Zakątek na Debowym
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Aniu, co ja czytam? Wypadek? Dobrze, że nic poważnego się nie stało. Zima może i nieciekawa, ale naprawdę potrzebna żeby odsapnąć od tego wszystkiego...
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
bardzo Ci współczuję takiego wypadku i życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.
Człowiek nigdy nie wie, co może mu się przytrafić. Aż nie do wiary, jak to się mogło stać. Musiała się zagapić.
Kiedyś podobnie walnął mnie jakiś facet, bo mu piesek w samochodzie odwrócił uwagę.
Ale nie tak mocno, bym sama ucierpiała.
Ostatnio też ucierpiał ale tylko mój samochód na parkingu.
W tym czasie byłam w pracy i nie widziałam tego zdarzenia.
Na szczęście dziewczyna była solidna i sama mnie odnalazła, by załatwić oświadczenie do ubezpieczenia.
Pewnie trudno Ci wytrzymać , by nie robić czegokolwiek w ogrodzie. Ale trudno, musisz poczekać.
Jak oglądam Twoje zdjęcia z obecnego ogrodu , to jestem pewna, że przy nowym domu stworzysz jeszcze piękniejszy.

Człowiek nigdy nie wie, co może mu się przytrafić. Aż nie do wiary, jak to się mogło stać. Musiała się zagapić.
Kiedyś podobnie walnął mnie jakiś facet, bo mu piesek w samochodzie odwrócił uwagę.
Ale nie tak mocno, bym sama ucierpiała.
Ostatnio też ucierpiał ale tylko mój samochód na parkingu.
W tym czasie byłam w pracy i nie widziałam tego zdarzenia.
Na szczęście dziewczyna była solidna i sama mnie odnalazła, by załatwić oświadczenie do ubezpieczenia.
Pewnie trudno Ci wytrzymać , by nie robić czegokolwiek w ogrodzie. Ale trudno, musisz poczekać.
Jak oglądam Twoje zdjęcia z obecnego ogrodu , to jestem pewna, że przy nowym domu stworzysz jeszcze piękniejszy.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie wieczorkiem, jakoś nie najlepiej się czułam, dlatego dopiero teraz odpisuję
Wizyta u dzisiejszej kontroli nie była zadowalająca.ale czego się spodziewać, jak jeszcze bóle mam.Kręgosłup to nie głowa,szybko nie puszcza
Kołnierz, który i tak mi dokucza, jeszcze minimum mam nosić do połowy października.I nowa porcja leków i nowe zastrzyki
Cóż trzeba wytrzymać.
Ale co tam, są gorsze problemy...już nic nie mówię, raczej piszę na ten temat
stasia_ogrod-Stasiu Dzięki za miłe słowa pod adresem moich roślin i ogrodu i życzonka na pewno się przydadzą.No tak, chyba jeszcze trzeba zwolnić, odpoczywać i jeszcze trochę się pomęczyć.Nic dam radę
cyma2704-Soniu Jak trafisz Wipcord, to śmiało, kupuj.Polecam.ale taką na pniu jest okazalsza.
zobacz tutaj https://www.google.pl/search?q=thuja+wh ... lnwetcM%3A .
Ogró juz ma duzo mniej kolorów niz latem.Ale jeszcze ma i cieszy
Filemon24-Anitko Bardzo mi szkoda,ze tak mi podsmażyły sierpniowe upały Vanilkę..A tak ja lubię.Tak mi ona się podoba,
cóż w tym roku Limka jest piękniejsza
kropelka-Mariolu ;Ignis05 Ano tak.Jedna chwila, jedna nieuwaga czyjaś i jedno życie innych się zmienia.Ot,życie.I tak dobrze,że tak tylko to się skończyło.
Mam za co dziękować Bogu
Z jeden strony, dobrze,że zima idzie, czas wolniejszy, spokojniejszy na parce. i na moją rekonwalescencje
Dziękuję wam miłe słowa, za słowa otuchy i życzenia zdrówka..Jesteście kochane
Kiedyś tą roślinkę,(Nie mam pojęcia co to jest
)posadziłam w ogrodzie( dobrze,że w kącie.Wysiewa się dalej sama.Nawet w większej ilość.Na wiosnę zawsze trochę ja ograniczam.i wywalam cześć po prostu.Ale na przyszły rok,posadzę część w nowym ogrodzie a wokół niej posadzę jakieś kontrastujące roślinki.Coś przez zimę się wymyśli.
Powinno być dobrze.
A tera póki co to jest NN

Pełna gębą się zajada

powojnik 'Comtesse De Bouchaud

Clematis Błękitny Anioł

Clematis Warszawska Nike

Hortensja Bavaria

hortensja limelight - na nowej działce zieleńsza jeszcze,Na Dębowym bardzie wybarwiona

I na Dębowym

Róża Elmshorn- chyba jedyna , jaką mam , która tak ciągle kwitnie
Zbudowała,juz ładny krzaczorek ( posadzona na jesieni 2014) Także na drugi rok powinna być jeszcze większ,ładniejsza i bardziej widoczna.

