Astry cudne
Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II
Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II
A propos tych astrów Witku, to dobrze, że je znów tu pokazałeś. Są one dla mnie inspiracja dla pewnej niespodzianki dla Was, ale o tym na razie nic więcej nie powiem.
Astry cudne
Astry cudne
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu na razie taki kształt, bo tylko na tyle miałam siły by usunąć trawnik, a czas z cebulkowymi nagli. Tak naprawdę, to spory kawał trawnika pójdzie pod nóż (tzn. pod sztychówkę
), ale to już bez pośpiechu sobie będe robić w wolnych chwilach. Masa kwiatów czeka w kolejce, by tam wiosną zamieszkać, więc trzeba im tam zrobić miejsce
. Relacja foto oczywiście będzie ... jak już będzie co pokazać 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam Was serdecznie!
Często czytam co u Was, ale jak już pisałam Beatce jest Was więcej i nie chcę nikogo urazić odpisując tylko niektórym
Dlatego poczytam i zmykam. Po śnieżycy ruszyłam w pole zrobiłam Witku grządkę truskawkową i mam nadzieję, że jutro uda się przesadzić
Zrobiłam chyba większą niż mam truskawek
Elu wybacz nasiona noszę w torebce i prędzej czy później wyślę, szkoda że już nie ma znaczków w kioskach
Małgosiu coś przebąkują o deszczu więc uważaj w weekend na siebie. Kasiu
Irenko
gdzie zamawiasz te nasiona?
Często czytam co u Was, ale jak już pisałam Beatce jest Was więcej i nie chcę nikogo urazić odpisując tylko niektórym
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
A ja , jak mówiłam tak zrobiłam .
Na małej skarpie posadziłam dwa jałowce ( płożące ) Blue Carpet i śliczną miniaturową tuję Golden Tufett .
Będę na wiosnę mała miej pielenia i więcej czasu na rozrywki .
Na małej skarpie posadziłam dwa jałowce ( płożące ) Blue Carpet i śliczną miniaturową tuję Golden Tufett .
Będę na wiosnę mała miej pielenia i więcej czasu na rozrywki .
Pozdrawiam, Beata.
- Faworyt

- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Marysiu
przed chwilą myślałem o tobie i chyba tym wywołałem Cię do tablicy.
Miałem pisać pw,ale jak już tu jesteś to zapytam czy nasiona dotarły do Ciebie bo zaczynam się martwić?
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Maska

- Kontakt:
Witku niestety nie, napisałabym gdyby dotarły, a kiedy wysłałeś?
- Faworyt

To niedobrze.
Wysłałem Marysiu w ubiegły czwartek,ale tak myślę,był mój adres zwrotny.Gdyby nie doszły to wróciłyby do mnie.Dobrze myślę?
Małgosiu ale ten kawałek powyżej ja przeczytałem.
W niedzielę masz zomz.Wiesz co to takiego?
Małgosiu ale ten kawałek powyżej ja przeczytałem.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Ja także ma dla Was wspomnienie wiosny

Wituś Bukiety piękne i ma nadzieję, że w przyszłym roku pokażę swoje
Lipcowe maliny to fajna sprawa. Ja mam dwa krzaczki lipcowych i pozostałe jesienne. W lecie przegryzam soczyste, kwaskowate w upały a z jesiennych mam nadzieję robić kiedyś soki
Kasiu Ja też muszę przyspieszyć z sadzeniem cebul. Narcyzy wsadziłam w niedzielę ale czekają jeszcze na mnie tulipany, czosnki, szachownice, lilie, krokusy i ranniki
Marysiu Bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz. Ja na niedzielę zamówiłam sobie słońce i uniwersalną temperaturę 15*. Tak ma być i basta
A tak poważnie, muszę popracować ale mam świadomość, że przesadzać z ciężkimi pracami nie mogę. Zrobię tyle, ile się uda ale jeśli deszcz będzie padał zawinę się do domu.
BeatkoGorzej, jak chwasty zaczną wyrastać miedzy jałowcami- one chyba bardzo kłują
Masz rację- w sezonie szkoda czasu na skubanie zbędnych grządek- lepiej ten czas poświęcić dla pomidorów, gości, wędzenia i przyjaciół- również tych z FO
Wituś Nie wiem, co to zomz

