Moja nowa wymarzona działka cz.10
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
A propos dzieci, to mój wnuczek też chory. Mieliśmy jechać do Zakopanego , a tu ani On ani ja nie mogę i klapa
Piotruś zawsze na początku roku szkolnego musi swoje odchorować 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu białą to chyba wiosną co?, choć kilka patyków wsadziłam właśnie w namiocie z leycesterii i hibiskusa, a bez ma listeczki i ma się jak na razie dobrze, chyba dwa patyczki widziałam albo trzy
Karolka no chyba że zima szybko przyjdzie i będzie klapa, ale sio czarne myśli, sio
, a właśnie synowa dzwoniła, że w szpitalu się znalazła, odwodniona, wirusówkę ma, a w ciąży jest
, wnuczek w Berlinie też chory, maluchy już zdrowieją na szczęście
ale tak zawsze na początku roku, Dominik w szkole, a Olesia i Gabryś w przedszkolu, no to się zaczęło 
Karolka no chyba że zima szybko przyjdzie i będzie klapa, ale sio czarne myśli, sio
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,wycieczka do zamku ,potem ogródek ,ciągle gdzieś Cię niesie,ale to dobrze,tylko czy Ty już taka zdrowa ,że tak fruwasz?w ogródku słoneczko i śliczne kwiatuszki,mamy jeszcze lato ,więc i letnia aura i ślicznie podświetlone słoneczkiem roślinki,jeszcze w zimie zatęsknimy do tych widoków,pozdrawiam 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
A ja jestem zdania, że dopóki siły i chęci pozwalają, trzeba korzystać i zwiedzać piękne zakątki naszej ojczyzny, żeby kiedyś nie żałować, że czegoś nie widiałam a mogłam, tylko mi się nie chciało - za przeproszeniem - tyłeczka ruszyć.
Ja zwiedziłam Polskę wzdłuż i wszerz z racji mojej profesji i dzięki gotowości do poświęcania na to swego wolnego czasu. Warto było. Dzisiaj już nie mam takich możliwości, ale mogę powiedzieć sobie: jestem szczęśliwa i spełniona.
Tak trzymaj, Iwonko, tak trzymaj!
Ja zwiedziłam Polskę wzdłuż i wszerz z racji mojej profesji i dzięki gotowości do poświęcania na to swego wolnego czasu. Warto było. Dzisiaj już nie mam takich możliwości, ale mogę powiedzieć sobie: jestem szczęśliwa i spełniona.
Tak trzymaj, Iwonko, tak trzymaj!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko wypróbuj ewentualnie stracisz cebulkę ,ale za to mnie wykopywania .U mnie dzisiaj znów wieczorem jakieś 1/2 h miałam podlewanie z nieba.Fajnie mieć takie niespodzianki
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko zimy na razie nie widać ,choć po takim dziwnym lecie nigdy nie wiadomo co przyroda przyniesie .
Choć pisałam gdzieś ,że jak dla mnie może już być to jeszcze niech poczeka bo dużo pracy mam w koło domu ,a i dom trzeba jeszcze pomalować .Oj nie wiem gdzie ręce włożyć . Zdrówka Iwonko i obyś przez zimę doszła do całkowitego zdrowia
Choć pisałam gdzieś ,że jak dla mnie może już być to jeszcze niech poczeka bo dużo pracy mam w koło domu ,a i dom trzeba jeszcze pomalować .Oj nie wiem gdzie ręce włożyć . Zdrówka Iwonko i obyś przez zimę doszła do całkowitego zdrowia
Pozdrawiam Alicja
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Osobno podusiła dynie i osobno pocięte owoce aronii, potem połączyła, doprawiła cukrem. Ponoć pycha! Ja jeszcze nie zrobiłam, ale zamierzam.
Liliowiec rzeczywiście jak filip z konopi!
Liliowiec rzeczywiście jak filip z konopi!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Liliowiec i u mnie w ub.tygodniu zakwitł ponownie jednym kwiatkiem ale mam 2 odmiany żółtków,które kwitną nadal i ciągle wiążą pączki..Jeden to Stella d'oro a drugi jaśniejszy niestety nn...

