Kiścień bardzo ładny. Miałam przez kilka lat na "basenowej" taki o zielonych liściach i niestety w tym roku poszedł na kompostownik. Chętnie rozejrzę się za kolejnym. Tym razem takim jak Twój.
Moje kwiaty w przechowalni
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiaty w przechowalni
Gratuluję kolejnego powiększenia rodziny! Kolejny ślub i wesele?! Troszkę "dali Ci popalić"
... Podziwiam Twoją siłę i hart ducha. Miałaś wyjątkowy rok. Pełen emocji.
Kiścień bardzo ładny. Miałam przez kilka lat na "basenowej" taki o zielonych liściach i niestety w tym roku poszedł na kompostownik. Chętnie rozejrzę się za kolejnym. Tym razem takim jak Twój.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, gratulacje dla Młodej Pary i gratulacje dla podwójnej Mamy ( nie znoszę miana: teściowa ).
Śliczna para! Tacy młodzi, wdzięczni!
Ach, młodym być i więcej nic ......
Dla Ciebie

Śliczna para! Tacy młodzi, wdzięczni!
Ach, młodym być i więcej nic ......
Dla Ciebie
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu masz rację. Ten rok dla mnie jest wyjątkowo bogaty w wydarzenia. Marzę teraz o odpoczynku i nadrobieniu zaległości działkowych.
Cieszę się, że podoba Ci się mój kiścień. Ale troszkę mnie zmartwiłaś tym, że Twój padł. Czy te krzewy są bardzo wrażliwe?
Lucynko odwzajemniam
Bardzo dziękuję za gratulacje. Też nie lubię miana teściowej. Określenie "podwójna mama" przypadło mi do gustu.
Mój syn i moja nowa córcia wyglądają bardzo młodo, ale zapewniam Cię że mają już swoje latka
.
Kolejne krzewy przebarwione przez czas rosnące w "przechowalni":

Kiedy ja to wszystko przeniosę na nową działkę? Chyba zejdzie mi to ze dwa lata?
To jeszcze kilka chryzantem:
'Margo'
'Yellow Tea'
'Pipi'
Cieszę się, że podoba Ci się mój kiścień. Ale troszkę mnie zmartwiłaś tym, że Twój padł. Czy te krzewy są bardzo wrażliwe?
Lucynko odwzajemniam
Mój syn i moja nowa córcia wyglądają bardzo młodo, ale zapewniam Cię że mają już swoje latka
Kolejne krzewy przebarwione przez czas rosnące w "przechowalni":

Kiedy ja to wszystko przeniosę na nową działkę? Chyba zejdzie mi to ze dwa lata?
To jeszcze kilka chryzantem:
'Margo'
'Yellow Tea'
'Pipi'Pozdrawiam Hala
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Moje gratulacje dla Młodej Pary oraz dla Ciebie.
Roślinek do przeniesienia masz sporo. Potrzebna nam prawdziwa złota jesień, żeby jeszcze podgonić z robotą.
Chryzantemy ślicznie Ci zakwitły.
Roślinek do przeniesienia masz sporo. Potrzebna nam prawdziwa złota jesień, żeby jeszcze podgonić z robotą.
Chryzantemy ślicznie Ci zakwitły.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, nie wiem, czy to wyjątek od reguły z moim kiścieniem, bo nigdy nie miałem ich więcej ale i w sprawie zimowania - też sobie radzi bez okrywania. Inna sprawa, że od dwóch lat mamy łagodne zimy i wszystkie rośliny "do -15st" bez problemu sobie radzą. Kupiłem go z głupawą etykietą "krzewy mix" i nawet nie wiedziałem, co sadzę. Rośnie u mnie w glinie, na dość wilgotnym stanowisku i trochę osłonięty murem, co też mu może pomaga(?)
- hala67

Lidziu dziękuję za gratulacje i pochwały. Oj, potrzebna nam jeszcze piękna jesień. Sporo roboty mam jeszcze na działce. Nie będę już w tym roku przenosić roślin z "przechowalni". Boję się, że nie zdążą się zaaklimatyzować na nowym miejscu. Muszę posadzić wszystko to co wcześniej "zadoniczkowałam".
Jacku bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Pocieszyłeś mnie. Gliny ci u mnie dostatek. Mój rośnie w rozluźnionym piaskiem podłożu i osłonięty jest szpalerem tui.
Dzisiaj pokaże kilka astrów:
a. nowobelgijski 'Milka'
a. krzaczasty 'Lady in Blue'
a. nowoangielski 'Purple Dome'
a. krzaczasty 'Professor A. Kippenberg' a obok niekwitnący a. nowobelgijski 'Tiefblau Gefult'
Jacku bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Pocieszyłeś mnie. Gliny ci u mnie dostatek. Mój rośnie w rozluźnionym piaskiem podłożu i osłonięty jest szpalerem tui.
Dzisiaj pokaże kilka astrów:
a. nowobelgijski 'Milka'
a. krzaczasty 'Lady in Blue'
a. nowoangielski 'Purple Dome'
a. krzaczasty 'Professor A. Kippenberg' a obok niekwitnący a. nowobelgijski 'Tiefblau Gefult'Pozdrawiam Hala
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Halinko - zapracowana kobietko!
Podziwiam Twoje chryzantemy i astry, ale podziwiam także porządeczek wśród nich.
Widzę działkę przygotowaną już do zimy.
Z przenosinami też zdążysz: jak nie teraz to później, a choćby i wiosną. Nie przejmuj się, szkoda zdrowia na zbędne zmartwienia.
Dobrej nocki
Podziwiam Twoje chryzantemy i astry, ale podziwiam także porządeczek wśród nich.
Widzę działkę przygotowaną już do zimy.
Z przenosinami też zdążysz: jak nie teraz to później, a choćby i wiosną. Nie przejmuj się, szkoda zdrowia na zbędne zmartwienia.
Dobrej nocki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Halinko gratuluję kolejnego dziecka tym razem od razu dużego
Sympatyczni, skromni młodzi ludzie niech im się szczęści
A w ogrodzie feeria barw jesiennych
A w ogrodzie feeria barw jesiennych
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Aster 'Milka' śliczny! Ma chyba takie lekko przewieszające się gałązki? I czerwone pędy?
Pięknie też Ci kwitnie 'Prof. A. Kippenberg'! U mnie w tym roku marny. Astry dumosus najbardziej oberwały od mączniaka po suszy. Te wyższe radzą sobie lepiej.
Pięknie też Ci kwitnie 'Prof. A. Kippenberg'! U mnie w tym roku marny. Astry dumosus najbardziej oberwały od mączniaka po suszy. Te wyższe radzą sobie lepiej.
- hala67

