Wituś Pamiętam, jak dywagowaliśmy o moich parapetach i podchodach do działki sąsiadki ale wtedy nawet przez głowę mi nie przeszło

Jak mogłam tak się rozpędzić
Mam na szczęście parę miesięcy na to, żeby zastanowić się, które sieję a które czekają na swoją kolej. Ale wszystkie kuszą i nęcą
W ogrodzie chyba sobie poradzę... Będę miała do dyspozycji jakieś 15m2 na pomidory, papryki, cebulę i arbuza. Pomidory posadzę 2/1 bo ten sposób w większości przypadków dobrze się sprawdził. Gorzej z tym parapetem...
Na pewno w nadchodzącym sezonie będę siała później niż ostatnio
Beatko Doskonale pamiętam widok Twoich upraw na oknie w pracy. Na pewno jest to jakieś rozwiązanie u Ciebie. Ja niestety nie mam takiego okna do dyspozycji. Mój "gabinet" jest od północnej strony, na parterze i na dodatek wchodzą tam pacjenci więc mogę mieć jedynie kilka doniczkowców.
Pamiętasz m,oj regałek na parapecie? Pewnie powstanie kolejny
Kasiu Piękną masz jesień a takiego bałaganiarza szczerze zazdroszczę

Przystojny i pięknie mu w garniturze więc to śmiecenie trzeba wybaczyć.
Kompost z dodatkiem liści jest fantastyczny. Ja liście też dokładam partiami a część pójdzie do okrywania wrażliwych roślin. Jak będziesz miała już Kalifornijki z kupką liści pójdzie szybciej
Co do półek- mam jedną taką bardzo sprytną, która w zeszłym sezonie świetnie się sprawdziła ale obawiam się, że tym razem może być za mała

Mam tylko jedno okno o strony wschodniej więc muszę łapać dla roślin każdy promyczek.
Irenki konstrukcji nie widziałam
Irenko Pokaż proszę swój regalik na parapety
Beatko W pełni rozumiem Twoje odczucia przy wycince drzew

Mnie także szkoda każdego drzewa i ogarnia mnie ogromna złość jak widzę, że wycina się w Krakowie przepiękne, stare drzewa tylko dla tego, że śmiecą i zawadzają przy budowie nowych osiedli.
Na szczęście jest jedna zasada jedno wycinasz- jedno lub dwa sadzisz
Na wsi jednak jest totalna samowolka- sadzą jakieś iglaki, żeby było gdzie bańki powiesić a po 10 latach okazuje się, że za duże i ciach

Kto na wsi przejmowałby się zezwoleniami na wycinkę