Oj likwiduje ,ale powoli i nie za wiele póki co,ale z czasem to będzie coraz mniejszy na tyle na ile będę mogła jeszcze go ściachać
Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
beatrix+ Beatko jaki ten świat i internet mały,można wszystkich znaleźć i to w wielu miejscach .
Oj likwiduje ,ale powoli i nie za wiele póki co,ale z czasem to będzie coraz mniejszy na tyle na ile będę mogła jeszcze go ściachać
U ciebie też fajnie widziałam na fb 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko
Piękny jesienny ogród .Tętni tyloma wybarwieniami,
No, tak ty tez pomału trawnik zmniejszasz, na wyższe kwiatowe cele, i
, ja też tak mam
O i widzę masz thujkę whipcord.Ona szybko przyrasta .cudna jest .Ja jestem z niej bardzo zadowolona

Piękny jesienny ogród .Tętni tyloma wybarwieniami,
No, tak ty tez pomału trawnik zmniejszasz, na wyższe kwiatowe cele, i
O i widzę masz thujkę whipcord.Ona szybko przyrasta .cudna jest .Ja jestem z niej bardzo zadowolona
- beacia0088

anabuko1 Aniu ja już za wiele nie z ciacham trawnika,ale jeszcze coś na pewno
Kolorków już coraz mniej bo liście opadają jak szalone po tych przymrozkach i grabić jest co .Bardzo lubię jak roślinki szybko rosną więc mnie pocieszyłaś,że ta thuja szybko przyrasta ,ja uwielbiam te szybko rosnące
Pogoda bajeczna,ciepło,słonecznie aż żal w domu siedzieć a ja wymyśliłam sobie mycie okien a teraz zrobiłam sobie przerwę i oczywiście musiałam luknąć co na FO słychać .Miłego popołudnia,oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej
Różyczki,które kwitną i które jeszcze mają zamiar zakwitnąć

Kolorków już coraz mniej bo liście opadają jak szalone po tych przymrozkach i grabić jest co .Bardzo lubię jak roślinki szybko rosną więc mnie pocieszyłaś,że ta thuja szybko przyrasta ,ja uwielbiam te szybko rosnące
Pogoda bajeczna,ciepło,słonecznie aż żal w domu siedzieć a ja wymyśliłam sobie mycie okien a teraz zrobiłam sobie przerwę i oczywiście musiałam luknąć co na FO słychać .Miłego popołudnia,oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej
Różyczki,które kwitną i które jeszcze mają zamiar zakwitnąć

- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko jestem zachwycona Twoim jesiennym ogrodem
jeszcze róże Ci kwitną ?
Tak kolorowo, przyjemnie i jesiennie jest u Ciebie, że z przjemnością zatapiam się w Twoim ogródku.
Co do zakupów to są po prostu oszałamiające
Różana rabatka w przyszłym roku bedzie cudna i iglaki fajne kupiłaś.
A która nasza Wiola ma takie okazy róż ? Krzaczki bardzo okazałe na 5 z plusem
Niech Ci zdrowo rosną i już bym chciała kolejny sezon, to podziwiałabym te różane okazy
Tak kolorowo, przyjemnie i jesiennie jest u Ciebie, że z przjemnością zatapiam się w Twoim ogródku.
Co do zakupów to są po prostu oszałamiające
A która nasza Wiola ma takie okazy róż ? Krzaczki bardzo okazałe na 5 z plusem
Niech Ci zdrowo rosną i już bym chciała kolejny sezon, to podziwiałabym te różane okazy
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- beacia0088

iwwa Asiu tyle pochwał i miłych słów,że się zarumieniłam ,tak miło mi się zrobiło
Kochana róże te ostatnie co z hortensjami to mam od dziewczyny w facebooka a te wiadrze a jest ich sporo to są od Wioli (wielomanki),polecam :)Powiem ci szczerze,że ja też już nie mogę się doczekać ich kwitnienia ,ale to jeszcze troszkę poczekamy,teraz niech się oswajają w moim ogródku :)Oby zimę przetrwały to już będzie połowa sukcesu .

i jeszcze inne trawki z mojego ogrodu

i inne

Kochana róże te ostatnie co z hortensjami to mam od dziewczyny w facebooka a te wiadrze a jest ich sporo to są od Wioli (wielomanki),polecam :)Powiem ci szczerze,że ja też już nie mogę się doczekać ich kwitnienia ,ale to jeszcze troszkę poczekamy,teraz niech się oswajają w moim ogródku :)Oby zimę przetrwały to już będzie połowa sukcesu .

i jeszcze inne trawki z mojego ogrodu

i inne

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko
Śliczna jesień u Ciebie
ale nagromadziłaś trawek
Marcinek z pierwszego zdjęcia jest wysoki ?? ja mam białe ale niskie .
Miłego tygodnia życzę
Marcinek z pierwszego zdjęcia jest wysoki ?? ja mam białe ale niskie .
Miłego tygodnia życzę
- iwwa

