Familokowego ciąg dalszy
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Piękne, piękne
U mnie już po daliach a u Ciebie nadal mogę cieszyć oczy różami 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twiggy,s Rose, śliczna-dziękuję
. Już wiem, że Prince de Monaco raczej nie dla mnie, za wielki
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jadziu - Prince de Monaco kwitnie u Ciebie zjawiskowo
. Jak długo ją już masz? Uśmiałam się z Twojego sposobu na zakup nowych róż, jakie to oczywiste - wyrzucam jedne, wsadzam drugie. A ja głupia martwię się, że nowych już nie mogę kupować, bo nie mam gdzie ich wsadzać.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aaaa, to taki jest książę Monaco , śliczny, ciekawe? ja zamawiałam samą Monaco, ciekawe czy to będzie ksiąze? A Westerland miał być rabatową , owszem dużą . Zobaczymy 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Śliczna ta Nerine.
A proszę o podpowiedź co dalej z Elfe. Miała mieć trzy metry, a ma już prawie 5, poszła mocno w górę. Więc na wiosnę ją przyciąć, mimo, że się jej raczej chyba nie przycina, czy "poupychać" pędy na poziomo i zostawić takie jakie są wielgachne.
W pionie prezentuje się pięknie, ze względu na cudne ciemne, grube, lśniące liście. Mi każda wersja odpowiada, tylko nie mam pojęcia, która najbardziej będzie odpowiadała jej
A proszę o podpowiedź co dalej z Elfe. Miała mieć trzy metry, a ma już prawie 5, poszła mocno w górę. Więc na wiosnę ją przyciąć, mimo, że się jej raczej chyba nie przycina, czy "poupychać" pędy na poziomo i zostawić takie jakie są wielgachne.
W pionie prezentuje się pięknie, ze względu na cudne ciemne, grube, lśniące liście. Mi każda wersja odpowiada, tylko nie mam pojęcia, która najbardziej będzie odpowiadała jej
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BEATKO nie mam Elfe, więc nie bardzo wiem jak się do niej zabrać.
Myślę jednak ,że p twojej obserwacji powinnaś sama podjąć decyzję jak ja prowadzić .Jeśli możesz ją prowadzić w koło pergoli wtedy też będzie cudnie wyglądać[tak myślę], bo kiedyś właśnie oglądałam w programie takie prowadzenie pnących róż.Niestety sztywnych pędów nie można prowadzić w ten sposób.
KAROLA najlepiej widzieć jak dana róża rośnie wtedy można zadecydować .Wiosną mojego Westerlanda też trochę ogołocę z pędów
EWCIA no niestety taka kolej rzeczy jak ma sie mały ogródek, więc nie mogę sobie pozwolić na trzymanie maruderów.Prince jest rzeczywiście zjawiskowy, a wyobrażasz sobie gdybym tam miała posadzone 2 krzewy tak jak miałam w założeniu ,żeby była wielka plama
Prince jest u mnie chyba czwarty sezon
IWONKO czasem dobrze widzieć jak dana róża rośnie, wtedy nie stajesz przed faktem dokonanym
JACKU te pokazane róże to tylko wspomnienia z lipca teraz juz nie ma takich wielkich kolorowych plam
szkoda Oby jeszcze te zapączkowane zdążyły zakwitnąć,bo szkoda byłoby ich wysiłku
Moje dalie dalej mają zdrowe liście przymrozek jak na razie nie zagościł w moim ogródku,wiec jest jeszcze szansa na kwiaty w co bardzo wątpię .Gdyby nie te ślimory
Trochę fotek z kończącego się sezonu

tak było jeszcze niedawno

KAROLA najlepiej widzieć jak dana róża rośnie wtedy można zadecydować .Wiosną mojego Westerlanda też trochę ogołocę z pędów
EWCIA no niestety taka kolej rzeczy jak ma sie mały ogródek, więc nie mogę sobie pozwolić na trzymanie maruderów.Prince jest rzeczywiście zjawiskowy, a wyobrażasz sobie gdybym tam miała posadzone 2 krzewy tak jak miałam w założeniu ,żeby była wielka plama
IWONKO czasem dobrze widzieć jak dana róża rośnie, wtedy nie stajesz przed faktem dokonanym
JACKU te pokazane róże to tylko wspomnienia z lipca teraz juz nie ma takich wielkich kolorowych plam
Trochę fotek z kończącego się sezonu