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
I u mnie liliowiec ponownie zakwitł
Iwonko nowości śliczne
działeczka cała w kwiatach
Ty ciągle wojażujesz - tak trzymaj
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę
Iwonko nowości śliczne
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Iwonko to wspaniale, że możesz sobie zwiedzać kraj wzdłuż i wszerz. Pozytywnie Ci tego zazdroszczę.
Bardzo kolorowo jeszcze u Ciebie w ogródku. I tyle nowości w nim!!!
Dbaj o siebie
Bardzo kolorowo jeszcze u Ciebie w ogródku. I tyle nowości w nim!!!
Dbaj o siebie
Pozdrawiam Hala
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Dziś troszkę na działeczce byłam, kawkę odpiłam, troszkę roślinek wsadziłam, to znaczy dzień wspaniały zaliczyłam
, teraz czas na obiadek
A dla Was zdjęcia i wielkie buziaki za życzenia zdrówka
Halinko, Tereniu, Lucynko, Martusiu, lubimy podróże, najczęściej to są te bliskie, ale i dalekie też, tak jak Lucynka mówi, "dopóki sił starcza, trzeba korzystać"
Jadziu no spróbuje, jeszcze kilka innych zostawię, ale M dziś mówił, że rozmawiał z grzybiarzami i twierdzą, że zima ma być ostra, na jakiej podstawie tak mówią, nie wiem, nie pytałam
Miłko dzięki, mam dynie, mam aronie jeszcze, spróbować warto, może być ciekawy smak
Maryniu, kwitną wiśnie, kwitną rośliny, które tylko wiosną kwitną, pokiciało się im chyba coś

A to moja pomarańcza, i teraz chyba już do ziemi iść powinna, bo ona zimująca, ale się boję trochę

A to jabłoneczka Red Love z pestki

Dziś troszkę na działeczce byłam, kawkę odpiłam, troszkę roślinek wsadziłam, to znaczy dzień wspaniały zaliczyłam
A dla Was zdjęcia i wielkie buziaki za życzenia zdrówka
Halinko, Tereniu, Lucynko, Martusiu, lubimy podróże, najczęściej to są te bliskie, ale i dalekie też, tak jak Lucynka mówi, "dopóki sił starcza, trzeba korzystać"
Jadziu no spróbuje, jeszcze kilka innych zostawię, ale M dziś mówił, że rozmawiał z grzybiarzami i twierdzą, że zima ma być ostra, na jakiej podstawie tak mówią, nie wiem, nie pytałam
Miłko dzięki, mam dynie, mam aronie jeszcze, spróbować warto, może być ciekawy smak
Maryniu, kwitną wiśnie, kwitną rośliny, które tylko wiosną kwitną, pokiciało się im chyba coś

A to moja pomarańcza, i teraz chyba już do ziemi iść powinna, bo ona zimująca, ale się boję trochę

A to jabłoneczka Red Love z pestki

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Iwonko gdyby nie trzmieliny liscie to bym nic nie mówiła że masz jesień.
piękne masz kolory
Ślicznotka z pestki, niech pięknie rośnie i Nas zadziwia.
Ślicznotka z pestki, niech pięknie rośnie i Nas zadziwia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko trzymam kciuki za redlove
co prawda trzeba będzie trochę poczekać na owocowanie, ale jest maleństwo! Pomarańczki szkoda żeby się zmarnowała, u nas nic z tego nie wyszło
Kaśka zrezygnowała już z cytrusów. Chciała wyhodować takie żyjące w gruncie w naszym klimacie
Moje cleome w pierwszy roku miały wręcz pnie i były bardzo wysokie, a w tym maja 30 cm
nie wiem od czego to zależy 
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Iwonko ale się narobiłaś dzisiaj na działce
kawusia w plenerze najlepiej smakuje 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Oj, Iwonko, Iwonko, a u Ciebie to co ja widzę, jak nie lato!?
Kolorowo, kwitnąco, pięknie.
Czy Ty stosujesz się do słynnego powiedzenia: "Cudze chwalicie, swego nie znacie"?
Myślę jednakowoż, że znasz swoją wartość, tylko się trochę 'krygolisz' .....
Zdrówka życzę

Kolorowo, kwitnąco, pięknie.
Czy Ty stosujesz się do słynnego powiedzenia: "Cudze chwalicie, swego nie znacie"?
Myślę jednakowoż, że znasz swoją wartość, tylko się trochę 'krygolisz' .....
Zdrówka życzę