Ale nic im nie będzie jak tylko liście puszczą,u mnie rok temu tak było

Ja jakoś odzwyczaiłam się od prac ogrodowych
 Ja jakoś odzwyczaiłam się od prac ogrodowych  Kupić wrzosy zawsze mozna, ale miałam zrobić dla nich miejsce, a niestety mi sie to nie udało... Moje szafirki zawsze jesienią wypuszczaja "piórka"
  Kupić wrzosy zawsze mozna, ale miałam zrobić dla nich miejsce, a niestety mi sie to nie udało... Moje szafirki zawsze jesienią wypuszczaja "piórka"

Ja też gdy dostanę nowego "objawienia" to od razu bym chciała działać
 Ja też gdy dostanę nowego "objawienia" to od razu bym chciała działać  Raz nawet poszłam kopać trawnik przy 35 stopniach w cieniu, bo nie mogłam się doczekać stworzenia nowej rabaty
 Raz nawet poszłam kopać trawnik przy 35 stopniach w cieniu, bo nie mogłam się doczekać stworzenia nowej rabaty    Zazdroszczę takiego "grzecznego" deszczu, wie kiedy padać
 Zazdroszczę takiego "grzecznego" deszczu, wie kiedy padać  U mnie po ostatnim razie niewiele już widać...
 U mnie po ostatnim razie niewiele już widać...
 Też posadziłam szafirki, bo leżały w skrzynce i wyschły na wiór. Tulipany i krokusy jeszcze czekają, niech nornice narobią zapasów na zimę z czego innego.
 Też posadziłam szafirki, bo leżały w skrzynce i wyschły na wiór. Tulipany i krokusy jeszcze czekają, niech nornice narobią zapasów na zimę z czego innego. 

Tu jeszcze w czasie przeróbki.
 Tu jeszcze w czasie przeróbki.

)
 )

Zakochałam się w tej rabatce z wrzosami
  Zakochałam się w tej rabatce z wrzosami  Teraz to już na pewno muszę mieć chociaż kilka wrzosów
 Teraz to już na pewno muszę mieć chociaż kilka wrzosów   Ja tam lubię takie świeżo obsadzone rabatki, bo są jeszcze takie "uporządkowane"
 Ja tam lubię takie świeżo obsadzone rabatki, bo są jeszcze takie "uporządkowane"  , a potem dosadzam, dosadzam i robi się busz
 , a potem dosadzam, dosadzam i robi się busz  

Rozchodnik, kostrzewy i czyściec szybko przyrastają,  zapełnią rabatę. Hortensje z wrzosami ślicznie połączyłaś i jeszcze trawy dodałaś.
 Rozchodnik, kostrzewy i czyściec szybko przyrastają,  zapełnią rabatę. Hortensje z wrzosami ślicznie połączyłaś i jeszcze trawy dodałaś.  Będzie piękne miejsce.
 Będzie piękne miejsce.

Mam go za ścianą więc jak się tu oprzeć.
 Mam go za ścianą więc jak się tu oprzeć.

..No, no wiosną to dopiero będzie pięknie! Wszędzie w ogrodach i ogródkach wre praca , żeby zdążyć przed jesienną pluchą...Będę Cię podglądać !
 ..No, no wiosną to dopiero będzie pięknie! Wszędzie w ogrodach i ogródkach wre praca , żeby zdążyć przed jesienną pluchą...Będę Cię podglądać !

Mówisz że mam tempo w pracach ogrodowych?
 Mówisz że mam tempo w pracach ogrodowych? 

ja bym chciała jeszcze coś kupić do ogrodu ale mam tyle wydatków że muszę zachować zdrowy rozsądek
 ja bym chciała jeszcze coś kupić do ogrodu ale mam tyle wydatków że muszę zachować zdrowy rozsądek