Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
Sadzenia również nie zazdroszczę, za to przyszłorocznych kwitnień owszem 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O tak, tak w zupełności się zgadzamclem3 pisze:Sadzenia również nie zazdroszczę, za to przyszłorocznych kwitnień owszem
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
koziorozec Marto
Dziękuję 
Rozana Marto
Marto te teraz to :Maria Curie,Eden Rose,Paris Chanel,Leonardo da Vunci,Monica,Gloria,Papageno,Zorze Pólnocy,Amber Qeen ,Chopin,Królowa dnia,Falstaff,Bonica,Kronenbourg,Versilia + jedna gratis nie wiem jaka
Domówiłam jeszcze :Graham Thomas ,Mirandina ,Flora Danica ,Elmshorn ,Venrosa,Olivię.
A mają jeszcze dojść od innej osoby dwie hortensje i róże:waniliowa, żółto-karminowa, herbaciana,papagena i deep water.
sweetdaisy Zuziu
Oj mam nadzieję,że jakoś dam radę tylko na razie brak czasu,ale myślę,że jak pogoda pozwoli to na weekendzie coś tam ogarnę
clem3 Małgosiu
Z sadzeniem to jakoś sobie może i poradzę,tylko żeby one wszystkie zimę przetrwały
anabuko1
Chyba dam radę,oby
I moje kolejne nowe nabytki :
Thuja whipcord

wisteria

świerk bicolor

stewarcja kameliowata

Rozana Marto
Marto te teraz to :Maria Curie,Eden Rose,Paris Chanel,Leonardo da Vunci,Monica,Gloria,Papageno,Zorze Pólnocy,Amber Qeen ,Chopin,Królowa dnia,Falstaff,Bonica,Kronenbourg,Versilia + jedna gratis nie wiem jaka
Domówiłam jeszcze :Graham Thomas ,Mirandina ,Flora Danica ,Elmshorn ,Venrosa,Olivię.
A mają jeszcze dojść od innej osoby dwie hortensje i róże:waniliowa, żółto-karminowa, herbaciana,papagena i deep water.
sweetdaisy Zuziu
Oj mam nadzieję,że jakoś dam radę tylko na razie brak czasu,ale myślę,że jak pogoda pozwoli to na weekendzie coś tam ogarnę
clem3 Małgosiu
Z sadzeniem to jakoś sobie może i poradzę,tylko żeby one wszystkie zimę przetrwały
anabuko1
Chyba dam radę,oby
I moje kolejne nowe nabytki :
Thuja whipcord

wisteria

świerk bicolor

stewarcja kameliowata

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko ale sadzenia.
Też Wipcord miałam posadzić, ale nie znalazłam ładnego. Myślałam, że dużo róż zamówiłam, dwanaście. 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Piękne nowe nabytki. O dwóch ostatnich nawet jeszcze nie słyszałam.
Jak pięknie im się wybarwiły listki,bardzo ładnie wyglądają.
- beacia0088

cyma2704 Soniu ja tą thuje whipcord kupowałam u tej samej dziewczyny co te poprzednie na pniu bo mam do niej zaufanie i jestem zadowolona z krzewów od niej .Nie jest mega duża,ale i mała też nie .Mam nadzieję,że się przyjmie i dość szybko rozrośnie .Ja zamówiłam tyle róż bo miałam problem na ,którą się zdecydować bo wszystkie mi się podobają i tak wybierałam i wybierałam,że wybrałam ich sporo.Na szczęście już je wszystkie posadziłam i teraz czekam do wiosny ,oby i one przetrwały nadchodzącą zimę .Ty pewnie i tak jeszcze dokupisz
slila1 Lidziu mi też się podobają i jestem bardzo zadowolona .Ja o stewarcji kameliowatej dowiedziałam się jak dostałam ją w gratisie bo nie wiedziałam o niej ,że jest takie drzewo
hanna133 Hanno witam
Właśnie za to lubię jesień za te piękne kolorki i ich zmiany,za nic więcej
Już wszystkie róże dotarły od Wioli z FO ,jestem szczęśliwa ,że mam za sobą sadzenie.Dziś też dotarły ostatnie moje roślinki i też już posadzone.Teraz zostało grabienie i przycinanie ,ale to jak pogoda pozwoli bo z przerwami pada,ale niech pada bo sucho .Oto one

A tak teraz póki co wygląda ta rabatka na ,której były słoneczniki,ale ich już tam nie ma ,są w innym miejscu a na ich miejsce posadziłam trawę pampasową,hortensje i róże.Efekt dopiero będzie widoczny w przyszłym roku bo teraz to specjalnego wrażenia nie robi .Na początku przed różami są jeszcze piwonie .

slila1 Lidziu mi też się podobają i jestem bardzo zadowolona .Ja o stewarcji kameliowatej dowiedziałam się jak dostałam ją w gratisie bo nie wiedziałam o niej ,że jest takie drzewo
hanna133 Hanno witam
Właśnie za to lubię jesień za te piękne kolorki i ich zmiany,za nic więcej
Już wszystkie róże dotarły od Wioli z FO ,jestem szczęśliwa ,że mam za sobą sadzenie.Dziś też dotarły ostatnie moje roślinki i też już posadzone.Teraz zostało grabienie i przycinanie ,ale to jak pogoda pozwoli bo z przerwami pada,ale niech pada bo sucho .Oto one

A tak teraz póki co wygląda ta rabatka na ,której były słoneczniki,ale ich już tam nie ma ,są w innym miejscu a na ich miejsce posadziłam trawę pampasową,hortensje i róże.Efekt dopiero będzie widoczny w przyszłym roku bo teraz to specjalnego wrażenia nie robi .Na początku przed różami są jeszcze piwonie .

