Podoba mi się też ta ciemniejsza
 Szpaler z drzew owocowych jako dekoracja jest
 ale nie chciałbym dostać jabłkiem w głowę

Cudowne miejsce,gdzie można się zatracić.Bardzo ciekawe rozwiązania,które widzę po raz pierwszy,dziękuję za fotorelację
 Cudowne miejsce,gdzie można się zatracić.Bardzo ciekawe rozwiązania,które widzę po raz pierwszy,dziękuję za fotorelację 

.
. ?
 ? .
. Jagi
  Jagi

sama z ciekawością podglądałam różne nasadzenia i rozwiązania zastosowane w tym ogrodzie.
 sama z ciekawością podglądałam różne nasadzenia i rozwiązania zastosowane w tym ogrodzie. 
 Dzisiaj pokazuję zdjęcia z mojego ogródka. Mam nadzieję, że na kolejne relacje z ogrodów angielskich jeszcze wpadniesz.
 Dzisiaj pokazuję zdjęcia z mojego ogródka. Mam nadzieję, że na kolejne relacje z ogrodów angielskich jeszcze wpadniesz.   

sama Rhapsody nie sprawia kłopotów. Jednak ona nie lubi silnego nasłonecznienia.
 sama Rhapsody nie sprawia kłopotów. Jednak ona nie lubi silnego nasłonecznienia. 
 cała przyjemność po mojej stronie. Z radością zapraszam na kolejne relacje z ogrodów angielskich.
 cała przyjemność po mojej stronie. Z radością zapraszam na kolejne relacje z ogrodów angielskich. 
 dziękuję za miłe słowa o moich relacjach. Sama mam wrażenie, że jestem oszczędna w pisaniu.
 dziękuję za miłe słowa o moich relacjach. Sama mam wrażenie, że jestem oszczędna w pisaniu.
 O tym nie pomyślałam, że jabłko mogłoby spaść na głowę. Chyba ci ogrodnicy po to mają kapelusze.
 O tym nie pomyślałam, że jabłko mogłoby spaść na głowę. Chyba ci ogrodnicy po to mają kapelusze.   

Myślę, że bardziej zaawansowani ogrodowo dostrzegliby jeszcze więcej ciekawych rozwiązań.
 Myślę, że bardziej zaawansowani ogrodowo dostrzegliby jeszcze więcej ciekawych rozwiązań.  . Jednak trudno nie zauważyć takich ciekawostek jak np te owocowe łuki.
 . Jednak trudno nie zauważyć takich ciekawostek jak np te owocowe łuki. 
 kiedy Ty pisałaś do mnie, to ja właśnie się biedzę na przygotowaniem tego posta.
 kiedy Ty pisałaś do mnie, to ja właśnie się biedzę na przygotowaniem tego posta.   

. Ale te gałęzie to jest pomysł, żeby tylko ktoś podpowiedział jaką naprawdę dobrą maszynkę do ich szatkowania kupić, bo te, których próbowałam, były do bani.
. Ale te gałęzie to jest pomysł, żeby tylko ktoś podpowiedział jaką naprawdę dobrą maszynkę do ich szatkowania kupić, bo te, których próbowałam, były do bani. - nadzwyczajne!
  - nadzwyczajne! Jagi
 Jagi

Niech pada i nawadnia, a my sobie odpoczniemy. Co prawda mocno się ochłodziło, ale mam nadzieję, że jeszcze nacieszymy się słońcem i ciepłymi dniami.
  Niech pada i nawadnia, a my sobie odpoczniemy. Co prawda mocno się ochłodziło, ale mam nadzieję, że jeszcze nacieszymy się słońcem i ciepłymi dniami.

Kompozycja w misce wiklinowej super,akurat na wrześniowe dni
 Kompozycja w misce wiklinowej super,akurat na wrześniowe dni  

Szkoda kleome, miałam ją kiedyś i pamiętam jej duże kolce, ale czy ona pachnie (tego niestety nie pamiętam, podpowiesz
 Szkoda kleome, miałam ją kiedyś i pamiętam jej duże kolce, ale czy ona pachnie (tego niestety nie pamiętam, podpowiesz   ?). Róże masz prześliczne, a kępy bylin dorodne
 ?). Róże masz prześliczne, a kępy bylin dorodne  

Właściciel tegoż powiedział, że raz w tygodniu przez kilka godzin
 Właściciel tegoż powiedział, że raz w tygodniu przez kilka godzin  
   to widać z Twoich zdjęć, że masz rośliny dobrze odkarmione. A przy okazji, masz gdzie
 to widać z Twoich zdjęć, że masz rośliny dobrze odkarmione. A przy okazji, masz gdzie  
  masz rację , tam nie mają takich iglaków jak my. To i skąd mają brać taką korę. Często wyglądało mi to na kompost w połączeniu z takim złotkiem jak ma Madzia. Mimo upałów miało się wrażenie, że ziemia jest wilgotna a raczej bardziej tłusta.
 masz rację , tam nie mają takich iglaków jak my. To i skąd mają brać taką korę. Często wyglądało mi to na kompost w połączeniu z takim złotkiem jak ma Madzia. Mimo upałów miało się wrażenie, że ziemia jest wilgotna a raczej bardziej tłusta.  
     dziękuję za pochwały.
 dziękuję za pochwały.  
  całkiem dobrze napadało. Tylko zrobiło się bardzo zimno przy okazji. Dzisiaj wyszłam tylko na chwilę
 całkiem dobrze napadało. Tylko zrobiło się bardzo zimno przy okazji. Dzisiaj wyszłam tylko na chwilę 
  Ty masz takie wielkie potrzeby kompostu, bo uprawiasz warzywa. Z kolei u mnie czasami jest
 Ty masz takie wielkie potrzeby kompostu, bo uprawiasz warzywa. Z kolei u mnie czasami jest  
    Tak mi się udało zrobić te zdjęcia. Samo wyszło.
 Tak mi się udało zrobić te zdjęcia. Samo wyszło.   
  w tym pawilonie w środku było pusto. Było tam tylko takie przejście na zewnątrz ogrodu za murami.
 w tym pawilonie w środku było pusto. Było tam tylko takie przejście na zewnątrz ogrodu za murami.  Jak na razie postanowiłam nie jechać na Renk.
 Jak na razie postanowiłam nie jechać na Renk.  
  ta świecznica akurat kwitnie ale bordowa mi nie zakwitła w tym roku. Chyba miała za sucho.
 ta świecznica akurat kwitnie ale bordowa mi nie zakwitła w tym roku. Chyba miała za sucho.