Beatko, to co napisałam, toż to prawda najprawdziwsza z prawd
Fajny masz ogród i taki róznorodny. Gdzie Ty to wszystko mieścisz ? szok! I jeszcze kwitnie powojnik ? No nie mogę
zazdraszczam
Trawy ładne
Marcinki bardzo lubię, u mnie pierwsze przymrozki prawie wszystko zniszczyły, nawet marcinki ucierpiały... mam wysokie, chyba takie jak Twoje.
Dzięki za info o różach, idę teraz polookać
Marcinki bardzo lubię, u mnie pierwsze przymrozki prawie wszystko zniszczyły, nawet marcinki ucierpiały... mam wysokie, chyba takie jak Twoje.
Dzięki za info o różach, idę teraz polookać
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko,ogród pełen pięknych roślin ,a jeszcze nowe nabytki dochodzą ,więc pewnie znowu zmniejszy się trawnik
skąd ja to znam ,ślicznie masz już w swoim ogrodzie ,a w lecie to dopiero będzie koncert kolorów i gatunków,pozdrawiam 
- beacia0088

Kochani ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza i jakoś tak nastrój średnio dobry,choć dziś lepszy mam humor bo mogłam sobie z Anią pogadać o tym co kochamy bardzo,czyli o ogrodzie.Jakoś mi się lepiej choć na chwilę zrobiło ,ale perspektywa długich wieczorów i ponurych dni kiepska na dalszy czas
Ja już myślę co by tu za nasiona kupić do siana ,żeby mieć zajęcie i lukam i lukam i sama nie wiem ?Dziś też doszłam do wniosku,że muszę pomyśleć bardziej o roślinach zimo zielonych bo jak już wszystkie te nie zimo zielone przekwitną to strasznie pusto i wtedy te drugie wypełniały by mi tą pustkę .Teraz myślę i jak by tu zrobić ,żeby było dobrze.
A tak jest na dzień dzisiejszy,już nie bardzo jest co pokazywać

TerDob Tereniu
Tereniu jesień jak to jesień robi pustki w ogrodach i daje nam dodatkową robotę.U mnie już nie bardzo jest co podziwiać ,ale jest za to co robić,tylko jakoś mi się leń wkradł i nie mogę go wypędzić
Ten marcinek jest niski na tym zdjęciu o które pytałaś 

iwwa Asiu
Asiu jeszcze raz dziękuję i zapraszam w wolnej chwili :)Już coraz mniej roślin do oglądania ,ale do wiosny zleci i od nowa będzie co podziwiać ,miejmy nadzieję .Teraz zapadamy w sen zimowy ,odpoczywamy i ładujemy akumulatory na wiosnę.Upatrzyłaś jakieś róże ?

koziorozec Marto
Martusiu może i pięknie ,ale ja jeszcze mam nie dosyt i teraz myślę,żeby dodać troszkę zieleni ,czyli zimozielone bo o tej porze strasznie pusto się robi a tak to zawsze coś by było może nie kolorowego ,ale chociaż zielonego.Teraz mam czas na przemyślenia i podpatruję u innych co by załapać jakąś koncepcję .Podpatruję i u ciebie bo jest co

I reszta fotek jesiennych z dzisiaj póki jest jeszcze co nie co ,bo ostatnie dni z tą pogodą szybko ogołociły moje roślinki i już coraz puściej się zrobiło

A tak jest na dzień dzisiejszy,już nie bardzo jest co pokazywać

TerDob Tereniu
Tereniu jesień jak to jesień robi pustki w ogrodach i daje nam dodatkową robotę.U mnie już nie bardzo jest co podziwiać ,ale jest za to co robić,tylko jakoś mi się leń wkradł i nie mogę go wypędzić

iwwa Asiu
Asiu jeszcze raz dziękuję i zapraszam w wolnej chwili :)Już coraz mniej roślin do oglądania ,ale do wiosny zleci i od nowa będzie co podziwiać ,miejmy nadzieję .Teraz zapadamy w sen zimowy ,odpoczywamy i ładujemy akumulatory na wiosnę.Upatrzyłaś jakieś róże ?

koziorozec Marto
Martusiu może i pięknie ,ale ja jeszcze mam nie dosyt i teraz myślę,żeby dodać troszkę zieleni ,czyli zimozielone bo o tej porze strasznie pusto się robi a tak to zawsze coś by było może nie kolorowego ,ale chociaż zielonego.Teraz mam czas na przemyślenia i podpatruję u innych co by załapać jakąś koncepcję .Podpatruję i u ciebie bo jest co

I reszta fotek jesiennych z dzisiaj póki jest jeszcze co nie co ,bo ostatnie dni z tą pogodą szybko ogołociły moje roślinki i już coraz puściej się zrobiło

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Rozplenica przy miskancie -jaka to odmiana?
- beacia0088

