Moje Arboretum cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.3

Post »

W przyszłym roku, nikt nie pozna Twojego ogródka, tak wielkie zmiany w nim zaszły.Będzie pięknie i pachnąco. ;:138 ;:138
A Stasiu jednak Ci pomógł, bo widział jak zamęczasz sąsiada. ;:306 Musicie trochę spauzować,bo Staś też nie daje już rady wszystko obrobić. ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To prawda Stasiu i Miłko, będzie w przyszłym roku ładnie :) A Stasia w życiu bym nie dała do kopania darni , co to to nie , jeszcze mi chłop potrzebny :) A zawsze znajdzie się jakiś sąsiad który chce szybko zarobić na pół litra chleba ;:306 i takie ciężkie roboty wykona. To było kopanie suchej, twardej darni, nie było łatwo, ale jak kogoś przypili to robi , a jest młody i silny :;230
A Stasiu i tak się nakopał przy wsadzaniu drzewek :) Faktycznie musimy przystopować bo latka nie te i kręgosłupy nie ten :)
Zostało mi jeszcze rozsadzić ładnie margerytki , przekopać białe, pachnące lilie i posadzic róże jak przyjdą. Ale to już drobnica. Teraz odpoczywam , co najmniej przez tydzień nie tykam łopaty :)delektuję się ładną jesienią . A rabatką jestem zachwycona, tylko jak ja ją [potem utrzymam bez chwastów? na ale będę się martwić potem :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Karolciu, poszłaś jak burza ;) Efekty będę na przyszły rok, a kto teraz martwi się chwastami ;) Powiedz mi masz katalpę ? - warto ją mieć?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Rety Karola ale zmiany u ciebie ,przecież ty całą rabatę odmieniłaś i jest nie do poznania :uszy ,oj będzie co podziwiać :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Karolinko :D ale się dzieje w Twoim ogrodzie. ;:oj
Nowa rabata i sporo zakupów. Fajnie, że znalazłaś takiego człowieka do kopania darni.
Trzeba oszczędzać siebie i Stasia, jak jest okazja.
U mnie trudno znaleźć takiego kogoś. Akurat w okolicy same biznesmeny a do pracy fizycznej taki się nie nadaje.
To często robię to sama, bo mój M więcej by marudził niż zrobił.
Dlatego tak szybko nie powstają u mnie nowe rabaty.
Zakupy wspaniałe. Będzie sporo nowych kwitnących drzew w Twoim arboretum. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No to teraz Karolinka ma rabatę,co za szok ;:oj
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Wykopywanie dalii w porównaniu z przekopywaniem twardej darni jak u Ciebie to pestka :lol: Ale dobrze, że miałaś siły z zewnątrz.
Ciekawe drzewka nabyłaś; kolekcjonerskie ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Karolinko dziękuję za sadzonki ;:180 ;:180 ;:180 , piękne i dorodne. Dzisiaj podlewałam jutro będzie sadzenie. ;:196 ;:196 ;:196 ;:196

Poszalałaś z zakupami ;:138 , na Dawidię też ostrzę sobie ząbki :D . Rabatka będzie z czerwonych róż :?:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karola zawsze możesz na nowej rabatce posadzić jakieś zadarniacze np floksy szydlaste czy płożące przetaczniki lub coś innego .Jest też Pszonak który się ładnie zadarnia i w dodatku kwitnie na oranżowo .Ja teraz tak robię
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko mam katalpę , a nawet dwie, ale mnie się nie wiodą, tzn marnie kwitną , widocznie rosną w złym miejscu, ale widziałam śliczne , pięknie kwitnące okazy. Jeśli masz miejsce to warto, one w dodatku pachną . Podpowiem , nie podcinaj od spodu. Bo ja ogołociłam jak drzewo od dołu i jak kwi9tnie to tylko wysoko. A widziałam jak kwitnie również na dolnych, nisko gałęziach i to pięknie widać w zasięgu wzroku . Niech rośnie jak drzewko, ale jeśli by miało gałęzie u dołu to niechby zostały . Ja zrobiłam błąd. Drzewo ma piękne liście i u moje córki ślicznie wygląda przy furtce :)

-- 2 paź 2015, o 21:27 --

Tak Marzenko , tam były dwie malutkie okrągłe rabatki i trawnik. A teraz wszystko skopane i połączone , kawał rabaty. Będą rosły róże i lilie , astry , margerytki:) Tylko jak po tym chodzić? nie ma żadnej ścieżki , tak po prostu po kapanym :?: nie wiem ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja mieszkam na wsi i tu zawsze się znajdzie pijaczek co łapie każdą robotę aby mieć za co się napić. Zresztą to fajny sąsiad :) Skopał darń czego my byśmy nie dali rady :)
A zakupiłam to co dawno chciałam , wreszcie jak nowa rabata to i więcej zakupów. Ale te drzewka nie będą na tej rabacie, bo to drzewa. Rozsadziłam je w różnych mi9ejscach :) kilka lat poczekam zanim zaczną kwitnąć :) Ale będą OKAZY ;:108
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

No i proszę przez chwile mnie nie było a tu takie zmiany ;:oj ;:oj ;:oj nowa rabatka , nowe zakupy - super ;:215 ;:138 ;:138 ale będzie o podziwiać .
Karolinko należy Ci się wypoczynek teraz ;:108 podziwiaj i ciesz się .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano Tulap jest rabata, a tak się zarzekałam , że nic więcej, bo kręgosłup, ble ble ble :;230

-- 2 paź 2015, o 21:37 --

O tak tak Jacku to kolekcjonerski nabytek :) Czekam jeszcze kiedy mi zakwitnie tulipanowiec, bo jest już duży i lilak amurski i perełkowiec, styrax --już trochę u mnie rosną , ale jeszcze pewnie poczekam . No i na te nowe też , a najdłużej na Dawidię :) Ale może zdązę zobaczyć jak u mnie zakwitnie :lol: Bo w ogóle to Dawidie kwitnącą już widziałam :)niespotykane drzewo
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Karolinko, myślałam o takim szczepionym na wysokość ok. 2metrów. Miałabym miejsce za ławeczką i myślę, że ładnie to by się zgrywało, a pod spodem można coś dosadzić.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy rabata będzie z róż mieszanych, ale najwięcej czerwonych :) już mam tam różową, jakieś pomarańczowo-herbaciane , ale to patyki na razie :) Dawidię kupuj bo to najdłużej rosnące drzewo. Trzeba czasu żeby zakwitło :) Im wcześniej posadzisz , tym szybciej zakwitnie ;:306

-- 2 paź 2015, o 21:46 --

O tak Justynko pomysł z ławeczką pod katalpą jest super. Bo to ładne drzewo, z dużymi liśćmi.
Można też je formować w kształcie kuli, ale wtedy nie będzie kwiatu. Ale wybierz ładny kształt to i ładnie będzie rosło i kwitło i pachniało nad ławeczką . A pod spodem byliny , czy niskie krzewy jak najbardziej :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”