Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza tyle cebul toż to przecież ogrodniczy sklep. ;:306
Jak to zakwitnie to wiosną będzie u Ciebie kozielski.. :heja :heja
Masz cudne bukiety tylko podziwiać bo na ogród też nie chodzę, leje. :tan :tan śniedek ślicznie wygląda, uwielbiam go a wiesz ze sie go wykopuje. ;:333
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolorowy zawrót głowy będzie na wiosnę od tych wszystkich cebul,chyba jeszcze polecę dokupić ,żeby nie być gorszą ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

plocczanka pisze: Żal mi każdego pustego miejsca i cały zaplanowany wcześniej efekt diabli biorą. ;:223
Lucyna świetnie to ujęła! Na tym też polega mój problem. Na początku zostawiam puste miejsce między roślinami i cieszę się, że jest tak przejrzyście. Z upływem czasu chodzę koło takiej rabaty i myślę sobie, ze przecież mogłaby się tam zmieścić jakaś mniejsza hortensja albo róża... i w końcu wychodzi jak zawsze :;230
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pochodziłam sobie po Twoim ogrodzie, popatrzyłam, pozachwycałam się ;:215 Troszkę się zadomowiłam ;:108 Zawsze z podziwem patrzę na Wasze starannie zaplanowane i uporządkowane rabatki ;:oj Tu rabatka biała, tu fioletowa a tu pastelowa ;:63 U Was mi się to nawet podoba ale zupełnie nie jest w moim stylu ;:185 Moje rabatki to totalny misz-masz :;230, ale ja tak lubię. I nawet nie wiem z czego to wynika :?: Zawsze tak miałam
Takiego dziwnego śniedka (tylko mój był pomarańczowy) też kiedyś miałam, ale nie wiedziałam, że się go wykopuje i mi zginął :( Szkoda, bo są śliczne.
Widać, że swojemu ogrodowi poświęcasz wiele uwagi ;:108 a on odwdzięcza Ci się pięknym kwitnieniem ;:433
A niemoc ogrodowa od czasu do czasu dopada każdego ;:306 Czasami dobrze ponicnierobić :;230
Będę zaglądać ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, patrzę i oczom nie wierzę! Własnym oczom!
Zdaje się, że opustoszyłaś cały sklep bądź stoisko ogrodnicze z cebul wiosennych. ;:219
Wiosnę będziesz miała niezwykle bogatą zarówno w różnorodność roślinną i rozmaitość barw. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłeczko, ja teraz już wolałabym mieć połowę tych cebul które mam, ze względu na fakt że uwielbiam ( ;:198 ) je sadzić. Ja też w zeszłym roku byłm zbulwersowana że tojad mi nie zakwitł. W tym roku myślałam że też nie zakwitnie, ale w końcu dał radę. One chyba tak późno kwitną. Zamiast zatrwiana masz szarłat ;:306
Soniu, nie bardzo byłam przekonana na ten zatrwian, ale powiem Tobie że to bezproblemowa roślinka i długo kwitnie poimo pierwszych mrozów. Ja kupiłam nasiona w paczuszce nie jako mieszanka ale jednokolorowe - taki ciemny niebieski. Pomimo wześniejszych wątpliwości przekonał mnie na plus. Jak resztz przekwitła dawał jeszcze mocny akcent kolorystyczny w ogrodzie. aha, i na suszki fajnie się nadaje, nie gubi koloru.
Te nasiona rozplenic w doniczkach trzymać w domu?
Aneczko, czytałam że Queen'ów już nie dostałaś, Ty to masz zdrowie po tym całym sadzeniu ( i to w doniczkach ;:oj ) jeszcze dodatkowych cebul szukać ;:202 Moja różanka wciąż w budowie, na razie przesadzałam byliny, które rozmiarem okazały się niezgodne z założeniami i burzyły wygląd (np zbyt wysokie z przodu poszły teraz na tył itp). Trzeba rozplanować i posadzić jeszcze róże.I chyba na ten sezon koniec. W przyszłym roku znów będę oceniać efekty i ewentualnie kombinować kolejne zmiany ;:224
Sabina, ja zamiast mówić sobie "a teraz różowiutki. Jaki on będzie fajny, a jak posadzę obok niego jeszcze kilka różowiutkich - ach, to dopiero będzie efekt..." raczej biadolę chol....a tu znów korzenie tujowe do wykarczowania przed wsadzeniem kolejnej paczki cebul, a tam do licha znów łopatki nie mogę wbić bo kamlot jakiś mi przeszkadza... ;:306 Jeszcze do tego ziemie w dołkach trza wymienić bo wszędzie piach... normalnie bajka z tym sadzeniem :twisted:
Tulap, a nie chcesz wpaść do mnie posadzić jeszcze trochę cebulek jak już masz taką wprawę? ;:183 ;:183 ;:183
Kaśka, a widziałaś wpis przed Twoim ile Mati cebul wsadził? ;:oj Tam to będzie dopiero kozielski ;:198
Śniedka tak, wiem że się wykopuje. Na razie siedzi sobie wciąż w donicy, a donica jest pod dachem, więc mróz go ominął i kwitnie nieprzerwanie ;:333
Gracha, cebul nigdy dość, ale sadzenia zawsze ;:306
Wandziu, u ciebie wszystko rośnie na kupie ;:108 Ale na tak pięknej kupie, że nie jeden taką kupę chciałby mieć nie wyłączając oczywiście i mnie ;:215
Iwonka, witam kolejną pozytywnie zielono nakręconą osóbkę :wit Chętnie pooglądam ten Twój ogrodowy misz-masz, kiedy wąteczek? Oczywiście zaglądaj, czuj się jak u Siebie :uszy
Lucynko, taki mam zamysł mieć bujną wiosnę. Tak się naoglądałam wiosny tutaj na Fo, że amok cebulowy mnie w tym roku ogarnął ;:306 Ja w tym roku nie miałam wiele wiosennych nasadzeń, koniecznie czas był to zmienić ;:108
----------------
Kochani ratujcie - dziś przyjechały różyce. Ok 18 jak byłam w domu włożyłam wszystkie do wiadra z wodą. Niestety jutro nie ma szans abym je wysadziła do gruntu, najwcześniej w sobotę. Czy one do soboty mogą w tej wodzie stać?!? Aneczka pisała że mogą stać 4-24 godz. Moje stały by ok 40 godz. Co zrobić żeby dały radę doczekać do soboty?

