Piękne jesienne fotki. Pozdrawiam cieplutko.
Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Dorotko ale ci pięknie kwitnie lewizja. Moja zakwitła tylko wiosną i tyle... Jakiś leniwy okaz mi się trafił...
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W piątek dostałam trzy chryzantemy od Oli, jeśli dobrze się zaaklimatyzują i przeżyją zimę, to pomyślę o dalszych. Jak rozrośnie Ci się 'Natanael', to chętnie skorzystam.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Lidziu to na 99 % Natanael,tak mi ją zidentyfikowano tutaj,dostałam ją w gratisie bez nazwy,jakkolwiek się nie nazywa możesz ją mieć bez czekania aż się rozrośnie-teraz czy na wiosnę?
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorciu jakże może być kolorowo w ogródku o tej porze roku.
Cudowne chryzantemy!
Ja też nie wiem co te róże w sobie mają.
No ale zawładnęły mną totalnie. Niestety i mój ogródek nie jest z gumy, niestety, więc i ja już tylko coś co mnie naprawdę zachwyci mogę kupić.
Jeśli tylko by Ci się chciało, to mogłabyś w wolnej chwili zerknąć na poprzednią swoją fotorelację i powiedzieć mi co jest na 12 zdjęciu, licząc od dołu? To takie pięknie czerwone?
Ja też nie wiem co te róże w sobie mają.
Jeśli tylko by Ci się chciało, to mogłabyś w wolnej chwili zerknąć na poprzednią swoją fotorelację i powiedzieć mi co jest na 12 zdjęciu, licząc od dołu? To takie pięknie czerwone?
- aneczka1979

Tak! Dokładnie o to. To perukowiec tak się przebarwia?
Zaraz po zakupie działki byłam strasznie napalona na perukowca. Niestety wujek Gugle ostudził me zapały, bo stale trąbił że są bardzo podatne na choroby grzybowe. Potwierdzisz?
- dorcia7

Ale skąd,mam go 4 rok ,zdrowy 
- aneczka1979

No to niech Ci dalej tak ślicznie rośnie.
Teraz to ja już nawet nie mam miejsca na perukowca.
Wszystko zajęły róże i powojniki. 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Dorotko, 4 lata to coś mały ...Ja kupiłam też z 4 lata temu razem z teściową. Ja takiego jasnego zielonego a teściowa bordowego. Jej jakoś niestety nie przetrzymał zimy , może zmarzł od garażu bo wsadzony był przy blaszaku. Mój ma ok. 2 metry wysokości ale peruczki jak dotąd miał bardzo delikatne.Teraz przebarwia się na żółto.
Kurczę muszę i ja pomyśleć o chryzantemach na przyszły rok żeby miało co kwitnąć w ogrodzie w tym czasie...U ciebie tak kolorowo. Gdzie je kupujesz, tu na forum?
Tylko gdzie tu je wcisnąć?
Kurczę muszę i ja pomyśleć o chryzantemach na przyszły rok żeby miało co kwitnąć w ogrodzie w tym czasie...U ciebie tak kolorowo. Gdzie je kupujesz, tu na forum?
Tylko gdzie tu je wcisnąć?
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Dorotko z czego zrobione jest obrzeże na tych rabatkach : http://images75.fotosik.pl/10/e902babca0437301.jpg . Wygląda to jak deseczki. Podoba mi się to rozwiązanie, bo prezentuje się bardzo naturalnie.
Pozdrawiam Hala
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dorciu, po Twoich zdjęciach wygląda, jakbyś w innej strefie klimatycznej mieszkała
Tylu kwitnień to już w wielu ogrodach nie widziałam, włączając mój. U mnie już szaro, buro i ponuro. Byle do wiosny 
- dorcia7

Aniu każdy ma swoje priorytety nieprawdaż
u mnie zawsze musi być miejsce na moje ulubieńce
Olu sąsiadka z działki ma perukowca ,ale to już wysoki jak drzewo,moja sadzonka była niewielka od początku,w zeszłym roku go podzieliłam i dałam synowi sadzonkę,a mojego przycinałam od góry bo rósł w innym miejscu i nie było miejsca teraz jest przesadzony musiałam wyciąć do zera gałęzie ogromnego świerka bo mi usechł,został tylko pień bo żeby go usunąć to rewolucja na rabacie i nie wiem czy w ogóle dalibyśmy radę,został więc i docelowe ma być porośnięty bluszczem a perukowiec może teraz rosnąć sobie w górę ile dusza zapragnie,jeszcze niedawno byłam przeciwnikiem chryzantem,kojarzyły mi się wyłącznie z cmentarzem,ale tyle się na forum naoglądałam i kupuję co roku,dzięki nim jest teraz kolorowo
Halinko dobrze widzisz,dostaliśmy kiedyś klepki parkietowe,ktoś miał zamiar położyć a potem moda się zmieniła i panele stały się popularne,klepki leżały i miały iść w piec więc przygarnęliśmy je,M je maluje i robi z nich obrzeża ,są trochę trwalsze niż rollbordery drewniane sprzedawane w sklepach
Zuziu jeszcze kolorowo jest ,co mnie cieszy
Olu sąsiadka z działki ma perukowca ,ale to już wysoki jak drzewo,moja sadzonka była niewielka od początku,w zeszłym roku go podzieliłam i dałam synowi sadzonkę,a mojego przycinałam od góry bo rósł w innym miejscu i nie było miejsca teraz jest przesadzony musiałam wyciąć do zera gałęzie ogromnego świerka bo mi usechł,został tylko pień bo żeby go usunąć to rewolucja na rabacie i nie wiem czy w ogóle dalibyśmy radę,został więc i docelowe ma być porośnięty bluszczem a perukowiec może teraz rosnąć sobie w górę ile dusza zapragnie,jeszcze niedawno byłam przeciwnikiem chryzantem,kojarzyły mi się wyłącznie z cmentarzem,ale tyle się na forum naoglądałam i kupuję co roku,dzięki nim jest teraz kolorowo
Halinko dobrze widzisz,dostaliśmy kiedyś klepki parkietowe,ktoś miał zamiar położyć a potem moda się zmieniła i panele stały się popularne,klepki leżały i miały iść w piec więc przygarnęliśmy je,M je maluje i robi z nich obrzeża ,są trochę trwalsze niż rollbordery drewniane sprzedawane w sklepach
Zuziu jeszcze kolorowo jest ,co mnie cieszy
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dorotko , czy pomarańczowa chryzantema zdj.nr 8 zimowała u Ciebie? Miałam taką dzisiaj w ręku w B.jako " samokrzewiącą"cudeńko!
Ale nie zdecydowałam się i mam ją cały czas na głowie...
Była w identycznym stanie rozwoju jak Twoja..A może Twoja pochodzi z B?
Ładną ich kolekcyjkę już zebrałaś !A jedna ładniejsza od drugiej!

Ładną ich kolekcyjkę już zebrałaś !A jedna ładniejsza od drugiej!
- dorcia7

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dorotko dzięki!
Ulży mi! Cudniasta jest!