Moja nowa wymarzona działka cz.10
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
Wyhodować jabłonkę z ziarenka to nie lada wyczyn
,wiec trzymam kciuki za pierwsze owoce chociaż wiem ,że trochę trzeba będzie poczekać

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,bardzo obficie kwitnie Twój ogród i masz deszczykowo ,a u mnie nic ,teraz jakieś huragany przyszły i wszystkim szarpie ,tak wieje,nie lubię tych odgłosów,bo się ich boję ,żeby chociaż jakiś deszczyk spokojny przyniosły,dobrej nocki życzę 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Taka rudbekię muszę sobie sprawić. Mam tylko szorstką, a ta jest równie niezawodna i robi piękną plamę "słoneczka".
Ta czerwona róża, to co to? Piękna jest, taka aksamitna!
Ta czerwona róża, to co to? Piękna jest, taka aksamitna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Próbuję nazwać niektóre ale nie wiem co to.Na dziesiątym obrazku podobne do goryczki ale chyba nie to ? A na drugim to mi nic nie świta.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to trzymam kciuki za synową i dzieciaki , oj tak zawsze na początku roku szkolnego
Ale z synową to nie fajnie . UCiebie nadal piękni8e kwitną roślinki, jaki9e śliczne czerwone róże
śliczni8e , kolorowo 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
My dzisiaj biesiadowaliśmy na działeczce, było oficjalne zakończenie lata, ognisko, nasze zbiory, i śmiechu sporo
Karolka ona już w domku, wszystko w porządku, miejmy nadzieje, że wszystko dobrze będzie
Janku na drugim to jakaś roślina z nasiona, ale jak się nazywa, nie wiem niestety, a ta na 10 to nie goryczka, ta wysoka roślina, wysiewa się sama i rośnie w bardzo ekstremalnych warunkach, żywotna niesamowicie, nazwa mi teraz uciekła, ja ogólnie nie mam pamięci do roślin niestety
Masz rację Miłko, ja lubię rudbekie, mam ich kilka, w różnych miejscach, takie plamy słoneczka
nazwy różyczki nie znam, pozostałość po poprzednikach
Martusiu, właściwie co dzień u nas pada, więcej, mniej, ale pada, dobrze, bo ciągle coś dosadzam, przesadzam, deszczyku i Wam dziewczyny życzę ciepłego
Jadziu, pewnie długo poczekam, ale sama cieszę się z niej
Lucynko, krygolisz
fajne powiedzenie
Marysiu, nie, nie jest źle, część posadziłam w doniczki, część do ziemi, a te z doniczek po troszkę wysadzam potem, nie mogę się narabiać, więc dozuję sobie te przyjemności
Marysiu ja czekam na nasionka cleome, martwię się czy dojrzeją, a bardzo bym chciała
, pomarańczka mówią, że zimująca, wsadzę opatulę i zobaczymy albo, albo, nie mam gdzie przechować
Kasiu bardzo mnie to maleństwo cieszy

My dzisiaj biesiadowaliśmy na działeczce, było oficjalne zakończenie lata, ognisko, nasze zbiory, i śmiechu sporo

Karolka ona już w domku, wszystko w porządku, miejmy nadzieje, że wszystko dobrze będzie

Janku na drugim to jakaś roślina z nasiona, ale jak się nazywa, nie wiem niestety, a ta na 10 to nie goryczka, ta wysoka roślina, wysiewa się sama i rośnie w bardzo ekstremalnych warunkach, żywotna niesamowicie, nazwa mi teraz uciekła, ja ogólnie nie mam pamięci do roślin niestety

Masz rację Miłko, ja lubię rudbekie, mam ich kilka, w różnych miejscach, takie plamy słoneczka

Martusiu, właściwie co dzień u nas pada, więcej, mniej, ale pada, dobrze, bo ciągle coś dosadzam, przesadzam, deszczyku i Wam dziewczyny życzę ciepłego

Jadziu, pewnie długo poczekam, ale sama cieszę się z niej

Lucynko, krygolisz

Marysiu, nie, nie jest źle, część posadziłam w doniczki, część do ziemi, a te z doniczek po troszkę wysadzam potem, nie mogę się narabiać, więc dozuję sobie te przyjemności

Marysiu ja czekam na nasionka cleome, martwię się czy dojrzeją, a bardzo bym chciała

Kasiu bardzo mnie to maleństwo cieszy

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczko tak wygląda jak by to był jakiś większy staw,czyli super 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko roślina na drugim zdjęciu poprzedniej serii, to chyba krwawnica, natomiast na dziewiątym to nikandra miechunkowa.
Pozdrawiam Hala
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Iwonko!
U mnie dzisiaj nic z biesiady, a też miała być. Jednak utrzymało się bez deszczu, za to w nocy koncertowo podlało ogród
Ze zdjęć powoli wyziera jesień
U mnie dzisiaj nic z biesiady, a też miała być. Jednak utrzymało się bez deszczu, za to w nocy koncertowo podlało ogród

Ze zdjęć powoli wyziera jesień

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Iwonko
Ciekawy i ładny ten Twój ogród, roślinki.I jakie oczko już piękne
a jeszcze nie dawno pamiętam oglądałam zdjatka z jego budowy itp..

Ciekawy i ładny ten Twój ogród, roślinki.I jakie oczko już piękne

a jeszcze nie dawno pamiętam oglądałam zdjatka z jego budowy itp..
- JAKUCH
Cudnie przebarwia się trzmielina i te jej owocniki i urocze papryczki .Kurcze szkoda ,ze nie mam większego ogródka bo na wszystko miejsca nie staje
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani, ja cały czas w biegu, dziś od rana byliśmy w lesie sprawdzić czy grzybki są, mało ich niestety, ale sosik był
Jadziu to samo mówię, a potem kradnę trawnika kawałek i tak po kawałku, ale i tego zaraz zbraknie
Aniu dziękuje
Marysiu , biesiada się odbyła u nas, choć parasole co jakiś czas rozkładaliśmy, ale ulewy nie było, była za to w nocy, dziś od rana słoneczko świeciło, byliśmy sprawdzić grzybki, troszeczkę, tak na sosik było, a po południu znowu ulewa za ulewą
Halinko, nikaranda tak, masz rację, dziękuję za przypomnienie, a to drugie to chyba nie krwawnica, jakoś inaczej ale nie pamietam
Grażynko witaj, dziękuję

A to dla moich gości

Jadziu to samo mówię, a potem kradnę trawnika kawałek i tak po kawałku, ale i tego zaraz zbraknie

Aniu dziękuje

Marysiu , biesiada się odbyła u nas, choć parasole co jakiś czas rozkładaliśmy, ale ulewy nie było, była za to w nocy, dziś od rana słoneczko świeciło, byliśmy sprawdzić grzybki, troszeczkę, tak na sosik było, a po południu znowu ulewa za ulewą

Halinko, nikaranda tak, masz rację, dziękuję za przypomnienie, a to drugie to chyba nie krwawnica, jakoś inaczej ale nie pamietam

Grażynko witaj, dziękuję

A to dla moich gości

- JAKUCH
Iwonko ta czarna róża kim jest ??????Czy to Black magic ??? Black beauty??? Black Baccara???? bo zafascynowała mnie ta róża bo raczej Barcarole to nie jest 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko śliczna różyca
ale mam nadzieję, że nie takie grzybki na sosik? 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,zazdroszczę Ci tego deszczu i nawet muchomora
,bo u nas nawet muchomory nie rosną,a lasem mnie rozmarzyłaś