Dorotko nie wiem odmiany jak zwykle
Może ktoś pozna i podpowie .
- iwwa

Beatko, jesień szara ale tak nie do końca
Jest kolor, jest barwa, jest fajnie ! Czerwień, z pomarańczem, rubinem - kocham kolor liści jesienią ! Chryzantema rozkwita swoim cudnym kwiatem -królowa jesieni
Beatko masz bardzo ciepły ogród o tej porze roku
Beatko masz bardzo ciepły ogród o tej porze roku

Mi też było bardzo miło ... uwielbiam te nasze "szybkie spotkania" - chociaż na chwilę można się oderwać od szarej rzeczywistości, a i ciekawego coś dowiedzieć
Ogród jest piękny o tej porze! Zobacz ile nowych barw Ci przybyło!
A na jesienną chandrę też coś poradzimy, najwyżej sięgniemy po jakieś wspomagacze
PS. wiesz że niektóre szkółki swoje wiosenne oferty wystawiają już od połowy stycznia - będziemy planowały zakupy!!!!!!!!!!
Buziaki
Ania
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko pięknie u Ciebie jeszcze 
Czy Ty już kapturki swoim kwiatkom zakładasz ?? nie za wcześnie ??
Mnie też się nic nie chce - oby do wiosny
pozdrawiam
Czy Ty już kapturki swoim kwiatkom zakładasz ?? nie za wcześnie ??
Mnie też się nic nie chce - oby do wiosny
pozdrawiam
- beacia0088

iwwa Asiu
Ja uwielbiam te kolory jesieni tylko mnie wkurza ta pustka potem jak już właśnie wszystkie liście opadną i stąd ta moja chęć na te zimozielone co bym takiego spustoszenia nie miała.Ja kocham każdą porę roku bo każda jest cudna na swój sposób tylko czemu takie pusto się robi
Kolory powalają na kolana na niektórych krzewach czy drzewach,coś pięknego 
Ankos7 Aniu
Kochana ja mam nadzieję,że jeszcze uda nam się skitrać przed finałem,wiesz o czym mówię a jeśli chodzi o wspomagacze to po 15 grudnia
Fajnie jest jak ma się z kim pogadać o tym co się kocha,temat rzeka a po za tym fajnie mija czas w doborowym towarzystwie.Trzymam kciuki dzisiaj bardzo mocno
TerDob Tereniu
Tereniu te kapturki są tylko narzucone tak bez mocowania bo te ostatnie przymrozki nocne przymroziły mi katalpę ,one nie są zamocowane co widać na jednym zdjęciu,gdzie wiatr je zwiał .Jeszcze nie okrywam roślin a mam ich kilka do okrycia ,te po prostu sobie tak dyndają bez konkretnego mocowania i dokładnego owijania.
beatrix+ Beatko
Beatko jak pisałam Tereni one są tak na odwal się na tych krzewach,choć dziś to tylko jedno dynda bo wiatr resztę już zrzucił .Ja zakopczykowałam też tylko te nowo posadzone róże reszty chyba nawet nie będę kopczykować ,zimy nie są bardzo ostre u nas jak na razie .Tak,że jest okej.Co będzie to będzie,chyba,ze będą zapowiadać straszne mrozy to będę popitalać jak mały samochodzik i na biega okrywać ,ale mam nadzieję,że tak nie będzie
Ja uwielbiam te kolory jesieni tylko mnie wkurza ta pustka potem jak już właśnie wszystkie liście opadną i stąd ta moja chęć na te zimozielone co bym takiego spustoszenia nie miała.Ja kocham każdą porę roku bo każda jest cudna na swój sposób tylko czemu takie pusto się robi
Ankos7 Aniu
Kochana ja mam nadzieję,że jeszcze uda nam się skitrać przed finałem,wiesz o czym mówię a jeśli chodzi o wspomagacze to po 15 grudnia
Fajnie jest jak ma się z kim pogadać o tym co się kocha,temat rzeka a po za tym fajnie mija czas w doborowym towarzystwie.Trzymam kciuki dzisiaj bardzo mocno
TerDob Tereniu
Tereniu te kapturki są tylko narzucone tak bez mocowania bo te ostatnie przymrozki nocne przymroziły mi katalpę ,one nie są zamocowane co widać na jednym zdjęciu,gdzie wiatr je zwiał .Jeszcze nie okrywam roślin a mam ich kilka do okrycia ,te po prostu sobie tak dyndają bez konkretnego mocowania i dokładnego owijania.
beatrix+ Beatko
Beatko jak pisałam Tereni one są tak na odwal się na tych krzewach,choć dziś to tylko jedno dynda bo wiatr resztę już zrzucił .Ja zakopczykowałam też tylko te nowo posadzone róże reszty chyba nawet nie będę kopczykować ,zimy nie są bardzo ostre u nas jak na razie .Tak,że jest okej.Co będzie to będzie,chyba,ze będą zapowiadać straszne mrozy to będę popitalać jak mały samochodzik i na biega okrywać ,ale mam nadzieję,że tak nie będzie