Wizyta u dzisiejszej kontroli nie była zadowalająca.ale czego się spodziewać, jak jeszcze bóle mam.Kręgosłup to nie głowa,szybko nie puszcza
Kołnierz, który i tak mi dokucza, jeszcze minimum mam nosić do połowy października.I nowa porcja leków i nowe zastrzyki
Ale co tam, są gorsze problemy...już nic nie mówię, raczej piszę na ten temat
stasia_ogrod-Stasiu Dzięki za miłe słowa pod adresem moich roślin i ogrodu i życzonka na pewno się przydadzą.No tak, chyba jeszcze trzeba zwolnić, odpoczywać i jeszcze trochę się pomęczyć.Nic dam radę
cyma2704-Soniu Jak trafisz Wipcord, to śmiało, kupuj.Polecam.ale taką na pniu jest okazalsza.
zobacz tutaj https://www.google.pl/search?q=thuja+wh ... lnwetcM%3A .
Ogró juz ma duzo mniej kolorów niz latem.Ale jeszcze ma i cieszy
Filemon24-Anitko Bardzo mi szkoda,ze tak mi podsmażyły sierpniowe upały Vanilkę..A tak ja lubię.Tak mi ona się podoba,
cóż w tym roku Limka jest piękniejsza
kropelka-Mariolu ;Ignis05 Ano tak.Jedna chwila, jedna nieuwaga czyjaś i jedno życie innych się zmienia.Ot,życie.I tak dobrze,że tak tylko to się skończyło.
Mam za co dziękować Bogu
Z jeden strony, dobrze,że zima idzie, czas wolniejszy, spokojniejszy na parce. i na moją rekonwalescencje
Dziękuję wam miłe słowa, za słowa otuchy i życzenia zdrówka..Jesteście kochane
Kiedyś tą roślinkę,(Nie mam pojęcia co to jest
Powinno być dobrze.
A tera póki co to jest NN

Pełna gębą się zajada

powojnik 'Comtesse De Bouchaud

Clematis Błękitny Anioł

Clematis Warszawska Nike

Hortensja Bavaria

hortensja limelight - na nowej działce zieleńsza jeszcze,Na Dębowym bardzie wybarwiona

I na Dębowym

Róża Elmshorn- chyba jedyna , jaką mam , która tak ciągle kwitnie
Zbudowała,juz ładny krzaczorek ( posadzona na jesieni 2014) Także na drugi rok powinna być jeszcze większ,ładniejsza i bardziej widoczna.

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
I co ja mam napisać? no co?
ze zdjecia w przybliżeniu są cudowne
?
Ale masz piękne ujęcia kolorów, juz jesień ale widzę lato.
ze zdjecia w przybliżeniu są cudowne
Ale masz piękne ujęcia kolorów, juz jesień ale widzę lato.
Aniu
róże, wrzosy, hortensje wyglądają rewelacyjnie...braku wody chyba nie odczuły...klemki też w doskonałej formie...roślina NN bardzo ciekawa, wygląda na wieloletnią 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu , ogród piękny
Można pisać mówić ,że są gorsze problemy ,ale każdy jest '' zły '' jeżeli przynosi cierpienie .....
.Zdrówka życzę
.Zdrówka życzę
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1

Witajcie !!U mnie wieczó wczorajszy p lało.Do północy padało(potem nie wiem bo poszłam spać ) Teraz nie pada, ale pochmurno, szaro, mokro i zimno coś
Kasiulko17 O dzięki za miłe słowa.To tylko kwestia pokazania roślinek
Anna11-Anus Wrzosy teraz są piękne.Nie mam okazałego , dużego wrzosowiska.Bo roślin różnych chce sie mieć.a miejsca mało.ale po kilka sztuk juz mam i na Dębowym i w nowym ogrodzie już tez kupiłam
Ta roślinka NN już wiem co to jest.Ona się sama rozsiewa i to w większej ilości .To - Bylica luizjańska .Wiem,że ona się rozrasta wszędzie już potem,ale zaproszę ją do ogrodu.Gdzieś pod kąt i niech się tam rozrasta.
alicjad31-Alu Każdy swoje - przeżywa najbardziej, tak to juz jest.
Dzięki
Masz nowy watek ???
Na drugi rok muszę chyba posadzić więcej pokrzywek

jesień jeszcze jest bogata w kolorki

Kasiulko17 O dzięki za miłe słowa.To tylko kwestia pokazania roślinek
Anna11-Anus Wrzosy teraz są piękne.Nie mam okazałego , dużego wrzosowiska.Bo roślin różnych chce sie mieć.a miejsca mało.ale po kilka sztuk juz mam i na Dębowym i w nowym ogrodzie już tez kupiłam
alicjad31-Alu Każdy swoje - przeżywa najbardziej, tak to juz jest.
Dzięki
Na drugi rok muszę chyba posadzić więcej pokrzywek

jesień jeszcze jest bogata w kolorki

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu jeszcze nie mam . Na pewno otworzę ,ale jeszcze nie wiem kiedy .Może jak uporam się z różnymi sprawami bo na razie nie mam głowy do pisania co widać po innych zaprzyjaźnionych wątkach ,zaglądam i rzadko coś napiszę albo wcale .Mam tylko nadzieję ,że się na mnie o to nie pogniewają 
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1

No właśnie, bo tak zaglądam do ciebie,a tu zamknięte i już .
Wszystko jasne.Ja teraz więcej czasu mam to zaglądam. ale wsześniej to też mało czasu na wszystko...Także znam to.
Jak założysz nowy - to daj znać
pozdrawiam serdecznie
Wszystko jasne.Ja teraz więcej czasu mam to zaglądam. ale wsześniej to też mało czasu na wszystko...Także znam to.
Jak założysz nowy - to daj znać
pozdrawiam serdecznie
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, ta nie nazwana roślinka, to może być bylica luizjańska ... porównaj sobie
http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/bylica-l ... doviciana/
https://www.google.pl/search?q=bylica&s ... Gs5wE8M%3A
http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/bylica-l ... doviciana/
https://www.google.pl/search?q=bylica&s ... Gs5wE8M%3A
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pięknie i kolorowo u mnie już mało kolorów. Ciągle pada. Ale niech nadrabia. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu przede wszystkim myśl o zdrowiu.
Dolegliwości miną, ale czas się dłuży, jak człowiek cierpiący i bezczynny. Ogród jak zwykle pokazany świetnie.
Oczywiście o Wipcordzie myślałam na pniu, ale nie było w szkółce. Odłożę do wiosny.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu spora kolekcja michałków o ciekawych kolorach. Ciekawa jestem czy niskie czy wysokie? Koleusy w odmianach widziałam w Krakowskim Ogrodzie Botanicznym, cała duża rabatka skomponowana w różnych kolorach. Wyglądała ślicznie 
- anabuko1

alicjad31-Alu To czekam na nowy
stasia_ogrod-Stasiu Dzięki, zobaczyłam , sprawdziłam, porównałam.Tak, to Bylica luizjańska.Dzięki
Rozanko U mnie się pochmurno , siąpił dziś tylko deszczyk,ale mokro po wczorajszej zlewie.
niech pada.Pewnie.
cyma2704-Soniu Staram się; uważam ale wiesz.Nie da się nie żyć, nic nie zrobić. coś zawsze korci:)
Dzięki za miłe słowa.U ciebie tez jest pięknie
Maska-Marysiu Ja nazywam te kwiatuchy marcinki, bo u nas tak to już nazywają
Marcinki tylko te niebieskie mam niskie.a reszta jest wysoka.
Koleusy myślę kpić i wysiać na wiosnę.Trochę do kompozycji będzie,a może coś inaczej.Oj zima długa, coś się wymyśli
Róża Aladdin Palace

Leonardo da Vinci

róża Elmshorn, kwitnie prawie cały czas

Jeżówki wciąż nowe kwiatuszki wypuszczają

Nikandra

Tak jak ja.Ale do kompozycji pięknie wyglądają i wytrzymałe są
Te dalijki sa nasionek.w pierwszym roku byłe mniejsze.Na zimę wykopałam małą bulwkę.w tym roku ładnie juz podrosła na krzaczorek. To na drugi tez będzie ładniejsza.

Ważka , dziś sobie na płocie sąsiada siedziała

stasia_ogrod-Stasiu Dzięki, zobaczyłam , sprawdziłam, porównałam.Tak, to Bylica luizjańska.Dzięki
Rozanko U mnie się pochmurno , siąpił dziś tylko deszczyk,ale mokro po wczorajszej zlewie.
niech pada.Pewnie.
cyma2704-Soniu Staram się; uważam ale wiesz.Nie da się nie żyć, nic nie zrobić. coś zawsze korci:)
Dzięki za miłe słowa.U ciebie tez jest pięknie
Maska-Marysiu Ja nazywam te kwiatuchy marcinki, bo u nas tak to już nazywają
Marcinki tylko te niebieskie mam niskie.a reszta jest wysoka.
Koleusy myślę kpić i wysiać na wiosnę.Trochę do kompozycji będzie,a może coś inaczej.Oj zima długa, coś się wymyśli
Róża Aladdin Palace

Leonardo da Vinci

róża Elmshorn, kwitnie prawie cały czas

Jeżówki wciąż nowe kwiatuszki wypuszczają

Nikandra

Tak jak ja.Ale do kompozycji pięknie wyglądają i wytrzymałe są
Te dalijki sa nasionek.w pierwszym roku byłe mniejsze.Na zimę wykopałam małą bulwkę.w tym roku ładnie juz podrosła na krzaczorek. To na drugi tez będzie ładniejsza.

Ważka , dziś sobie na płocie sąsiada siedziała