Dalie choć piszesz, że nieliczne - i tak wypodziwiam, bo już się pewnie zorientowałaś, że jestem ich fanem
Mój ogród wśród łąk część 4
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Fajny ten łan cynii, astrów i czego tam jeszcze!
Dalie choć piszesz, że nieliczne - i tak wypodziwiam, bo już się pewnie zorientowałaś, że jestem ich fanem
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalii gratuluję! Kwitną ładnie
To są kwiaty późnego lata więc nie ma co narzekać, ze dopiero teraz pokazują, na co je stać
Ja mam takie gagatki, które teraz obsypane są pąkami, a latem nie raczyły!
Jak zawsze chylę czoła przec cynii Twoim łanem!
A Bonica jak zawsze niezawodna!
Jak zawsze chylę czoła przec cynii Twoim łanem!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach Bonika! Ostrzę sobidm na nią ząbki! I na kremowe cynie w przyszłym sezonie też! Tylko kto mi przypomni, że mam je wysiać..? 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Łany białych cyni zniewalające.
Mina kota bezcenna
.
Mój ognik 'Soleil d'Or' też obsypany , ale kuleczki drobne. To chyba skutek małej ilości wody
.
Pozdrawiam
.
Mina kota bezcenna
Mój ognik 'Soleil d'Or' też obsypany , ale kuleczki drobne. To chyba skutek małej ilości wody
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No właśnie kota!!! Zapomniałam! A buźkę ma taką cudną! Rasowa modelka! 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudne dalijki
A Bonica śliczna.Mam na nią ochotę do nowego ogrodu.To prawda,że obficie i długo kwitnie ??
A Bonica śliczna.Mam na nią ochotę do nowego ogrodu.To prawda,że obficie i długo kwitnie ??
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Warzywnik podziwiam i zazdroszczę, bo u mnie na warzywka miejsca brak
Zbieram tylko to, co wysieje mi się samo z kompostu...Jak np. pomidor, który wyjątkowo zdrowy, obrodził i ma żółte owoce
Bonica u Ciebie szaleje na całego
Twoja jedna lepiej kwitnie niż moje trzy sztuki razem wzięte
Na ich obronę tylko to, że rosną w cieniu i słońca mają baardzo mało.
Bonica u Ciebie szaleje na całego
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,łany cynii i astrów cudowne,no i dalijki do zakochania,Lula jakby chciała coś powiedzieć,świetna jest,to pole przed bramą to przedłużenie Twojego ogrodu,pozdrawiam 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pięknie dzisiaj w moich stronach. Słoneczko i lazur nieba. A w oddali ryk maszyn....bo ktoś kupił sąsiednią, zachwaszczoną działkę i odgruzowują już od świtu. Przyjechała mądra maszyna i rozdrabnia wcześniej pocięte gałęzie. A ryczy jak smok. To kawka na tarasie dzisiaj odpadła. Podglądałam , że nawet usunęli wszystkie drzewa owocowe, pięknego orzecha, wierzby posadzone w szpalerze...szkoda drzew. Ale cóż, pewnie mają jakiś plan.
Becia - Się jakoś trzymam, chociaż tydzień miałam upiorny. Codziennie coś , niekoniecznie miłego.A ja tak lubię ciszę, spokój, żeby mi nikt nie truł d....
Jednoroczne mają swój urok. W ogrodzie mam mnóstwo koloru dzięki właśnie astrom i cyniom. A co Ci się tak niebieskiego chce?? Pojeździj szybciej wokoło Kielc i niebieski kolor sam Cię znajdzie
Monia - Czasem boli, ale cóż począć
Mati Tulap - Nasionka z ogródka może i się rozsiewają, ale ja nie sprawdzam. A oset ozdobny, czy chwaścior?
Jacku - Widziałam Twoje dalie i brakuje mi słów uznania dla tych śliczności. Moje mają teraz dobry czas, pokazują swoje wdzięki i czarują. Dostały dużo wody, bo przez kilka dni padało, i panują jak na królowe przystało.
Miłeczko - Warto mieć dalie w ogrodzie. Teraz jest ich pięć minut. I nieważne, że że muszę kombinować zimą z bulwami. Dla tych widoków warto.
Aniu - Zapisz sobie, że pod koniec kwietnia wysiewasz cynie do kuwety, albo ciut później do gruntu. Ja wolę pikować, bo mam kontrolę nad ilością.Przypomnę
Justynko - Ogniki rzeczywiście musiały ucierpieć z powodu suszy,bo mizernie z wielkością kuleczek. Ale ptaszki zjedzą zimą ze smakiem.
Aniu - Bonica jest nie do zdarcia. Kwitnie non stop, a moje szaleją obecnie z kwitnieniem. Może ciut bym zmieniła ich pokrój,bo się rozłażą na boki, ale za te obfitości różowe daruję im. Są śliczne.
Dorotko - Mam kilka Bonic i wszystkie są zdrowe i czarują kwieciem. Już kilka razy robiłam z nich bukiety i krzaki nie ucierpiały, bo przy ilości kwiecia nie widać aktów barbarzyństwa.
Ja też znajduję na rabatach kwiatowych koperek, kilka krzaczków pomidorów zauważyłam, ale usunęłam, bo przeszkadzały. Można i tak.
Martuś - Pan Rolnik posiał rzepak. Będzie cudnie przed bramą wiosną
Soniu, jak zajrzysz to jest właśnie ta czerwona trawka rosnąca na skalę hurtową w okolicy.

Marysiu, zobacz patyczek Budlei jak ślicznie wygląda. Już posadzony do gruntu.

Dla Krysi Leszczyny zbliżenie na budkę lęgową

I będę się chwaliła zakupami. Poniżej kolejne gadżeciki do ogrodu, no ale jak nie kupić, jak promocje po sezonie robią, no jak??
I jeszcze ptaszki ....

