Daliami oko cieszę, i zaczynam się martwić,.,,,bo nie może tak być, że jak odżyły po deszczach i pokazują swój wdzięk to zaraz przymrozek je chwyci
Taki - sobie ogród cz.5
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.5
Truskawki sadź śmiało, zdążą. A książki masz cudne. Poszukam gdzieś, może wpadną mi w łapkę....choć wątpię, ale może. Pani Tasia ma gust podobny do mojego
Daliami oko cieszę, i zaczynam się martwić,.,,,bo nie może tak być, że jak odżyły po deszczach i pokazują swój wdzięk to zaraz przymrozek je chwyci
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MIŁKA wiatraczek w moich marzeniech a LOLO to gwiazda 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Twoje dalie przy trawiastej wijącej się ścieżce-trawniku pięknie się prezentują!
O 'Divie' napisałem, bo powinna mieć co najmniej 15cm średnicy, a nawet 20cm więc nie taka mała. Ale skoro masz ją pierwszy rok - może się okazać, że w przyszłym będzie większa
Przyglądam się Twojej 'Caribbean Fantasy' i jak na razie widzę różnice z moją. Głównie chodzi mi o budowę płatków; u Twojej lekko rynienkowate (młode płatki).
O 'Divie' napisałem, bo powinna mieć co najmniej 15cm średnicy, a nawet 20cm więc nie taka mała. Ale skoro masz ją pierwszy rok - może się okazać, że w przyszłym będzie większa
Przyglądam się Twojej 'Caribbean Fantasy' i jak na razie widzę różnice z moją. Głównie chodzi mi o budowę płatków; u Twojej lekko rynienkowate (młode płatki).
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku! Moja Diva ma ok 16cm średnicy, ale rośnie przy Mingus Randy, który ma 25cm i wygląda przy nim malutka, stąd moje stwierdzenie
Ja też widzę, ze jest różnica pomiędzy moją CF a Twoją nieznajomą. Tak też nie jestem jeszcze przekonana co to. Męczy mnie to i mam wrażenie, ze gdzieś tą piękność już widziałam. Mam nadzieję, ze znajdę jej imię, a jak nie ja, to może coś tam Małgośka wymyśli!
Małgosiu! Melduję, że posadziłam! Tzn wszystkie wykopałam i posadziłam ponownie w ziemię kompostową wymieszaną z mączką rogową. Nie wiem, czy dobrze, ale na worku z mączką była jakaś truskawka czy malina i stwierdziłam, że będzie dobrze! Jakby co - pozwę ich!
A daliami to jeszcze się nacieszysz! Pomyśl , ze tulipany czy narcyze to 2-3 tygodnie i już po nich! A dalie to pewnie jeszcze z miesiąc pooglądasz
Krysiu! Ja uwielbiam wiatraczki!
Zaczęłam je kolekcjonować. Pojedyncze dalie też bywają ciekawe, właśnie jak Lolo Love. Mam jeszcze kilka na oku, ale one w Polsce są niedostępne
Kasiu! No ja też na razie trawę tylko mam, ale już przydałaby mi się ścieżka pomiędzy daliami,bo teraz przedzieram się w ziemi, a miały być tam kamienne wyspy położone.
Ale daję radę
Dzięki Twojemu i Małgosi poparciu dziś truskawki przesadzone w dobrą ziemię. Trochę zostało mi w ręce, ale wsadziłam do wody.Może wsadzę do doniczek i porozdaję w prezencie
Dziś musiałam już popodlewać, bo tylko trochę się ociepliło, a Sahara się zrobiła.
Wczoraj była Ciocia męża i nie mogłam jej przy stoliku zatrzymać, bo cały czas podglądała moje dalie. I dla tych jej spojrzeń warto było wkopywać, podlewać, przycinać...
Na dziś:
(wiem, że przynudzam, ale pokazywanie dalii zimą, to nietakt!
)
Eveline

