Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2
Lucynko dobry pomysł z tą smagliczką
Mam jej w tym roku sporo, więc też zastosuję. Do tej pory funkcję kołderki pełniły u mnie aksamitki. Teraz będą mieć towarzystwo 
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko, a jeśli te nasionka szarłatki to takie wszędobylskie są, to może mogła byś dla mnie zebrać ich troszkę? 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko dziękuję za szczodrość, oczywiście ja też jestem otwarta na dzielenie się tym co mam
,ale to w przyszłym roku .
Teraz mam jeszcze zaległe paczki do wysłania i nie wiem czy zdążę .
Mam tylko nadzieje ,że się na mnie nikt jeszcze nie pogniewał za to
Przyznam ,że ta celozja pięknie mnie zaskoczyła swoja urodą
bo tak na prawdę za nią nigdy nie przepadałam .
U mnie wietrznie i zimno ,ale za to słonecznie .
Lucynko zdrówka
Teraz mam jeszcze zaległe paczki do wysłania i nie wiem czy zdążę .
Mam tylko nadzieje ,że się na mnie nikt jeszcze nie pogniewał za to
Przyznam ,że ta celozja pięknie mnie zaskoczyła swoja urodą
U mnie wietrznie i zimno ,ale za to słonecznie .
Lucynko zdrówka
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu [vimen] - smagliczkowa kołderka jest
Sprawdzona!
Zuziu - szczęśliwie jednej szkarłatce jeszcze nie wycięłam 'koralików', wobec czego nasionka dla Ciebie i wszystkich chętnych - proszę bardzo - będą.
Alicjo - dzisiaj nie miałam czasu zmarznąć, bo pół dnia spędziłam w markecie przy wybieraniu wyposażenia łazienki.
Pod tym względem zatęskniłam do słusznie minionych czasów. Wtedy brało się, co było i człowiek skakał z radości, że coś kupił.
Dzisiaj oczy bolą od patrzenia na te dobra i bardzo trudno jest się ostatecznie zdecydować. A musiałam podjąć decyzję dotyczącą zakupu kabiny prysznicowej, baterii do niej i zestawu natryskowego, a także szafki lustrzanej na ścianę i tzw. szafki-słupka. Myślałam, że padnę tam w tym markecie, tak ciężko było mi się zdecydować!
Ja w ogóle nie lubię robić zakupów. Pod tym względem jestem ponoć nietypową babą i raczej powinnam być facetem. No ale wówczas nie mogłabym zostać matką, a ta rola ogromnie mi odpowiada.
Celozje są piękne, ale zawsze ładniej rozwijają się te, które same się wysieją. Są dorodniejsze i zdrowsze. Późną wiosną z przyjemnością podzielę się siewkami również z Tobą. Marysia [Maska] już ma zaklepane.
Ciepełka i dobrej nocki.
Zuziu - szczęśliwie jednej szkarłatce jeszcze nie wycięłam 'koralików', wobec czego nasionka dla Ciebie i wszystkich chętnych - proszę bardzo - będą.
Alicjo - dzisiaj nie miałam czasu zmarznąć, bo pół dnia spędziłam w markecie przy wybieraniu wyposażenia łazienki.
Pod tym względem zatęskniłam do słusznie minionych czasów. Wtedy brało się, co było i człowiek skakał z radości, że coś kupił.
Dzisiaj oczy bolą od patrzenia na te dobra i bardzo trudno jest się ostatecznie zdecydować. A musiałam podjąć decyzję dotyczącą zakupu kabiny prysznicowej, baterii do niej i zestawu natryskowego, a także szafki lustrzanej na ścianę i tzw. szafki-słupka. Myślałam, że padnę tam w tym markecie, tak ciężko było mi się zdecydować!
Ja w ogóle nie lubię robić zakupów. Pod tym względem jestem ponoć nietypową babą i raczej powinnam być facetem. No ale wówczas nie mogłabym zostać matką, a ta rola ogromnie mi odpowiada.
Celozje są piękne, ale zawsze ładniej rozwijają się te, które same się wysieją. Są dorodniejsze i zdrowsze. Późną wiosną z przyjemnością podzielę się siewkami również z Tobą. Marysia [Maska] już ma zaklepane.
Ciepełka i dobrej nocki.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko Droga!
Czyli łazienkę masz już wyposażoną
Na pewno będzie ślicznie, czyściutko i pachnąco nowością. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie łazienka i kuchnia jest wizytówką domu. Jest powiedzonko pokaż mi swoją łazienkę i kuchnię, a powiem Ci kim jesteś
I coś w tym jest!
Miałam dzisiaj dzień pełen wydarzeń i nie zdążę pewnie z odwiedzeniem ulubionych wątków
Życzę spokojnej nocy i jutro na działeczkę proszę i jakieś zdjęcia zrób
Czyli łazienkę masz już wyposażoną
Miałam dzisiaj dzień pełen wydarzeń i nie zdążę pewnie z odwiedzeniem ulubionych wątków
Życzę spokojnej nocy i jutro na działeczkę proszę i jakieś zdjęcia zrób
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lucyna , że też Ci się remontów zachciało...
Mnie takie pomysły już do głowy nie przychodziły..Ale pewno będę niejako zmuszona zmierzyć się z nimi .No z pewnością nie w takim zakresie jak u Ciebie ale malowanko się kroi... Młodzi sąsiedzi nade mną,wymieniali kaloryfery...zapomnieli jakieś tam uszczelki pod termostaty założyć
Bagatela... Tydzień temu administracja włączyła ciepło w kaloryfery no i miałam potop , jeszcze piętro niżej sąsiedzi także...Sufity, parkiety,dywany w 3 pomieszczeniach ...
-
plocczanka

