Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Nie Misiu to były rodziny z dziećmi i z psami, każdy mia jakiegoś pieska. Poszli w przeciwnym kierunku niż mój dom i nie mogłam zapytać co to za okoliczność :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie dzisiaj tylko Bielinki sobie fruwały i ochotnicy pyłku .Marcinki dopiero próbują rozkwitać ,ale jeśli będzie pogoda jak zapowiadają to szybciej rozkwitną
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, u mnie Michałki jeszcze nie kwitną ,a Twoje takie ładne ,ale miałaś psi zjazd i gdzie oni wszyscy poszli z tymi psami,mogłaś wziąć swojego i dołączyć :uszy myślę ,ze wszystko jutro będzie z zamówienia,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Dziękuję za odpowiedź odnośnie maliny. Chyba wykopię kilka sadzonek u mamy, do podskubania wystarczy.
Zdjęcia kociej młodzieży wyślę gdy zostaną zrobione :oops: . Chwilowo aparat poza domem.
Życzę przyjemnej pogody podczas kociołkowania, bo samo spotkanie na pewno będzie udane ;:196
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, ja to bym poszła i zapytała o powody tego najazdu miłośników psów. ;:306
Teraz to wiele różnych grup skrzykuje się przez internet.

Moje marcinki też zaczynają kwitnąć. Lubię te niskie, bo nie trzeba podwiązywać.
Mnie bierze przeziębienie i jestem całkiem rozbita. :(

Życzę Ci miłej niedzieli. :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Niedzielnie zaglądałam już trzy razy a tu nic :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu moje kroksmie też niestety nie kwitną ;:145 , myślałam ,ze to susza lub dlatego ,ze wsadziłam w niezbyt dobrym i cienistym miejscu. Nie mam pojęcia dlaczego może źle przechowałam i było w piwnicy za ciepło. albo zbyt wcześnie wykopałam.Przepraszam nie tak miało być :oops:
Cudne te marcinki moje jeszcze niestety nie kwitną i są bardzo wymęczone upałami, niestety nie wyglądają ciekawie w tym roku.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne marcinki, widzę ,że u Ciebie też zaczynają , oj uwielbiam je :) dzisiaj spotkałam je w Leroy M. ale były straszne drogie, to sobie odpuściłam . Za to w Castoramie kupiłam dużą chryzantemę i posadzę koło pierwszej :) No i się cieszę :) A od jutra sadzenie cebul, bez koszyków i niech nornice nie śmią mi je zjeść, czy inne ślimaki ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorkiem, ale miałam przemiłych gości Martę Koziorożec i jej M. Posiedzieliśmy spokojnie w ciepłe niedzielne popołudnie.
Martusiu bardzo dziękuję za odwiedziny ;:196 roślinki i wspaniałe prezenty gliniane. Było tak sympatycznie że gdyby nie mój trzeźwo myślący ;:214 mąż nie zobaczylibyśmy ogrodu, bo tak się robi teraz szybko ciemno :wink:

Jadziu pogoda jest to dobrze bo michałki nie lubią słoty wtedy szybko brzydną, a upałów może już takich nie będzie żeby miały szybko przekwitnąć :D

Ewuniu dzisiaj znalazłam ogromną malinę i chyba powinnam przesadzić je do pełnego słońca to wtedy będą lepiej owocować ;:333 Na kotki poczekam, bo wiesz że ja lubię koteczki ;:167 Spotkanie było przemiłe, bo Marta jest sympatyczna i bezpośrednia ;:4

Marysiu oni byli dość daleko ode mnie, ale rok temu przechodzili koło naszego domu. Tylko to była inna grupa w psami husky'mi i wtedy wymieniliśmy kilka zdań bo za ogrodzeniem była nasza Lola :D Maryniu życzę Ci zdrowia ;:168 nie choruj bo idzie ocieplenie ;:4

Misiu a ja w ogrodzie siedzę :lol:

Julciu moje też są w zacienionym miejscu :wink: a może te upały i susza im przeszkodziła? Ja już mam takie kiedyś kupione krokosmie i kogoś z forum i wiesz w pierwszym roku pięknie kwitły, przechowałam je i na drugi nic ;:185 Okazało się że nie wykopałam wszystkich, przezimowały i kwitły tego lata. Krokosmie chyba lubią dłużej być w glebie? Przecież to nie Twoje wina ;:185
A marcinki zaczynają i nie wszystkie pokazują kwiatuszki ;:185 a te co kwitną to pojedyncze :uszy

Karolinko kiedyś kupiłam marcinki w markecie i na trzy kolory pozostał jeden, a takie były piękne kępy ... i też nietanie ;:222 Jak posadzisz tulipany luzem to musisz nornicom buzie zawiązać....toż to darmowa stołówka ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu a dolnośląskie asterki nie przyjęły się. :?
To nic. Jak będzie trzeba, to nawet sama dowiozę te brakujące. :wink:
Dzisiaj była u mnie piękna pogoda i aż Wam pozazdroscilam
kociolkowania. :oops:
Urabiam Krzyśka w temacie małej wycieczki i z tego co widzę mam jakąś szansę na powodzenie. :D
Przy okazji właśnie się dowiedziałam dlaczego mój rokitnik nie ma koralików. Mam tylko chłopczyka.
Koraliki by się przydały, ale las maluchów już nieco mniej.
Dobrej nocy. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dziękuję za miłe i gościnne przyjęcie ,pyszny kociołek ,szarlotkę , naleweczki i kwiatuszki, miło spędziliśmy niedzielne popołudnie i ciągle nam mało,że do ogrodu byśmy nie zdążyły,ale zawsze można się jeszcze spotkać ,teraz u mnie ,pogodę zapowiadają piękną więc myślę ,że to zrealizujemy jeszcze w tym roku,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czytam Marysiu że miałaś cudnych gości, fajne te nasze spotkani ;:4 widzę, że niebawem zamkniesz wąteczek, pilnuję :wit , i nie mów, że nikt za Tobą tutaj nie tęski ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu kolejny miodek na moje skołatane serducho, urabiaj, urabiaj a będziemy mieli okazję posiedzieć i porozmawiać ;:4 A i jakieś wielkie ognicho sobie zrobimy :heja a i na kociołek będzie czas ;:215 Asterki od Ciebie, a jakże są tylko nie wiem które bo wtedy wszyscy byli tacy wspaniali że słali paczkę za paczkę, więc jeżeli nie są to te co kwitną to jeszcze jedne nie kwitną :D Wszystkie się przyjęły i rozrastają się tak, że za rok pójdą w inne miejsce ;:65
Trzymam kciuki i czekam na konkrety ;:196

Martusiu jak to dobrze że mamy blisko do siebie :D Wczorajsze popołudnie tak szybko zleciało i skoro jest niedosyt to znaczy że jeszcze się spotkamy ;:4 Idzie halny to pewnie na końcu nam podleje ogródki, a przydałoby się, bo przybyły nowe rośliny a i coś poprzesadzałam ;:219 Teraz myślę gdzie powiesić śliczne gliniane ozdoby i coś nawet już wymyśliłam. Powodzenia w poszukiwaniach i całuję ;:196 życząc dobrego wieczoru.

Iwonko już po paru spotkaniach znamy się na tyle, że wiemy czy chcemy następnego. Co prawda tematyka ogrodowa jest nie do wyczerpania, ale są panowie więc musimy i o czymś innym też rozmawiać ;:306 Ja za Wami też tęsknię ;:196 , bo widzę że forum coś spowolniło :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu wszyscy się spieszą przed słotami, przed zima pewnie, a sama wiesz, że tyle jeszcze do zrobienia, przecież nawet jak nie ma nic do zrobienia w ogrodzie, to my i tak sobie znajdziemy ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko święte słowa! włąśnie posmędziłam się przez 2 godziny w ogrodzie :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”