Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
U mnie w tym roku dużo werbeny dzięki Justynce z forum
Ciekawe, czy będzie chętna do wysiewu 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotka u nas nie ma OBI
A jeśli chodzi o trawnik u mnie jeszcze sporo jest....pewnie i kiedyś nie będzie 
Jadziu u mnie patagonka rośnie na nasłonecznionym stanowisku
Zastanawiam się,czy nie spróbować przezimować jednej sadzonki w domu?
A cebule? Hmmm ...no same powpadały do koszyka
I tak jestem silna,nawet nie wiesz ile ja dzisiaj stałam nad cebulami...oj ile ja bym ich kupiła
Za duży wybór stanowczo
Moni werbena podobno ładnie się wysiewa sama,więc będziemy czekały na wiosenkę
Jadziu u mnie patagonka rośnie na nasłonecznionym stanowisku
A cebule? Hmmm ...no same powpadały do koszyka
Moni werbena podobno ładnie się wysiewa sama,więc będziemy czekały na wiosenkę
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Udało mi sięApril pisze:[
Nenka, masz na myśli Pinteresta? Bo ja przypięłam tę fotkęNiech wszyscy podziwiają
Aniu Pinterest to taki serwis społecznościowy służący do kolekcjonowania zdjęć. Zimą jak nie ma co oglądać na FO, to tam zaglądam.
Czekoladka
- Annes 77

Aniu dzięki za wyjaśnienie 
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Parę dni zajęło mi przebrnięcie u Ciebie przez wszystkie strony mojej niebytnosci na forum,a le wreszcie jestem na bieżąco. Nie wiedziałam, że Ty Aniu taka liliowcowa jesteś
i trawiasta
. U mnie Polar Bear też się kłania. Za to Pinky Winky zawsze trzyma pion i jest jedną z moich ulubienic
.
I jeszcze z zazdrością patrzyłam na warzywnik Twojej mamy, jaki wypielony
.
I jeszcze z zazdrością patrzyłam na warzywnik Twojej mamy, jaki wypielony
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Oj i ja uwielbiam Pinterest'a. Można z zachwytu paść oglądając tam niektóre aranżacje. Często podgapiam i obmyślam plany ogródkowe, będąc na tej własnie stronie. 
-
x-ja-a
Aniu, za werbenę, gdyby coś 
- Annes 77

Piękna dziś pogoda,znaczne ocieplenie... czy mieliście do czynienia kiedyś z gniazdem szerszeni lub os?
W sklepieniu pod dachem mamy gniazdo szerszeni i martwię się o bezpieczeństwo.Chyba trzeba wezwać firmę,która usuwa jak myślicie?
W sklepieniu pod dachem mamy gniazdo szerszeni i martwię się o bezpieczeństwo.Chyba trzeba wezwać firmę,która usuwa jak myślicie?
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
można powiedzieć, że z szerszeniami jesteśmy "za pan brat".
Nie można wykluczyć, że taki może użądlić i jak wiesz, gdzie masz takie gniazdo to super.
Są w sprzedaży takie gotowe środki na oprysk. Najlepiej jednak chyba wezwać fachowca.
Od kiedy mam taki żywopłot z irgi błyszczącej , jak tylko ona zakwitnie to przylatują do jej kwiatów chyba wszystkie
szerszenie z okolicy. Na szczęście jeszcze nikogo nie dopadły. Tak są pochłonięte "stołówką", że dopóki tam nie
zbliżamy się za bardzo nic nam nie grozi. Nie lubią też hałasu kosiarki za blisko. Wtedy zaczynają się irytować.
Ostatnio dzieje się coś dziwnego, bo zawsze rano , kiedy wychodzimy z domu znajdujemy na progu jakiegoś śniętego osobnika.
Że tak powiem, dobijamy takiego, ale one musiały mieć chyba albo mają gdzieś w pobliżu gniazdo i z jakichś przyczyn padają.
Może były gdzieś na opryskanym wypasie ?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za skuteczne pozbycie się problemu.

Nie można wykluczyć, że taki może użądlić i jak wiesz, gdzie masz takie gniazdo to super.
Są w sprzedaży takie gotowe środki na oprysk. Najlepiej jednak chyba wezwać fachowca.
Od kiedy mam taki żywopłot z irgi błyszczącej , jak tylko ona zakwitnie to przylatują do jej kwiatów chyba wszystkie
szerszenie z okolicy. Na szczęście jeszcze nikogo nie dopadły. Tak są pochłonięte "stołówką", że dopóki tam nie
zbliżamy się za bardzo nic nam nie grozi. Nie lubią też hałasu kosiarki za blisko. Wtedy zaczynają się irytować.
Ostatnio dzieje się coś dziwnego, bo zawsze rano , kiedy wychodzimy z domu znajdujemy na progu jakiegoś śniętego osobnika.
Że tak powiem, dobijamy takiego, ale one musiały mieć chyba albo mają gdzieś w pobliżu gniazdo i z jakichś przyczyn padają.
Może były gdzieś na opryskanym wypasie ?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za skuteczne pozbycie się problemu.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu ale klimatycznie wokół oczka.
Lacre z limonkowymi pąkami cudna. Novalis pięknie obsypany kwiatami.
Teraz chłodniej, to kwiaty ładnie się trzymają. Z ostnicą zrobiłam eksperyment. Mam setki siewek, więc do skrzynki balkonowej wsadziłam kilkanaście kępek i przetrzymam w zimnym garażu. Temperatura nie spada tam poniżej minus 3-4 stopni. Jak przeżyją te w gruncie, to otworzę kram z ostnicą. 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu dzięki za werbenę muszę się za nią rozejrzeć ,a jeżeli chodzi o gniazda os,szerszeni to o ile się nie mylę to straż pożarna to usuwa,zadzwoń i zapytaj 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Anuś
Te róze u ciebie , zawsze i każdej porze roku takie cudne.
Moje znowu plamistości , niektóre dostały
Hot Chocolate - cudna
Te róze u ciebie , zawsze i każdej porze roku takie cudne.
Moje znowu plamistości , niektóre dostały
Hot Chocolate - cudna
- Annes 77

Piękna pogoda za oknem,chętnie wybrałabym się na działkę,jednak nie jadę ze względu na gniazdo szerszeni,które uwiły sobie te gadziny na stryszku w naszym domku
Na jutro jestem umówiona z firmą,która zajmuje się usuwaniem gniazd.Wtedy będę spokojniejsza będąc na działce.Ostatnio kilka sobie latało koło mojego nosa,a na jabłonce zrobiły sobie stołówkę...
Ignis dziękuję kochana za wpis i tylko mnie utwierdziłaś w decyzji,którą podjęłam.
Jutro miałyśmy z mamcią zaplanowane koszenie trawnika,ale przed Twoim wpisem również wyczytałam w internecie,że szerszenie nie lubią hałasu i wtedy czują się zagrożone.Pokazałam tą informację mojej mamie,bo nie uwierzyła dopóki nie przeczytała.
Soniu dokup sobie koniecznie Lacre,idealnie będzie pasowała w Twoim ogrodzie
Teraz znów robi się ciepło,ciekawe czy jeszcze jakieś różyczki kwitną? Nie było mnie kilka dni i tylko mogę gdybać co tam się dzieje
Szykujesz się do eksperymentu z ostnicą...a wiesz,że u mnie na balkonie stały sobie dwie doniczki małe trawką i ku mojemu zdziwieniu przetrwały i teraz się zielenią...znów spróbuję je przezimować.Łagodna zima pozwoli,a sroga zniszczy...
Tolinko nie byłabym sobą,gdybym nie zadzwoniła najpierw do straży z zapytaniem,ale pan strażak poinformował mnie,że nie mają środków do tego typu operacji i podał mi kilka numerów firm zajmujących się usuwaniem gniazd
Aniu róże są w dobrej kondycji,upały minęły i popadało ostatnio,a teraz ciepło.Liczę jeszcze na kilka kwiatów
Teraz podziwiam hortensje i trawy ,uwielbiam ten czas,kiedy miskant Giganteus szumi i śpiewa mi piosenki
Nie mam najnowszych fotek,bo już kilka dni nie byłam na działce i tęskno mi...
Pokaże Wam moje zdobycze cebulowe....

Na jutro jestem umówiona z firmą,która zajmuje się usuwaniem gniazd.Wtedy będę spokojniejsza będąc na działce.Ostatnio kilka sobie latało koło mojego nosa,a na jabłonce zrobiły sobie stołówkę...
Ignis dziękuję kochana za wpis i tylko mnie utwierdziłaś w decyzji,którą podjęłam.
Jutro miałyśmy z mamcią zaplanowane koszenie trawnika,ale przed Twoim wpisem również wyczytałam w internecie,że szerszenie nie lubią hałasu i wtedy czują się zagrożone.Pokazałam tą informację mojej mamie,bo nie uwierzyła dopóki nie przeczytała.
Soniu dokup sobie koniecznie Lacre,idealnie będzie pasowała w Twoim ogrodzie
Teraz znów robi się ciepło,ciekawe czy jeszcze jakieś różyczki kwitną? Nie było mnie kilka dni i tylko mogę gdybać co tam się dzieje
Szykujesz się do eksperymentu z ostnicą...a wiesz,że u mnie na balkonie stały sobie dwie doniczki małe trawką i ku mojemu zdziwieniu przetrwały i teraz się zielenią...znów spróbuję je przezimować.Łagodna zima pozwoli,a sroga zniszczy...
Tolinko nie byłabym sobą,gdybym nie zadzwoniła najpierw do straży z zapytaniem,ale pan strażak poinformował mnie,że nie mają środków do tego typu operacji i podał mi kilka numerów firm zajmujących się usuwaniem gniazd
Aniu róże są w dobrej kondycji,upały minęły i popadało ostatnio,a teraz ciepło.Liczę jeszcze na kilka kwiatów
Teraz podziwiam hortensje i trawy ,uwielbiam ten czas,kiedy miskant Giganteus szumi i śpiewa mi piosenki
Nie mam najnowszych fotek,bo już kilka dni nie byłam na działce i tęskno mi...
Pokaże Wam moje zdobycze cebulowe....

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu mam dobrą koleżankę, która jest żoną strażaka i ona własnie już jakiś czas temu opowiadała, że straż już nie jeździ do takich przypadków.
Dobrze, że jesteś na jutro umówiona z formą, która (miejmy nadzieję) fachowo zajmie się tym problemem.
Zakupy cebulowe pierwsza klasa!
Upstarów też nakupiłam trochę, coś czuję, że one dadzą wiosną czadu. 
Zakupy cebulowe pierwsza klasa!
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu widzę że ty zaradna babka jesteś,telefon tu telefon tam i po problemie
Piękne tulipanki upolowałaś ja takich u nas nie spotkałam ,śliczne szczególnie te różowo-zielone ,ciekawe czy rzeczywiście takie będą.