U mnie kolejny rok są kiepskie hortensje przez tę suszę, a wiele innych roślin ledwo zipie. Niektórych pewnie po zimie nie odnajdę. Straszysz zimą? Czy to pewne wieści?
Górki,pagórki i dolinki też...
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Górki,pagórki i dolinki też...
To nie Bahama, to dziwna niemoc mnie dopadła i niechciejstwo
Dzięki za przywołanie do porządku. Idę odkurzyć swój wątek
U mnie kolejny rok są kiepskie hortensje przez tę suszę, a wiele innych roślin ledwo zipie. Niektórych pewnie po zimie nie odnajdę. Straszysz zimą? Czy to pewne wieści?
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janku faktycznie coś tam jest ale laik powiedziałby to to jakieś ciekawe roślinki .
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Iwonka,Ewa- Mimo szczerych chęci,nie mogłem dzisiaj jechać i fotografować chwastów bo znowu żle coś puka.Zapewniam jednak,że
rosną ale niech im będzie.Liście je przykryją.
Iza- To niechciejstwo okresowo wszystkich dopada więc usprawiedliwienie masz.Czy będzie sroga zima ? Różni
przepowiadacze tak głoszą.
I moja muzyka na wieczór dzisiejszyhttps://www.youtube.com/watch?v=hu3AOtIwqS4
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
-
evastyl
- 1000p

Janku co ty robisz że znowu źle puka ...ktoś Cię denerwuje ....mam nadzieję że nie my z tymi chwastami 
- magry

Iza- Coś te chwasty nie rosną.Chyba za sucho mają.Ostatnio sikawka nie była w użyciu.
Ewa-Teraz to nic nie robię a dlaczego żle puka ? Może byłem za bardzo kochliwy ! Dzisiaj coś jednak zrobiłem.Powlokłem się oglądać
jesień a ja tuż za miedzą mam szkółkę wrzosów.Tak przypadkiem nie polazłem bo wczoraj byli w tv.No i zachciało mi się takiej rabatki.Jutro
muszę coś zaplanować bo kolory wrzosów piękne a u mnie buro.

Ewa-Teraz to nic nie robię a dlaczego żle puka ? Może byłem za bardzo kochliwy ! Dzisiaj coś jednak zrobiłem.Powlokłem się oglądać
jesień a ja tuż za miedzą mam szkółkę wrzosów.Tak przypadkiem nie polazłem bo wczoraj byli w tv.No i zachciało mi się takiej rabatki.Jutro
muszę coś zaplanować bo kolory wrzosów piękne a u mnie buro.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
evastyl
- 1000p

grill ...to i kiełbasa była , mam koleżankę która pali taki liście orzecha ...ja to patyczki w kominku spalam
- magry

Grill,na trzech rozchwianych nogach,służy do spalania patyków,których przez cały sezon uzbiera się sporo.Chwastów na skalniaku nie ma ale
w zacienionych zakątkach wchodzi mech a on jest gorszy od chwastów co zresztą sama wiesz.

w zacienionych zakątkach wchodzi mech a on jest gorszy od chwastów co zresztą sama wiesz.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
evastyl
- 1000p

jak na jesień niesamowicie to wygląda ...naprawdę jestem pod wrażeniem ...nie będę miała takiego czegoś bynajmniej na razie ...nie miałabym czasu o to dbać ...i chyba by mi się nie chciał .
Co do spalania gałązek to jak wspomniałam wcześniej albo kominek albo rozdrabniarka i kompost ...wystarczy mi że wszyscy w koło to robią i śmierdzi na działce i w domu
/ niestety niedaleko domu są ogródki działkowe / pół biedy gałązki najgorsze zielsko i liście wtedy okna nie otworzysz 
Co do spalania gałązek to jak wspomniałam wcześniej albo kominek albo rozdrabniarka i kompost ...wystarczy mi że wszyscy w koło to robią i śmierdzi na działce i w domu
- magry

Ja nie mam już co robić na działce.Lubię bałagan jesienny.Liście zbieram tylko z kamieni.Czego nie będziesz miała ? U nas można palić gałęzie
tylko do godz.9.00 Zielsko idzie na kompost.Nikt nic nie wyrzuca a zrobiono w ten sposób,że kto nie miał kompostownika,musiał wnosić
specjalną opłatę.Teraz wszyscy już mają.Obok jest las i to czysty las więc poskutkowało.

tylko do godz.9.00 Zielsko idzie na kompost.Nikt nic nie wyrzuca a zrobiono w ten sposób,że kto nie miał kompostownika,musiał wnosić
specjalną opłatę.Teraz wszyscy już mają.Obok jest las i to czysty las więc poskutkowało.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
evastyl
- 1000p

no takiego pięknego skalniaka ;)
u nas na działkach to robią co im się podoba a zarząd ma to w d...e ...straż miejska też nie pilnuje a w mieście jest całkowity zakaz palenia .
Liści na razie nie zbieram ...poczekam aż wszystkie spadną dopiero ogarnę .
u nas na działkach to robią co im się podoba a zarząd ma to w d...e ...straż miejska też nie pilnuje a w mieście jest całkowity zakaz palenia .
Liści na razie nie zbieram ...poczekam aż wszystkie spadną dopiero ogarnę .
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Bałagan jesienny?
Ja niczego takiego nie widzę. Wysprzątane jak w muzeum. Nawet w kapciach bałabym się wejść.
Piękne widoki, Janku. 
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
To naprawdę już jesień...Przypadły mi do gustu te jesienne widoki.
Na ostatnim zdjęciu dojrzałam niebieską ławeczkę pod pergolą. To miejsce medytacji? Przypomniało mi się, że miałeś kiedyś pokazać wszystkie te niebieskie elementy działki...Obiecałeś...
Czysty las obok działek?
U mnie wygląda to niestety zupełnie inaczej. Aż wstyd. Chociaż z drugiej strony, to kilka fajnych roślin mam z tego wysypiska.
Na ostatnim zdjęciu dojrzałam niebieską ławeczkę pod pergolą. To miejsce medytacji? Przypomniało mi się, że miałeś kiedyś pokazać wszystkie te niebieskie elementy działki...Obiecałeś...
Czysty las obok działek?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Janku
, nie masz już co robić piszesz, no to masz luz, możesz spacerować i podziwiać, ja też nie zbieram liści, zawsze to jakaś ochrona, tym bardziej, że straszysz zimą zimną