Marysiu [Maska] - mylisz się, moja droga - łazienka wyposażona tylko częściowo. Nie ma łatwo, na niektóre sprzęty trzeba poczekać. Kabina ma być jutro, a 'słupek', tj. wysoka wąska szafka łazienkowa dopiero po 20. października.
Zgadzam się z Tobą, że kuchnia i łazienka to wizytówka domu. Ja jeszcze dodam przedpokój.
Na działce oczywiście dzisiaj byłam i popracowałam uczciwie cały Boży dzionek. Miałam multum roboty, bo mieliśmy pierwszy przymrozek i musiałam wykopać dalie, begonie, buraczki i selery, wyeksmitować zmarznięte kwitnące jeszcze jednoroczne i po rozłożeniu guano przekopać działkę, częściowo oczywiście.
Bardzo dobrze mi to zrobiło dla poprawienia nastroju.
Zdjęcia zrobiłam i pokażę, co mi jeszcze kwitnie.
Odpocznij po tych wrażeniach i wyśpij się dobrze. Do miłego.
Maryniu - ano zachciało mi się, ale to przy okazji wymiany rur przez spółdzielnię. Bałagan i tak był, wobec tego zrobiliśmy więcej bałaganu, żeby potem było ładniej i będzie, już prawie jest.
Nas sąsiadka zalewa systematycznie od kilku lat. Mocno starsza i samotna kobieta, wybaczamy jej i naprawiamy szkody, ale dzięki korzystnemu ubezpieczeniu mieszkania zwykle na tym korzystamy. Nie tylko tym, że mieszkanie odświeżone ...
Dobrej nocy, słodkich snów.
To teraz zdjęcia.

Jutro pokażę pozostałe fotki z dnia dzisiejszego, jeszcze tylko Misia - biedna, bo jej zimno było.

Kończę na dzisiaj, bo muszę jak za 'króla ćwieczka' urządzić sobie kąpiel przy użyciu wielkiej miednicy. Nie chciałam zawracać dziś głowy synowi, bo ma gości.
Życzę wszystkim dobrej spokojnej nocy.

Zgadzam się z Tobą, że kuchnia i łazienka to wizytówka domu. Ja jeszcze dodam przedpokój.
Na działce oczywiście dzisiaj byłam i popracowałam uczciwie cały Boży dzionek. Miałam multum roboty, bo mieliśmy pierwszy przymrozek i musiałam wykopać dalie, begonie, buraczki i selery, wyeksmitować zmarznięte kwitnące jeszcze jednoroczne i po rozłożeniu guano przekopać działkę, częściowo oczywiście.
Bardzo dobrze mi to zrobiło dla poprawienia nastroju.
Zdjęcia zrobiłam i pokażę, co mi jeszcze kwitnie.
Odpocznij po tych wrażeniach i wyśpij się dobrze. Do miłego.
Maryniu - ano zachciało mi się, ale to przy okazji wymiany rur przez spółdzielnię. Bałagan i tak był, wobec tego zrobiliśmy więcej bałaganu, żeby potem było ładniej i będzie, już prawie jest.
Nas sąsiadka zalewa systematycznie od kilku lat. Mocno starsza i samotna kobieta, wybaczamy jej i naprawiamy szkody, ale dzięki korzystnemu ubezpieczeniu mieszkania zwykle na tym korzystamy. Nie tylko tym, że mieszkanie odświeżone ...
Dobrej nocy, słodkich snów.
To teraz zdjęcia.

Jutro pokażę pozostałe fotki z dnia dzisiejszego, jeszcze tylko Misia - biedna, bo jej zimno było.