I jeszcze wpadł do koszyczka przetacznik

i zakupiłam jeszcze kilka roślinek, z których zrobię mojej Teściowej kompozycję, bo ona tak lubi moje prace a sama nie ma zdolności
do kompozycji dołączyłam sztucznego robala, a reakcja pani w kasie była bezcenna

wianek jesienny

i inne jesienne zbliżenia

Dla Beci, bo jej niebieskiego brakuje

Pięknie piecze

A jednak liść się przechylił pod ciężarem

Czy nie są piękne? Czerwone róże uwielbiam.

i nie tylko czerwone

A w ogrodzie pojawiły się nowe małe jeżyki. To czworaczki.

nadworny zajączek

Do napisania
Becia - Się jakoś trzymam, chociaż tydzień miałam upiorny. Codziennie coś , niekoniecznie miłego.A ja tak lubię ciszę, spokój, żeby mi nikt nie truł d....
Jednoroczne mają swój urok. W ogrodzie mam mnóstwo koloru dzięki właśnie astrom i cyniom. A co Ci się tak niebieskiego chce?? Pojeździj szybciej wokoło Kielc i niebieski kolor sam Cię znajdzie
Monia - Czasem boli, ale cóż począć
Mati Tulap - Nasionka z ogródka może i się rozsiewają, ale ja nie sprawdzam. A oset ozdobny, czy chwaścior?
Jacku - Widziałam Twoje dalie i brakuje mi słów uznania dla tych śliczności. Moje mają teraz dobry czas, pokazują swoje wdzięki i czarują. Dostały dużo wody, bo przez kilka dni padało, i panują jak na królowe przystało.
Miłeczko - Warto mieć dalie w ogrodzie. Teraz jest ich pięć minut. I nieważne, że że muszę kombinować zimą z bulwami. Dla tych widoków warto.
Aniu - Zapisz sobie, że pod koniec kwietnia wysiewasz cynie do kuwety, albo ciut później do gruntu. Ja wolę pikować, bo mam kontrolę nad ilością.Przypomnę
Justynko - Ogniki rzeczywiście musiały ucierpieć z powodu suszy,bo mizernie z wielkością kuleczek. Ale ptaszki zjedzą zimą ze smakiem.
Aniu - Bonica jest nie do zdarcia. Kwitnie non stop, a moje szaleją obecnie z kwitnieniem. Może ciut bym zmieniła ich pokrój,bo się rozłażą na boki, ale za te obfitości różowe daruję im. Są śliczne.
Dorotko - Mam kilka Bonic i wszystkie są zdrowe i czarują kwieciem. Już kilka razy robiłam z nich bukiety i krzaki nie ucierpiały, bo przy ilości kwiecia nie widać aktów barbarzyństwa.
Ja też znajduję na rabatach kwiatowych koperek, kilka krzaczków pomidorów zauważyłam, ale usunęłam, bo przeszkadzały. Można i tak.
Martuś - Pan Rolnik posiał rzepak. Będzie cudnie przed bramą wiosną
Soniu, jak zajrzysz to jest właśnie ta czerwona trawka rosnąca na skalę hurtową w okolicy.

Marysiu, zobacz patyczek Budlei jak ślicznie wygląda. Już posadzony do gruntu.

Dla Krysi Leszczyny zbliżenie na budkę lęgową

I będę się chwaliła zakupami. Poniżej kolejne gadżeciki do ogrodu, no ale jak nie kupić, jak promocje po sezonie robią, no jak??
I jeszcze ptaszki ....

I jeszcze wpadł do koszyczka przetacznik

i zakupiłam jeszcze kilka roślinek, z których zrobię mojej Teściowej kompozycję, bo ona tak lubi moje prace a sama nie ma zdolności
do kompozycji dołączyłam sztucznego robala, a reakcja pani w kasie była bezcenna

wianek jesienny

i inne jesienne zbliżenia

Dla Beci, bo jej niebieskiego brakuje

Pięknie piecze

A jednak liść się przechylił pod ciężarem

Czy nie są piękne? Czerwone róże uwielbiam.

i nie tylko czerwone

A w ogrodzie pojawiły się nowe małe jeżyki. To czworaczki.

nadworny zajączek

Do napisania
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te doniczki z ptaszkiem super! Mój styl
Jeżyki słodkie
Jeżyki słodkie
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No no! Jeżątka buszują! Pocieszne są! U mnie też czasami chodzą, widziałam nawet jesnego malutkiego!
Fajny ten dwuświecznik z ptaszkiem!
No i przetacznik piękny, malowniczy! Ja mam takiego, któty kwitnie gdzieś w maju i to krótko 
Fajny ten dwuświecznik z ptaszkiem!
Miłka
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,wszystko piękne,ale te białe cynie to bajka.Czy kupowałas nasionka samych białych,bo chyba nie spotkałam w sprzedaży takich.
Słuchaj,co do ostu,u mnie 20% to chwasty także zależy jak to widzisz
A jeżyków zazdroszczę
Ale u mnie jest robactwo w wersji mini,ale jakie
A jeżyków zazdroszczę
Ale u mnie jest robactwo w wersji mini,ale jakie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu sie cieszę, a jeszcze bardziej sie uciesze po zimie
Zajączek
a ozdoby bardzo mi się podobają 
Zajączek
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne roślinki
gadżeciki do ogrodu
, ja chyba takich mam za mało.Może jak urządzę, drugi ogród to zajmę się gadżetami
He,hee, muszę zobaczyć czy z mojej Fiony będzie zajączek
gadżeciki do ogrodu
He,hee, muszę zobaczyć czy z mojej Fiony będzie zajączek