Show'n Tell

Alsterguss

Ginger Snap

Mingus Randy i inne

Babylon Lila

Od tarasu altany

Ja też widzę, ze jest różnica pomiędzy moją CF a Twoją nieznajomą. Tak też nie jestem jeszcze przekonana co to. Męczy mnie to i mam wrażenie, ze gdzieś tą piękność już widziałam. Mam nadzieję, ze znajdę jej imię, a jak nie ja, to może coś tam Małgośka wymyśli!
Małgosiu! Melduję, że posadziłam! Tzn wszystkie wykopałam i posadziłam ponownie w ziemię kompostową wymieszaną z mączką rogową. Nie wiem, czy dobrze, ale na worku z mączką była jakaś truskawka czy malina i stwierdziłam, że będzie dobrze! Jakby co - pozwę ich!
A daliami to jeszcze się nacieszysz! Pomyśl , ze tulipany czy narcyze to 2-3 tygodnie i już po nich! A dalie to pewnie jeszcze z miesiąc pooglądasz
Krysiu! Ja uwielbiam wiatraczki!
Kasiu! No ja też na razie trawę tylko mam, ale już przydałaby mi się ścieżka pomiędzy daliami,bo teraz przedzieram się w ziemi, a miały być tam kamienne wyspy położone.
Dzięki Twojemu i Małgosi poparciu dziś truskawki przesadzone w dobrą ziemię. Trochę zostało mi w ręce, ale wsadziłam do wody.Może wsadzę do doniczek i porozdaję w prezencie
Dziś musiałam już popodlewać, bo tylko trochę się ociepliło, a Sahara się zrobiła.
Wczoraj była Ciocia męża i nie mogłam jej przy stoliku zatrzymać, bo cały czas podglądała moje dalie. I dla tych jej spojrzeń warto było wkopywać, podlewać, przycinać...
Na dziś:
(wiem, że przynudzam, ale pokazywanie dalii zimą, to nietakt!
Eveline

Show'n Tell

Alsterguss

Ginger Snap

Mingus Randy i inne

Babylon Lila

Od tarasu altany

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Miłka ta twoja Eveline zawsze jakoś mi tak w oczy w pada ,a miałam ją już w łapkach eh!
Możesz zanudzać do znudzenia ,dalie są tego warte
Możesz zanudzać do znudzenia ,dalie są tego warte
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
A ja dziś weszłam do Ciebie w poszukiwaniu cudnych dalii i się nie zawiodłam
Wstawiaj, wstawiaj, śliczne są
Wstawiaj, wstawiaj, śliczne są
-
leszczyna

Milka tez siedzę u ciebie na okrągło, podglądam wybieram notuję co by nowy sezon zacząć z nowymi daliami, ale tyle juz w kolejce stanęło a ogród nie chce się rozciągać. Ale nadejdzie jesień będę decydować które mają zaistnieć u mnie. Tylko pozostaje jeszcze sprawa ich zdobycia, ale będziemy działać.
Powalasz tą ilością i różnorodnością
Pozdrawim
Powalasz tą ilością i różnorodnością
Pozdrawim
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoje dalie wspaniale się prezentują i są Twoim znakiem rozpoznawczym 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A co masz w balii? Nie wiem,ale chyba widziałam kiedyś oczko wodne? Albo chciałabym zobaczyć
Eveline mnie zauroczyła już dawno. Jest taka subtelna, delikatna, nie rzuca się zachłannie, a jednak przyciąga wzrok. Piękna.
Eveline mnie zauroczyła już dawno. Jest taka subtelna, delikatna, nie rzuca się zachłannie, a jednak przyciąga wzrok. Piękna.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Małgosiu! W balii mam wodę ze studni, która jest do odstania i ogrzania, do podlewania warzyw i kwiatów w ciepłe dni. Oczko mam w kociołku ocynkowanym. Spełnia swoją rolę, bo chodziło mi tylko o to, żeby potarmosić miętę wodną i tatarak, żeby pachniało jak nad jeziorem
Eveline mam w avatarze. Nie jest to najpiękniejsze zdjęcie, ale będę się go trzymać
Avatar taki mam od początku więc można przyjąć prosty wniosek, że zauroczyła mnie od ... początku!
Mariola! Faktycznie dalie teraz zawładnęły moim ogrodem. Poza nimi żadnymi roslinami nie mogę się pochwalić.To co dobrze wyglądało wiosną, teraz jest niemedialne.
Krysiu! Szczerze Ci powiem, ze dopiero w tym roku realizowałam listę chciejstw. Zawsze szłam na żywioł, wymianiałam się z Ryszarden i innymi forumowiczami na zasadzie co komu zbywa. Lista stworzyła sie zawsze sama. Często było tak, ze zaplanowałam coś zupełnie innego, a co innego dostałam/kupiłam
Ale polecam tworzenie listy zachcianek, a może się uda większość zdobyć?!
Zuza! Ano będę wstawiać! Bo co innego mam robić?
Ale ja może nie mam najpiękniejszych dalii. Bywają jeszcze ładniejsze, okazalsze.
Marta! Kup sobie wreszcie tą Evelinkę! Nie pożałujesz! Ona jest z tych wdzięcznych! Obficie kwitnie, cieszy oko, a pojedynczy kwiat jest nieziemsko piękny!
Ma się na deszcz! Ogród był już ciemnawy, jak wróciłam z pracy. Pozbierałam pomidory na kolację i śniadanie oraz poucinałam przekwitłe dalie. Resztę dalii pogłaskałam i szepnęłam miłe słówko...
Na dziś:
Moje białaski:
Gitt's Attention