Kończę na dzisiaj, bo muszę jak za 'króla ćwieczka' urządzić sobie kąpiel przy użyciu wielkiej miednicy. Nie chciałam zawracać dziś głowy synowi, bo ma gości.
Życzę wszystkim dobrej spokojnej nocy.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, kolorków kwitnących u Ciebie tylko pozazdrościć
Praca w ogródku mi też poprawia nastrój (i kondycję
) niestety choróbsko na razie mnie wstrzymuje a cebule i niedługo róże jeszcze czkają na wsadzenie.
Jak tylko wydobrzeję muszę się szybko wziąć do pracy
Miłego weekendu
Jak tylko wydobrzeję muszę się szybko wziąć do pracy
Miłego weekendu
-
plocczanka

Zuziu kochana - te kolorki , o których wspomniałaś, to sprzed czystki, jakiej dokonałam zaraz po zrobieniu zdjęć.
Dzisiaj już tylu kolorów nie uświadczysz na mojej działce.
Zebrałam kolby szkarłatki. Zobaczę, czy uda mi się wydobyć z nich obiecane Tobie nasiona. Na razie suszą się na słonecznym parapecie.
Przykro mi z powodu Twojej choroby.
Kuruj się szybciutko, bo roślinki czekają.
Życzę Ci ekspresowego powrotu do zdrowia.
Obiecałam wczoraj dokończyć dziś 'sesję zdjęciową' z dnia wczorajszego, co niniejszym czynię.

Następne fotki będą już po większych mrozach. Na jutro wieszczą u mnie -3 stopnie C.
Spokojnej nocy, Kochani i ciepłej niedzieli.

Dzisiaj już tylu kolorów nie uświadczysz na mojej działce.
Zebrałam kolby szkarłatki. Zobaczę, czy uda mi się wydobyć z nich obiecane Tobie nasiona. Na razie suszą się na słonecznym parapecie.
Przykro mi z powodu Twojej choroby.
Kuruj się szybciutko, bo roślinki czekają.
Życzę Ci ekspresowego powrotu do zdrowia.
Obiecałam wczoraj dokończyć dziś 'sesję zdjęciową' z dnia wczorajszego, co niniejszym czynię.

Następne fotki będą już po większych mrozach. Na jutro wieszczą u mnie -3 stopnie C.
Spokojnej nocy, Kochani i ciepłej niedzieli.
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Lucynko
Przepiękna sesja z dnia wczorajszego
To u Ciebie wczoraj (9 października ) nie było w nocy przymrozków bo u mnie niestety był przymrozek i ściął wszystkie kwiaty
To u Ciebie wczoraj (9 października ) nie było w nocy przymrozków bo u mnie niestety był przymrozek i ściął wszystkie kwiaty
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Lucynko!
Wpadłam tylko życzyć spokojnej nocy i miłej niedzieli, ja też czekam na mróz chociaż nie wiem dlaczego
Ślicznie i kolorowo jeszcze u Ciebie. Ładna nasturcja i onętki 
Wpadłam tylko życzyć spokojnej nocy i miłej niedzieli, ja też czekam na mróz chociaż nie wiem dlaczego
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lucynko sesja zdjęciowa z ogrodu u Ciebie jeszcze na bogato zgromadziłaś tego dobra wszelakiego co niemiara!
Przykro, że lada moment padną od przymrozku !
No ale takie prawo natury...
Szkoda,że już niedługo siedzenie w domu będzie
zamiast od świtu na działce...
Miłej niedzieli!

Szkoda,że już niedługo siedzenie w domu będzie
Miłej niedzieli!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No właśnie, takie prawa natury Lucynko, ale będziemy wspominać całą zimę te nasze kolorowe ogrody 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko wspaniała sesja zdjęciowa
Teraz tylko wspominki no chyba ,ze coś sie jeszcze uchowało .Ściskam Cię mocno

Teraz tylko wspominki no chyba ,ze coś sie jeszcze uchowało .Ściskam Cię mocno
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka

Kochane moje Dziewczynki!
Wybaczcie mi, ale dzisiaj zajrzałam tylko na moment, jutro postaram się dłużej z Wami pobyć.
Działkowy sąsiad 'podrzucił' mi chyba z pięć kg owoców pigwowca i właśnie się z nimi rozprawiam, a są takie niewyrośnięte, że roboty przy nich multum.
Całuję Was Wszystkie razem i Każdą z osobna
, życzę wszystkiego czego tylko sobie życzycie i do jutra. 
Wybaczcie mi, ale dzisiaj zajrzałam tylko na moment, jutro postaram się dłużej z Wami pobyć.
Działkowy sąsiad 'podrzucił' mi chyba z pięć kg owoców pigwowca i właśnie się z nimi rozprawiam, a są takie niewyrośnięte, że roboty przy nich multum.
Całuję Was Wszystkie razem i Każdą z osobna