No pięknie Kochana!
A jakie hortensje dotarły do Ciebie?
Ania
A jakie hortensje dotarły do Ciebie?
Ania
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko nowa rabata będzie piękna, kolorowa cały rok.
Hortensje nie za blisko jałowców. 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko witaj
I znowu zakupy widzę
piękne
ale Ty działasz
Było ślicznie a teraz jak to wszystko zakwitnie to dopiero będzie - klękajcie narody
Super rabatka wyszła
I znowu zakupy widzę
Było ślicznie a teraz jak to wszystko zakwitnie to dopiero będzie - klękajcie narody
Super rabatka wyszła
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beata, rabata robi wrażenie, a co będzie w przyszłym roku jak zakwitnie, fiu fiu, chętnie będę wpadać i podglądać jak ci się różanka rozwija.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
O jakie zakupy.
Ja też jesienią trochę dosadzałam.
-- 25 paź 2015, o 13:38 --
O jakie zakupy.
Ja też jesienią trochę dosadzałam.
-- 25 paź 2015, o 13:38 --
O jakie zakupy.
- beacia0088

Ankos7 Aniu jaka nazwa to ty mnie nie pytaj,wiesz jak ja mam z nazwami ,pustka w głowie
Jak mnie odwiedzisz to może będziesz wiedziała jaka odmiana 

cyma2704 Soniu za rok mam nadzieję,że będzie co oglądać ,byle by zimę przetrwały moje roślinki.Myślę,że nie za blisko tak na zdjęciu widać a mają tam troszkę miejsca a jak coś to będziemy przesadzać bo znając mnie to pewnie za jakiś czas wymyślę jeszcze inaczej

TerDob Tereniu dziękuję
Jestem zadowolona z mojej pracy i męża ,jeszcze dużo bym zmieniła,dodała,ale nie mogę wielu rzeczy zrobić niestety.Cieszę się,że i tak to super mi wyszło ,że spełniłam swoje marzenie .Na pewno jeszcze wiele mam do zrobienia ,ale o to chodzi,żeby zawsze mieć co robić,co sprawia mi przyjemność i ogromną radość.Czekam na efekt rabatki z ogromną ciekawością .

sweetdaisy Zuziu ja też nie mogę się doczekać już następnego sezonu,ale to niestety jeszcze trochę potrwa,zima przed nami
Ale taka kolej rzeczy,byle by nie była zbyt sroga .Miejmy nadzieję,że wszystkie przetrwają,przyjmą się i zakwitną ,oj było by cudnie 

Rozana Marto
To i u ciebie będzie co podziwiać już od wiosny,będę chętnie podziwiać i śledzić rozwój twoich roślinek

Kochani i jesień już jest z nami.Jest też piękna mimo,że zimna ,ale ma swoje uroki jak już widać nawet na zdjęciach.Teraz zima przed nami ,ale ona też ma swój urok ,byle byłaby łaskawa i nie przesadziła z mrozem dla naszych roślinek

cyma2704 Soniu za rok mam nadzieję,że będzie co oglądać ,byle by zimę przetrwały moje roślinki.Myślę,że nie za blisko tak na zdjęciu widać a mają tam troszkę miejsca a jak coś to będziemy przesadzać bo znając mnie to pewnie za jakiś czas wymyślę jeszcze inaczej

TerDob Tereniu dziękuję
Jestem zadowolona z mojej pracy i męża ,jeszcze dużo bym zmieniła,dodała,ale nie mogę wielu rzeczy zrobić niestety.Cieszę się,że i tak to super mi wyszło ,że spełniłam swoje marzenie .Na pewno jeszcze wiele mam do zrobienia ,ale o to chodzi,żeby zawsze mieć co robić,co sprawia mi przyjemność i ogromną radość.Czekam na efekt rabatki z ogromną ciekawością .

sweetdaisy Zuziu ja też nie mogę się doczekać już następnego sezonu,ale to niestety jeszcze trochę potrwa,zima przed nami

Rozana Marto
To i u ciebie będzie co podziwiać już od wiosny,będę chętnie podziwiać i śledzić rozwój twoich roślinek

Kochani i jesień już jest z nami.Jest też piękna mimo,że zimna ,ale ma swoje uroki jak już widać nawet na zdjęciach.Teraz zima przed nami ,ale ona też ma swój urok ,byle byłaby łaskawa i nie przesadziła z mrozem dla naszych roślinek

Beatko Cudna ta Twoja jesień. Bardzo lubię jesienne przebarwienie ogrodu, szkoda tylko że to oznacza rychłe nadejście zimy.
No, ale cóż, masz sporo roślin, które nawet zimą będę zdobiły ogród. A patrzenie na kolory dodaje jeszcze energii
.
No, ale cóż, masz sporo roślin, które nawet zimą będę zdobiły ogród. A patrzenie na kolory dodaje jeszcze energii
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- beacia0088