Wituś Bukiety piękne i ma nadzieję, że w przyszłym roku pokażę swoje
Kasiu Ja też muszę przyspieszyć z sadzeniem cebul. Narcyzy wsadziłam w niedzielę ale czekają jeszcze na mnie tulipany, czosnki, szachownice, lilie, krokusy i ranniki
Marysiu Bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz. Ja na niedzielę zamówiłam sobie słońce i uniwersalną temperaturę 15*. Tak ma być i basta
A tak poważnie, muszę popracować ale mam świadomość, że przesadzać z ciężkimi pracami nie mogę. Zrobię tyle, ile się uda ale jeśli deszcz będzie padał zawinę się do domu.
BeatkoGorzej, jak chwasty zaczną wyrastać miedzy jałowcami- one chyba bardzo kłują
Masz rację- w sezonie szkoda czasu na skubanie zbędnych grządek- lepiej ten czas poświęcić dla pomidorów, gości, wędzenia i przyjaciół- również tych z FO
- mymysteryy

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Zakaz Opuszcania Miejsca ZamieszkaniaMargo_margo pisze:
Marysiu
- Maska

- Kontakt:
Witku może w adresie coś się zmykiciło?
Małgosiu zakaz opuszczania koszar
Małgosiu zakaz opuszczania koszar
- Faworyt

Astrowymi bukietami będziesz się chwalić Małgosiu na pewno.
i będą
Nie domyślasz się co to zomz i to w niedzielę?
zakaz
opuszczania
miejsca
zakwaterowania
A w niedzielę to co najwyżej
bo inaczej 
Nie domyślasz się co to zomz i to w niedzielę?
zakaz
opuszczania
miejsca
zakwaterowania
A w niedzielę to co najwyżej
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Zomz
Wituś- Ty naprawdę myślisz, że ja usiedzę w domu wiedząc, ile mam do zrobienia? Ja cały tydzień czekam na ten wyjazd. On jest mi potrzebny jak pomidorom woda i słońce
Wituś- Ty naprawdę myślisz, że ja usiedzę w domu wiedząc, ile mam do zrobienia? Ja cały tydzień czekam na ten wyjazd. On jest mi potrzebny jak pomidorom woda i słońce
- Faworyt

Więc jedź,
tylko jak wrócisz a będziesz w gorszym stanie niż przed to Ci zastrzyki i to bez znieczulenia osobiście zaaplikuję.
a w najlepszym razie.....
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Przecież nasza Małgsia to duża , mądra dziewczynka i chyba nie da się skrzywdzić ?
Ja bym ją puściła na tą działkę , a nuż pobyt na świeżym powietrzu jej pomoże ?
Od tego siedzenia w domu i tak jest słaba , to dużo nie narobi , tyle że się przewietrzy !
Ja bym ją puściła na tą działkę , a nuż pobyt na świeżym powietrzu jej pomoże ?
Od tego siedzenia w domu i tak jest słaba , to dużo nie narobi , tyle że się przewietrzy !
Pozdrawiam, Beata.
- Rzepka

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ależ ten Wituś rządzi. ...
A tak na serio to powinnas wyleżeć to choróbsko.... ładna pogoda jeszcze będzie...musi być, bo ja na grzyby chcę.
Marysiu, nasionka kupiłam w Szwajcarii, u góry gomphrena, kosmos i amarant tricolor czyli popularny szarłat.na dole gożdziki, mak szwajcarski i mekonopsis, którego kolorek mnie urzekł.
Kupując to błękitne cudo, myślałam, ze to mak, którym na wiosnę sypnę i będzie kwitł, niestety to bylina, którą trudno u nas wyprowadzić, no ale jak już kupiłam, to spróbuję.
Pozdrawiam Irena
A tak na serio to powinnas wyleżeć to choróbsko.... ładna pogoda jeszcze będzie...musi być, bo ja na grzyby chcę.
Marysiu, nasionka kupiłam w Szwajcarii, u góry gomphrena, kosmos i amarant tricolor czyli popularny szarłat.na dole gożdziki, mak szwajcarski i mekonopsis, którego kolorek mnie urzekł.
Kupując to błękitne cudo, myślałam, ze to mak, którym na wiosnę sypnę i będzie kwitł, niestety to bylina, którą trudno u nas wyprowadzić, no ale jak już kupiłam, to spróbuję.
Pozdrawiam Irena