Działka w ROD pestki 2016rok
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka pestki rok 2014
U mnie jeszcze gorzej wszystko wygląda bo od miesiąca nie padało a podlewanie tylko trzyma ich przy życiu .. Dalie już usychają nawet nie które jeszcze nie kwitły a zawsze zdobiły ogród do zimy .. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała wszystko przycinać aby nie sterczały suche badyle ..
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam co tam u was chyba to co wszędzie, susza i w koło podlewanie i nic z tego
wszystko po kolei usycha
U mnie teraz pilnuję mieczyków

Jeżyna zaczęła usychać podlewam ratuję może kilka będzie cos fotosik wydziwia

wszystko po kolei usycha

U mnie teraz pilnuję mieczyków

Jeżyna zaczęła usychać podlewam ratuję może kilka będzie cos fotosik wydziwia

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu czasami tak bywa z ta nowoczesnością - nie chce nas słuchać .
Pytałaś czym zaplotłam Pęcherznicę kalinolistną "Diabolo". Oczyściłam kilka wysokich pędów i na tyle, na ile się dało zaplotłam je zawiązując u góry sznurkiem. Taki ala pień z wierzchu okręciłam podsuszonymi pędami winobluszczu. Tak wyglądała 2 lata temu
moja już podrośnięta pęcherznica Ze 3 razy w sezonie czyszczę odrosty i kształtuję górę ale dopiero po kwitnieniu bo lubię jej kwiaty.
Każdy ma juz tego sezonu dość, przynajmniej tam gdzie sucho bo główne zadanie to teraz podlewanie... idziesz na drugi dzień i znów to samo... Ty dbasz o mieczyki a dla mnie wazne sa hortensje i dalie - to priorytet . Potem byliny kwitnące w późnym latem więc rudbekie, dzielżany itd Jak widać sporo tego więc latam z wężem az w głowie czasem się kręci .
Masz piękne odmiany mieczyków - są jak motyle .
Pytałaś czym zaplotłam Pęcherznicę kalinolistną "Diabolo". Oczyściłam kilka wysokich pędów i na tyle, na ile się dało zaplotłam je zawiązując u góry sznurkiem. Taki ala pień z wierzchu okręciłam podsuszonymi pędami winobluszczu. Tak wyglądała 2 lata temu
moja już podrośnięta pęcherznica Ze 3 razy w sezonie czyszczę odrosty i kształtuję górę ale dopiero po kwitnieniu bo lubię jej kwiaty.
Każdy ma juz tego sezonu dość, przynajmniej tam gdzie sucho bo główne zadanie to teraz podlewanie... idziesz na drugi dzień i znów to samo... Ty dbasz o mieczyki a dla mnie wazne sa hortensje i dalie - to priorytet . Potem byliny kwitnące w późnym latem więc rudbekie, dzielżany itd Jak widać sporo tego więc latam z wężem az w głowie czasem się kręci .
Masz piękne odmiany mieczyków - są jak motyle .
- pestka
Witam Krysiu czekamy na deszcz obiecanki cacanki ale jutro może już pokropi.Czekam że po deszczu wsadzę cebulowe.
pojadę na tą wystawę; Zieleń to Zycie może; jakiś nawóz jesienny sobie kupię w sobotę ale ma padać deszcz to nie wiem czy się uda coś kupić.jdę na działkę po południu może coś tam zrobię, jakieś zmiany w posadzeniach.

tu dosiałam trawę bo wyschła tam dalej winogronko

mój hibiskus bylinowy

moje smierdziuszki
chryzantema

przybyła mi kratka na której wsadzę powojnik bylinowy szkoda bo nie znam nazwy, dzisiaj go wsadzę przy tej kratce to pokażę wieczorem deszczu
pojadę na tą wystawę; Zieleń to Zycie może; jakiś nawóz jesienny sobie kupię w sobotę ale ma padać deszcz to nie wiem czy się uda coś kupić.jdę na działkę po południu może coś tam zrobię, jakieś zmiany w posadzeniach.

tu dosiałam trawę bo wyschła tam dalej winogronko

mój hibiskus bylinowy

moje smierdziuszki

przybyła mi kratka na której wsadzę powojnik bylinowy szkoda bo nie znam nazwy, dzisiaj go wsadzę przy tej kratce to pokażę wieczorem deszczu

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Ale wiesz,że powojnik bylinowy za zimę zamiera?To lepiej by było normalnego chyba kupić 

- pestka
Witajcie Tulapku a czemu bylinowy zamiera na zimę twgo nie wiem,ale chyba odbije na wiosnę.
Wczoraj byłam na wystawie w Warszawie[ Zieleń to Zycie] mam blisko do wystawy więc pojechałam.
no i pierwsze miajsce zajęła biała róża piękna
ale ja zrobiłam
kilka zdjęć to co mnie się podobało

na razie tyle bo reszta do wątku Mazowieckiego pójdzie
A teraz moje co uratowane z suszy
teraz u mnie popaduje deszcz, to cieszy bo ni da się nic sadzić sadzarką bo piasek z powrotem się rozsypuje
czekać aż ziemia nasiąknie. inaczej nie da się posadzić roślinek

co to za lilijka może ktoś wie nazwę

moja chryzantema przekwita pierwsza druga kwitnie taka

ja zakupiłam takie Clematisy .PREZYDENT i DR.RUPEL po deszczach pójdę sadzić na działeczce niech pada, tak ma być do czwartku na reszczie wyczekiwany deszcz
Wczoraj byłam na wystawie w Warszawie[ Zieleń to Zycie] mam blisko do wystawy więc pojechałam.
no i pierwsze miajsce zajęła biała róża piękna
ale ja zrobiłam

na razie tyle bo reszta do wątku Mazowieckiego pójdzie
A teraz moje co uratowane z suszy
teraz u mnie popaduje deszcz, to cieszy bo ni da się nic sadzić sadzarką bo piasek z powrotem się rozsypuje

co to za lilijka może ktoś wie nazwę

moja chryzantema przekwita pierwsza druga kwitnie taka

ja zakupiłam takie Clematisy .PREZYDENT i DR.RUPEL po deszczach pójdę sadzić na działeczce niech pada, tak ma być do czwartku na reszczie wyczekiwany deszcz