Lucynko dziękuję za troskę i pochwały. Ten sezon dla mnie był mało sprzyjający, dlatego teraz póki się da, chciałabym podgonić prace ogrodowe. Z tym porządkiem u mnie na działkach bardzo różnie bywa, ale dziękuję za miłe słowa.
Marysiu dziękuję za tyle ciepłych słów. Rodzina powiększyła się o trzy osoby. Już nie mogę doczekać się wigilii kiedy zasiądziemy do stołu w tak licznym gronie.
Jacku masz rację co do astra 'Milka'. Jest wysoki i rozłożysty. Musisz mu dać dużo miejsca.
Moje astry krzaczaste nie wszystkie wyglądają tak ładnie jak 'Prof. A. Kippenberg'. Niektórym zaszkodziło mocno palące słońce. Uschły prawie w całości. Mam nadzieję, że się odrodzą.
Dzisiaj pokaże kilka żurawek:
'Electra'
'Delta Dawn'
'Tara'
Marysiu dziękuję za tyle ciepłych słów. Rodzina powiększyła się o trzy osoby. Już nie mogę doczekać się wigilii kiedy zasiądziemy do stołu w tak licznym gronie.
Jacku masz rację co do astra 'Milka'. Jest wysoki i rozłożysty. Musisz mu dać dużo miejsca.
Moje astry krzaczaste nie wszystkie wyglądają tak ładnie jak 'Prof. A. Kippenberg'. Niektórym zaszkodziło mocno palące słońce. Uschły prawie w całości. Mam nadzieję, że się odrodzą.
Dzisiaj pokaże kilka żurawek:
'Electra'
'Delta Dawn'
'Tara'Pozdrawiam Hala
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Halinko.
Gratulacje dla Młodej Pary. Widzę,że ten rok obfity w emocje i wydarzenia u Ciebie.
Tych radosnych było jednak więcej i to dobrze.
Żurawki ślicznie zmieniły kolorki. Ja swoimi w tym roku jestem zawiedziona.
Gratulacje dla Młodej Pary. Widzę,że ten rok obfity w emocje i wydarzenia u Ciebie.
Żurawki ślicznie zmieniły kolorki. Ja swoimi w tym roku jestem zawiedziona.
- hala67

Alu bardzo dziękuję za gratulacje i ciepłe słowa.
Żurawki, które pokazuje na zdjęciach, przetrwały lato ukryte w cieniu. Te które były na słońcu nie miały niestety tego szczęścia. Wiele spośród nich straciłam.
Ciąg dalszy pokazu "żurawkowego" - to moje ulubione rośliny
'Kassandra'
'Brown Sugar'
'Christa'
'Big Top Bronze'
'Paprika'
'Renoir'
cdn...
Żurawki, które pokazuje na zdjęciach, przetrwały lato ukryte w cieniu. Te które były na słońcu nie miały niestety tego szczęścia. Wiele spośród nich straciłam.
Ciąg dalszy pokazu "żurawkowego" - to moje ulubione rośliny
'Kassandra'
'Brown Sugar'
'Christa'
'Big Top Bronze'
'Paprika'
'Renoir'cdn...
Pozdrawiam Hala
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Halinko na Twoich żurawkach nie widać jesieni tak zdrowo wyglądają 
- hala67

Marysiu widać jesień na moich żurawkach. One teraz ładnie się przebarwiają. Zauważyłam, że po upalnym lecie dopiero jesienią zaczęły przyrastać.
... żurawek ciąg dalszy...
'Mahogany'
'Midnight Ruffles'
'Pinot Gris'
'Black Tafetta'
'Binoche'
... żurawek ciąg dalszy...
'Mahogany'
'Midnight Ruffles'
'Pinot Gris'
'Black Tafetta'
'Binoche'Pozdrawiam Hala
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wstyd się przyznać, ale zaniedbałam swoje żurawki. Nie są tak długowieczne jak myślałam i teraz niektóre walczą wręcz o życie
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że susza pokrzyżowała mi wiele działkowych planów (w tym przesadzanie).
Twoje są śliczne i w świetnej formie. Chryzantemy też. Chyba wiosną "uśmiechnę się" do Ciebie o sadzonki Pipi i Margo w zamian za inne odmiany, które ja mam.
Twoje są śliczne i w świetnej formie. Chryzantemy też. Chyba wiosną "uśmiechnę się" do Ciebie o sadzonki Pipi i Margo w zamian za inne odmiany, które ja mam.