Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Ewuniu cieszę się, że Twój ogród podźwignął się z tego strasznego gradobicia, ;:138 tylko szkoda, że teraz susza Cię nęka. :(
Jednak ogród wygląda pięknie. Marcinki bujnie kwitną i róże. ;:108 Moje rozplenice także nie zakwitły w tym roku.
Życzę zdrówka i pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu walczę z grządką, na którą przesadzę borówki i zakładam jagodnik będą tam rosły krzewy owocowe, truskawki i mam zamiar wszystko ogrodzić żeby żadni nieproszeni goście nie czynili spustoszenia. To jeszcze dużo pracy i niestety kasy ale jak raz zrobimy to potem łatwiej będzie dbać o to....i zbierać :;230
Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witej Ewo i super nagroda ;:138 niech sie sprawuje ;:196
Czytam że i u Ciebie już przymroziło, mimo to sporo jeszcze kolorów, jesienne nie marzną jak wiosenne i to cieszy. ;:180
Sporo rabatka się powiększa, ;:138 masz racje jak już robić to na dłużej by coś jeszcze posadzić..Sporo pracy za Tobą, brawa... ;:oj
Kolory masz śliczne mimo tego co było. ;:167
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam wieczorową porą. :wit

Tajeczko ogród częściowo doszedł do siebie. Pewne jest, że straciłam kilka sporych drzew i nie wiadomo co dalej będzie z niektórymi krzewami. Nie jest jednak tak strasznie źle jak wydawało się na początku. Susza w dalszym ciągu mnie gnębi. Zrobiło się paskudnie zimno, a deszczu ani kropli. :?
Moje dwie rozplenice się wykłosily, a dwie strajkują. Grad bardzo zsiekał trawy i spiekota zrobiła swoje , więc nie ma co się dziwić, że kłosów mniej.
Dziękuję ze życzenia ;:196 i nawzajem. :wit

Marysiu wyczytałam u Ciebie, że młodzi pomogli przy jagodniku. ;:63 Fajnie, że zdecydowaliscie o ogrodzeniu dalszej części szaliczka. Jak już będziecie to robić, to maksymalnie ile się tylko da. Wiesz, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. ;:224 Tam masz więcej światła i jak już będzie ogrodzone, to niejednego owocowego krzaka tam przesadzisz. Myślę, że M... również chce ochronić swoją winnicę przed sarenkami. ;:108 Pracy sporo, ale kto jej nie ma? U mnie praca z obrzeżem na razie stoi, bo okazało się, że jednak my sami musimy naprawić zniszczoną elewację. :twisted: Niestety trzeba było zerwać ze styropianu całą siatkę i dać nową. W sobotę udało nam się zrobić trochę, a reszta musi poczekać do następnej soboty jeśli oczywiście pogoda pozwoli.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo zdrówka. ;:196 :wit

Kasiulko trochę przymroziło, ale tylko te delikatniejsze kwiaty ucierpiały . Reszta dalej kwitnie, a ja dalej podlewam.
Pracy za mną sporo, a przede mną jeszcze więcej. Ten tydzień ma być kiepski, ale po cichu liczę jeszcze na sprzyjającą aurę. :wink: Kasiu ja nie mam problemu z miejscem pod nowe rabaty, a w dodatku mój ogród wydaje się pusty, ale z powodów zdrowotnych nie za bardzo mogę szaleć. :wink:
Może kiedyś uda Ci się wdepnąć w moje progi i zobaczyć jak to w realu wygląda. Na fotkach wydaje się znośnie, a na prawdę nie jest ładnie i kolorowo, bo wszystko małe się gubi.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę ciepłej i wilgotnej jesieni. :wit