Powojnik bylinowy zamiera na zimę, no bo jest bylinowy
Tzn.na wiosnę ścina mu się pędy zo ziemii bo są martwe. On się też nie pnie.
Te co kupiłaś mają zdrewniale pędy i na wiosne przycinasz nad pierwszą parą zdrowych pakow.
Dokładniej o cięciu na wiosnę mogę Ci powiedzieć
A z bylinowym fajna sprawa bo pachnie
Wystawa ogromna, , zazdroszczę

Te co kupiłaś mają zdrewniale pędy i na wiosne przycinasz nad pierwszą parą zdrowych pakow.
Dokładniej o cięciu na wiosnę mogę Ci powiedzieć

A z bylinowym fajna sprawa bo pachnie

Wystawa ogromna, , zazdroszczę

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
[quote="Tulap"]Powojnik bylinowy zamiera na zimę, no bo jest bylinowy
Z tym się Mati nie zgodzę bo bylinowy jak najbardziej się pnie....

Z tym się Mati nie zgodzę bo bylinowy jak najbardziej się pnie....
Jednak się pnie?
Ja widziałem zawsze w formie zielonego krzaczka, , który stoi prosto.
Ja wszystkiego tez nie wiem, dzięki za wyprowadzenie z błędu
Ja widziałem zawsze w formie zielonego krzaczka, , który stoi prosto.
Ja wszystkiego tez nie wiem, dzięki za wyprowadzenie z błędu

- pestka
Olu bardzo ci dziękuję za wyjaśnienie z tym powojnikiem, po deszczach go wsadzę
dalszy ciąg z wystawy;

fajna kosiarka sama kosi super
zakochałam się w jeżówkach cudne

no i powojniki

a ciurkadełko super

no i wrzosy

już zostało tylko wspomnienie
dalszy ciąg z wystawy;

fajna kosiarka sama kosi super
zakochałam się w jeżówkach cudne

no i powojniki

a ciurkadełko super

no i wrzosy

już zostało tylko wspomnienie

- pestka
Witam nikt sie nie odzywa więc nie piszę.popadało więc wzięłam się za przesadzanie roślinek
już sporo przesadziłam .

ato moje roślinki które jeszcze kwitną

na skalniaczku

ciekawa jestem czy Skandynawska ma szansę zakwitnąć, jeszcze w tym roku

dostałam paczki jutro muszę wysadzić roślinki
już sporo przesadziłam .

ato moje roślinki które jeszcze kwitną

na skalniaczku

ciekawa jestem czy Skandynawska ma szansę zakwitnąć, jeszcze w tym roku

dostałam paczki jutro muszę wysadzić roślinki

Aksamitki niezawodne,prawda
Ładnie popracowałaś
A skandynawska kwitnie do grudnia jak nie ma mrozu,także...w grudniu ale przyszłego roku

Ładnie popracowałaś

A skandynawska kwitnie do grudnia jak nie ma mrozu,także...w grudniu ale przyszłego roku

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie też popadało też wzięłam się za przesadzane .. Truskawki zaczynają ładne wypuszczać listki to po niedzieli jak mogę ci podesłać kilka sadzonek .. Znowu zaczęło się gorąco i znowu muszę podlewać nie tylko przesadzane roślinki bo znowu sucho ..
- pestka
Witam dzięki Janeczko wiesz za co
A u mnie sadzenie przesadzanie ale już lepiej coraz mniej sadzenia lili, tulipanów, krokusów, szafirków i czosnków.

,

chryzantemki już na rozkwicie ,clematisy posadzone nowe ,bylinowy , dr Ruper ,Prezydent i inne

A u mnie sadzenie przesadzanie ale już lepiej coraz mniej sadzenia lili, tulipanów, krokusów, szafirków i czosnków.

chryzantemki już na rozkwicie ,clematisy posadzone nowe ,bylinowy , dr Ruper ,Prezydent i inne
- pestka
Witam wieczorkiem po przerwie, już jesień ale ciepła pozwoliła rozwinąć hryzantemy,
Tulapku mówiłeś że w tym roku[ skandynawska] nie zakwitnie a tu niespodzianka zobaczyłam kwiaty,
może nie takie duże ale są.

Skandynawska
moja pipi też jest słaba ostrość muszę ustawić aparat

a tu kilka innych
do działki droga

a to hosty ale już oczyszczone z liści poszły spać, wody już nie ma na działkach chociaż chryzantemy rozweselają ogród.
Tulapku mówiłeś że w tym roku[ skandynawska] nie zakwitnie a tu niespodzianka zobaczyłam kwiaty,
może nie takie duże ale są.

moja pipi też jest słaba ostrość muszę ustawić aparat

a tu kilka innych

a to hosty ale już oczyszczone z liści poszły spać, wody już nie ma na działkach chociaż chryzantemy rozweselają ogród.