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mogą stać do soboty. Przed posadzeniem skróć zarówno pędy, jak i korzenie.
Napisz kochana, jakie odmiany zakupiłaś. Ciekawam bardzo :D Już samo czytanie nazw sprawia mi wielką przyjemność. ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O tym jak bardzo nie cierpię sadzić cebul,oraz jak bardzo bolesne dla mojego ciała to było doświadczenie, miałam zapomnieć wiosną, wraz z pierwszym pojawiającym się kiełkiem... Jak widać już powinnam się leczyć w najlepsze, bo moja skleroza musi być "mocno posunięta do przodu" skoro tak szybko zapomniałam i już szukam kolejnych (na ten czas) potworów do posadzenia. Obrazek Obrazek Obrazek

Ewcia powiedziała mi, że golasy w wiadrze mogą moczyć się 3-4 dni! ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, dziękuję za szybką odpowiedź ;:196 Kamień spadł mi z serca ;:108 A zakupione różyczki to:

Róża wielkokwiatowa CHARMING PIANO?
Róża rabatowa GARDEN OF ROSES?
Róża parkowa ARTEMIS?
Róża okrywowa The Fairy x2
Róża rabatowa PASTELLA?
Róża rabatowa POMPONELLA ?
Róża okrywowa LARISSA?
Róża wielkokwiatowa SOUVENIR DE BADEN-BADEN?
Róża wielkokwiatowa SCHÖNE MAID?
Róża parkowa ALEXANDRA-PRINCESSE DE LUXEMBURG?

Aneczko, i Tobie dziękuję za potwierdzenie ;:196

Dziewczyny nie wiecie jaką ulgę poczułam. Już miałam zamysł po ciemnicy z łopatą dziury pod różyce kopać, raz po raz odpowiadając sąsiadom że nie, nikogo nie zaciukałam i grobu dla nikogo nie szykuje po nocach ;:306
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ooooo,co jak co ale róż to NIE zazdroszczę ;:224
Mimo tego że kwiaty to i niektóre mają ładne.
Ale nie zmienię zdania,co by nie było większość czasu to są kolczaste badyle ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweetdaisy pisze: Dziewczyny nie wiecie jaką ulgę poczułam. Już miałam zamysł po ciemnicy z łopatą dziury pod różyce kopać, raz po raz odpowiadając sąsiadom że nie, nikogo nie zaciukałam i grobu dla nikogo nie szykuje po nocach ;:306
Normalnie chyba się w Tobie zakocham! Obrazek Uważaj! ... mam do Ciebie całkiem niedaleko... ;:183 ;:183 ;:183
A jak patrze na Twą listę różanych panien Obrazek , to mam wrażenie że ta odległość zmniejsza się jeszcze bardziej. Nie mogłabym wybrać inaczej! Prawie jota w jotę moje typy! Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, a my to zdaje się kiedyś na jakieś pifffko żeśmy się już umawiały ;:224 Zaproszenie wciąż aktualne ;:183
Oj fajnie by było się kiedyś spotkać na plotuchy tak w zielonym realu ;:173
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Moje róże jutro przyjadą z F ,a później jeszcze od Ewci
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01

Post »

Zuza, do mnie również już przyszły róże (wtorek) a sadzić mam zamiar w sobotę,-niedzielę, ja wsadziłam do wiaderka z wodą potrzymałam kilka godzin potem wylałam wodę i zasypałam korzenie w wiaderku ziemia i trochę zwilżyłam ziemię. W zeszłym roku tak samo przetrzymałam róże do czasu sadzenia i było ok.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzka ja na to spotkanie jestem bardzo chętna! Poczekajmy maja, czerwca, gdy w ogrodach jest najpiękniej. ;:65 Ależ byłoby fajnie, jakby ten plan wypalił!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”