Na ubarwienie wątku moje rozplenice, różyczka Sweet Haze i psotne sierściuchy. :D :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Ewuniu :wit
Śliczne zdjęcia ;:138 ;:138 ;:138 moje rozplenice zastrajkowały , nie maja kłosów :( różyczka Sweet Haze piękna ;:333
a zdjęcie z sierściuchami cudne ;:180
Życzę zdrówka i deszczyku abyś nie musiała już ciągać węża za sobą ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuniu!
Wczoraj przed zaśnięciem jeszcze zajrzałam do Ciebie, ale już nie miałam siły pisać a raczej coś mądrego napisać :;230
Dzisiaj zdjęć coś nie widzę, a były słodkie zwierzątka do wyczochrania i piękne trawy w słońcu. Co jeszcze nie pamiętam ;:185 U mnie niestety świat pod kołderką, a ja siedzę w chałupie... bo muszę dopiero wyszukać buty i garderobę zimową ;:oj
Widziałaś jak mi ogród podlewa, a niech to!
Ściskam mocno oboje i życzę spokojnego tygodnia ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękna róża, jeszcze teraz tak kwitnie ? zwierzaki jak z pluszu :lol: I nie mów ,ze u Ciebie goło, że nic nie widać. To nie prawda. Masz śliczne rabaty w różnych miejscach uroczego ogrodu. Masz ławeczki, zakątki ,huśtawki, wiatrak....masz cudnie , to do Ciebie powinna jechać Maja :heja
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit
Tereniu ta różyczka jest cudna.Dopiero po przesadzeniu pokazuje na co ją stać. Cały sezon kwitnie i nawet teraz po przymrozkach jeszcze pokazuje kwiaty. :D
U mnie na razie śniegu nie ma, ale deszczu też nie ma. :? :wit

Marysiu jak to nie widzisz zdjęć? A teraz je widzisz?
Widziałam Twój biały ogród. U mnie zimno i dalej nie pada.
Ten śnieg to taki chwilowy wybryk , a Ty korzystaj i odpoczywaj przed obsadzaniem jagodnika. ;:196 :wit

Karolino róża jeszcze kwitnie i wiele innych również. :)
Do mnie Maja? :shock: Bez przesady.
Nawet chyba bym nie chciała, bo to za duży stres na moje skołatane serducho, no chyba że wypożyczysz mi na troszkę swojego Stasia. :wink: ;:172
Bardzo Ci dziękuję za pochlebną opinię mojego zakątka.
Oglądając inne wątki cały czas mam wrażenie, że u mnie pustynia. ;:224 :wit

Kilka dzisiejszych fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu, ale piękne róże, u mnie nawet przed śniegiem tak bujnie nie kwitły? chociaż miały teraz trochę pączków, ale co zostanie to nie wiem ;:185 Pewnie z gaury zostanie zielona maź :wink:
Teraz widzę zdjęcia, ale coś mi muli komputer albo internet. Słucham Chopina i mam straszne przerwy, aż mnie to wkurza ;:14 Kochana jakbyś Ty chciała tak obsadzić ogród jak ja to wyglądałby jak gospodarstwo ogrodnicze, u Ciebie urodą jest ta przestrzeń ;:215 Ściskam ;:4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Księciunio ślicznie kwitnie inne również , trawy tez szumią na wietrze wiec pełna idylla .Miejmy nadzieję ,ze jeszcze bedzie Złota jesień i te parę dni to tylko taki wybryk.Moje róże również mają jeszcze sporo pąków i chciałabym ,żeby zakwitły, bo w innym wypadku daremne byłyby ich wysiłki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Marysiu róże kwitną, a ja dalej podlewam. ;:223
Gdybym odpuściła , to chyba niewiele by z mojego ogrodu w tym sezonie zostało. :?
Lubię moją przestrzeń, ale bez przesady, a coś mi mówi, że na wiosnę będzie jej jeszcze więcej. :evil:
Dzisiaj miało padać i co?
Właśnie zrobiłam sobie przerwę w podlewaniu z powodu braku wody w studni. ;:131 :wit

Jadziu owszem róże kwitną, ale nie wiem jak przetrwają zimę. U mnie po gradobiciu wegetacja ruszyła od nowa.Z mocno poranionych pędów wypuszczają młode przyrosty. Nie wiem, czy to im nie zaszkodzi.
Idylla? Pokażę Ci moją Idyllę.
Na moich 40 arach nie jestem w stanie regularnie podlewać wszystkiego, ale staram się co jakiś czas podlać usychające drzewka, co widać po zielonych kółkach trawy wokół nich.
Moja imitacja trawnika w zasadzie już nie istnieje.
Od 19 lipca kropić u mnie dwa razy. Raz pół godziny, a drugi 10 minut. :?