nn

Alaska

Star Child

Tahoma Hope

Honka Wit

Bride to Be

Princessin Irene van Proussen

Snowflake

Mariola! Faktycznie dalie teraz zawładnęły moim ogrodem. Poza nimi żadnymi roslinami nie mogę się pochwalić.To co dobrze wyglądało wiosną, teraz jest niemedialne.
Krysiu! Szczerze Ci powiem, ze dopiero w tym roku realizowałam listę chciejstw. Zawsze szłam na żywioł, wymianiałam się z Ryszarden i innymi forumowiczami na zasadzie co komu zbywa. Lista stworzyła sie zawsze sama. Często było tak, ze zaplanowałam coś zupełnie innego, a co innego dostałam/kupiłam
Zuza! Ano będę wstawiać! Bo co innego mam robić?
Marta! Kup sobie wreszcie tą Evelinkę! Nie pożałujesz! Ona jest z tych wdzięcznych! Obficie kwitnie, cieszy oko, a pojedynczy kwiat jest nieziemsko piękny!
Ma się na deszcz! Ogród był już ciemnawy, jak wróciłam z pracy. Pozbierałam pomidory na kolację i śniadanie oraz poucinałam przekwitłe dalie. Resztę dalii pogłaskałam i szepnęłam miłe słówko...
Na dziś:
Moje białaski:
Gitt's Attention

nn

Alaska

Star Child

Tahoma Hope

Honka Wit

Bride to Be

Princessin Irene van Proussen

Snowflake

Miłka
-
leszczyna

MIŁKA masz co głaskać, mimo suszy widać, że dalie nabrały chęci do życia i są boskie
A u mnie teraz wieje,strach głowę wychylić ale nie pada.
pozdrawiam
A u mnie teraz wieje,strach głowę wychylić ale nie pada.
pozdrawiam
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
'Babylon Lilac' - kolejna piękność!
Zestaw białych dalii wyśmienity! A w tym aż 3 wiatraczki
Na dwie z tego zestawu na razie czekam u mnie ('Prinzesin Irene' i 'Snowflake')
Zestaw białych dalii wyśmienity! A w tym aż 3 wiatraczki
Na dwie z tego zestawu na razie czekam u mnie ('Prinzesin Irene' i 'Snowflake')
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Miłka piękne te twoje białaski
;:167Alaska cudo
taka ...moja
Eveline kupię obiecuję
ale i tak będę wzdychać do twojej 
- Gosia1704
- 200p

- Od: 21 maja 2014, o 11:02
Czy ja mogłabym nieśmiało poprosić jeszcze raz o Crazy Love? A czy masz Sakura Fubuki?
Oczy mi do nich wypadają
, jak też do wielu innych twoich piękności. W ostatni weekend przespacerowałam się pomiędzy sąsiadami i zobaczyłam piękne krzaki York & Lancaster - mam ją już ugadaną
, Ta dalia też jest niesamowita.
Twoje dalie po prostu wymiatają. Szkoda, że mój ogródek taki mały
Pozdrawiam
Oczy mi do nich wypadają
Twoje dalie po prostu wymiatają. Szkoda, że mój ogródek taki mały
Pozdrawiam
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Białe dalie są cudne - dla mnie Alaska ma I miejsce
.
Tak myślę, że białego koloru to nie za dużo mamy w ogrodach, czy to dlatego, że ich kwiaty robią się b. brzydkie, jak przekwitają i bardziej widoczne?
. Chyba kupię sobie w Skierniewicach białych tulipanów
.
Tak myślę, że białego koloru to nie za dużo mamy w ogrodach, czy to dlatego, że ich kwiaty robią się b. brzydkie, jak przekwitają i bardziej widoczne?
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych