich sadzonki.

Obrazek

Obrazek

KASIK mój szynkowar to przeżytek ale jeszcze mogę w nim działać i wyobraż sobie, ze mam zapędy węliniarskie ;:306 ;:306
A z trawami masz rację uparłam się i już zaczynam tworzyć rabatę trawiastą ;:108 na razie nie pokazuję co by nie zapeszyć, odnośnie nadyżek napisałam u Ciebie.

Dla Ciebie też jesiennie

Obrazek

Obrazek

DOROTKA71 trawy polecam a jak dobrze pamiętam u Ciebie miały by gdzie się bujać, wskarzę szkółkę gdzie są producentami traw.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu jest sposób na trawy, żeby się za bardzo nie rozrastały...zapraszać gości! moje dzielone są stale dzięki temu mam niewielkie kępki, a są! Co Ci rośnie obok wilczomlecza, takie ładne listeczki? Widzę, że muszę mojego wilczomlecza wyprowadzić na skalniak, bo na kamieniach wygląda bardzo atrakcyjnie ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU pytasz o listeczki biało-zielone pod wilczomleczem :?:
A z trawami to sobie radzimy z siekierą i to wcale nie małą, trawy do podziału nie są łatwe ale co nie mogą zapalone ogrodniczki ;:306 na działce mam dwie kępy Rozplenicy i planuję zrobić na nią skok po zimie, kondycja wzrośnie to i radę dam :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Poszperałam w necie, te rozplenice nie są takie złe, bo rozrasta się cała kępa a nie łazi po ogrodzie. A więc super.
Mam wydmuchrzycę, której na rabacie sadzić nie chciałam właśnie przez takie rozchodzenie, ale już wiem, jak ją okiełznać. Więc między innymi trawami będzie też ta śliczna, niebieska. :tan
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO rozplenica tworzy zwartą kępę, nie rozłazi się a wydmuchrzycę posadż we wiadrze bez dna, niczym kajdanki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, właśnie o plastikowym wiaderku bez dna pomyślałam. Będzie pięknym, kolorowym akcentem na rabacie. ;:138
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Masz cudne chryzantemy w swoim ogrodzie ;:215 . Czy one zimują w gruncie?
Moja mama często chowała na zimę do piwnicy.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU moje chryzantemy zimują w gruncie, zakupione w ubiegłym roku na naszym forum. Jedna mi wypadła i w ogóle po zimie nie odbiła. Teraz się zastanawiam jak z tych co kwitną zrobić sadzonki gdyż po zimie tworzyły bardzo zwartą kępkę, że bałam się dzielić co by ich nie zniszczyć, poza tym bardzo pózno budziły się do życia, ma to na pewno zwiazek z tym, że teraz obłożone kwieciem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”