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewciu Jestem u Ciebie pierwszy raz ale nie ostatni :D Bardzo mi imponuje Twoja pracowitość i nie poddawanie się. Doświadczyłem podobnej wichury z nawałnicą w sierpniu 2012, drzewa też mi połamało ale grad padał z ulewą więc tak zniszczonych roślin jak Ty nie miałem, pisałem gdzieś w moim pierwszym wątku o tym. Tylko drzew nie wycinałem, wszystko odbiło a teraz nie ma śladu po tym, w okolicy też się wszystko odrodziło więc i Twój ogród za 2-3 lata będzie kipiał zielenią, żeby tylko deszcz spadł porządny. Pisałaś, że lubisz kolorowe krzewy, mogę Ci posłać patyki bo sadzonek nie mam, tylko napisz jakie. A jak chcesz szybko mieć cień wsadź topolę albo platana, szybko rosną, mało wymagają i ładnie wyróżniają się z okolicy wzrostem. Gratuluję wygranego opryskiwacza.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz życzę deszczu, który raczej na pewno spadnie 15.10 rano a być może i jutro popada słabo u Was :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu drzewa są mocno osadzone w ziemi i wiosna się zregenerują trzeba być dobrej myśli to samo trawnik .Wiosną napowietrzysz go wodą utlenioną [Christinkrysia tak robi ] wygrabisz i będzie jak nowy ;:196 Różom raczej nic nie będzie, bo jeśli przyjdzie zima to same zasną i wegetacja się zakończy .Fakt, będzie trzeba tym nowym dać kopczyki ,ale to na razie dopiero przed nami .Wreszcie i w Twoje rejony zwita deszcz u mnie wczoraj tylko śnieżyło .Będzie dobrze ,bo drzewa są mocniejsze niż my ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu no jak Michał mówi, że będzie padało to będzie! mnie przepowiedział śnieg i mam ;:215
Natomiast trochę się uśmiałam z napowietrzania Twojego trawnika wodą utlenioną, bo chyba opłacałoby Ci się kupić jakiś aparat do produkcji :;230 Ja wiem że wszystko wróci do normy i już za rok nie będzie widać kataklizmu w tego roku. Pod Twoją troskliwą opieką wszystko się regeneruje ;:4
Sosny mojego sąsiada wyglądają tak samo, a śmiecą jak diabli ;:oj świerki jak dostaną pić to zapomną o usychaniu :D
Dobrej nocy Ci życzę i mam nadzieję, że głowa już odpuściła na dobre ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale witaj w moich skromnych progach. :D
Tak jak i Ty lubię kolorowe krzaczory, a za patyczki serdecznie dziękuję, bo ja z tych we wrzątku kąpanych. Jak już sobie umyślę, że chcę jakiegoś krzaka, to nie czekam aż się ukorzeni. Życia by mi brakło na obsadzenie całego ogrodu.
Owszem, zdarzają mi się jakieś próby z lepszym, lub gorszym skutkiem, ale większość po prostu kupuję. :wink:
Nawałnica niektóre drzewa powyrywała z korzeniami i nie było co zostawiać. Grad zbił mi nawet elewację z domu, więc wyobraź sobie jak wyglądały rośliny. :wink:
W sprawie deszczu trzymam Cię za słowo. ;:224 :wit

Jadziu słoneczko Ty moje. ;:196 Rozbawiłaś mnie tą wodą. Musiała bym jej mieć cysternę. Moja działka to 4 tys. metrów kwadratowych pokrytych w większości trawą.
Michał mi obiecuje podlewanie z nieba, więc mam nadzieję , że jakoś ogród przetrwa. Wiem, że drzewa są mocniejsze niż my, ale to nowe nasadzenia i mimo tego, że czasem były podlane, to już bez liści.
Różyczki oczywiście dostaną kopczyki, ale chyba tylko te nowsze. Zobaczę jak u mnie będzie z siłami. :D :wit

Marysiu widziałaś mój ogród i wiesz, że napowietrzanie trawnika u mnie nie bardzo się opłaci. :wink: Prawda jest taka, że na nim akurat mi najmniej zależy. Tam ma być mały lasek, a w takich warunkach trochę czasu upłynie zanim będę tam mogła postawić ławeczki w cieniu.
Głowa nie przestaje niestety. Zaczynam się obawiać diagnozy. W dalszym ciągu nie mogę spokojnie spać, a pogoda kiepska, to w ogrodzie nie bardzo mogę się odstresować. :?
Oj......jakoś to będzie. :D :wit

Troszkę żółci jeszcze zostało, ale tylko w osłoniętym miejscu.
Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”