tak było jeszcze niedawno

- karolacha

Oj ten delikatny fiolecik cudny
A ja dzisiaj kupiłam 8 sztuk 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KAROLINKO szalejesz chyba spodobały Ci się różane zakupy
Kupiłaś z nazwami czy bez
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Jadziu jeżeli, ta fotka jest zrobiona na bieżąco ,to wielkie
a tego miejsca z grillem jeszcze u Ciebie nie widziała,
a tego miejsca z grillem jeszcze u Ciebie nie widziała,
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Jadziu, pięknie kwitnie Twój ogródek, tylko podziwiać Moje róże nie kwitną reszta roślin zasycha.
Wszystkie rośliny w doniczkach czekają ma deszcz a kiedy to będzie
czosnek nie posadzony też czeka na deszcz. 
Wszystkie rośliny w doniczkach czekają ma deszcz a kiedy to będzie
- karolacha

Czy to grill czy jakiś inny domek ale wygląda super. A róże przed nim to bajka:) Mam nadzieję ,że mój Monaco będzie podobny 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Odpowiem w imieniu Jadzi, bo ona łagodna kobieta i nie powiedziałaby Wam tego co ja
To jest przepiękny gillowędzarnik - najpiękniejszy jaki widziałem (nie liczę fabrycznej maszyny podobnej do parowozu)
Ale Jadzia ma wrednego sąsiada, z zazdrości za te ogrodowe cuda nasłał komisję
Och i ach! Jaki piękny - powiedzieli, ale skarga jest ...
i łaskawie nie nakazali zburzyć, pozwolili by stał jako ozdoba, ale wydali zakaz palenia, wędzenia, grillowania
Gdybym ja był sąsiadem takiej Jadzi to "podlizywałbym " się cały czas, znosiłbym drewno do wędzenia i prosiłbym, by mi też uwędziła kiełbaskę, czy mięsiwo.
Czyli - nie tylko jest wredny, ale jeszcze głupi.
To jest przepiękny gillowędzarnik - najpiękniejszy jaki widziałem (nie liczę fabrycznej maszyny podobnej do parowozu)
Ale Jadzia ma wrednego sąsiada, z zazdrości za te ogrodowe cuda nasłał komisję
Och i ach! Jaki piękny - powiedzieli, ale skarga jest ...
i łaskawie nie nakazali zburzyć, pozwolili by stał jako ozdoba, ale wydali zakaz palenia, wędzenia, grillowania
Gdybym ja był sąsiadem takiej Jadzi to "podlizywałbym " się cały czas, znosiłbym drewno do wędzenia i prosiłbym, by mi też uwędziła kiełbaskę, czy mięsiwo.
Czyli - nie tylko jest wredny, ale jeszcze głupi.
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Oj to taki mądry sąsiad jak moja sąsiadka. A on nigdy grilla nie robi? Pewnie mu te zapachy z wędzenia powodują ślinotok i dlatego ta wścieklizna.
Jadziu głowa do góry. Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy i może sąsiad będzie mądrzejszy, albo zmieni adres.

Jadziu głowa do góry. Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy i może sąsiad będzie mądrzejszy, albo zmieni adres.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- karolacha

No coś takiego
jakie te ludziska są wredne
Ale znamy tych sąsiadów , znamy ......jak chciałam trochę podciąć kilkunastometrowe świerki sąsiadki , które strasznie mi zacieniają, nie mam w domu słońca od tej strony zupełnie, nie mówiąc o roślinach które z tej strony giną , M podciął gałęzie z mojej strony , to mimo ,ze posesja jest opuszczona i nikomu to nie przeszkadzało, zaraz była policja. Nic nie zrobili ale było zgłoszenie to musieli być ---ale co miałam prawie zawał to miałam
No i rosną sobie świerki, chaszcze a ja wszystkie roślinki przenoszę na drugą stronę 
Ale znamy tych sąsiadów , znamy ......jak chciałam trochę podciąć kilkunastometrowe świerki sąsiadki , które strasznie mi zacieniają, nie mam w domu słońca od tej strony zupełnie, nie mówiąc o roślinach które z tej strony giną , M podciął gałęzie z mojej strony , to mimo ,ze posesja jest opuszczona i nikomu to nie przeszkadzało, zaraz była policja. Nic nie zrobili ale było zgłoszenie to musieli być ---ale co miałam prawie zawał to miałam