Olu, majreg jeśli jeszcze do tej pory nie byłam zakochana we floksach (chociaż ich ilość świadczy zupełnie o czymś innym
 ) to w tym roku zdecydowanie mną zawładnęły
 ) to w tym roku zdecydowanie mną zawładnęły  Zwłaszcza biały, który zakwitł jako pierwszy i kwitnie do tej pory (zdjęcie z wczoraj)
  Zwłaszcza biały, który zakwitł jako pierwszy i kwitnie do tej pory (zdjęcie z wczoraj)
i Bright Eye, co prawda długo kazał na siebie czekać, ale kwitnie nieprzerwanie już grubo ponad miesiąc i wcale nie zamierza już przestać

Eluniu elissa bardzo mi miło gościć u siebie taką śliczną biedroneczkę
 . Dziękuję za tyle pochwał
 . Dziękuję za tyle pochwał  , chyba aż od nich urosłam kilka centymetrów
 , chyba aż od nich urosłam kilka centymetrów  Polonistką nie jestem, ale miałam bardzo wymagającą polonistkę
  Polonistką nie jestem, ale miałam bardzo wymagającą polonistkę  Mnie jeżówki dopadły w tym roku
 Mnie jeżówki dopadły w tym roku  , jeszcze w tamtym miałam tylko jedną, patrzyłam na inne i sobie myślałam "ładne, ale d... nie urywają"
 , jeszcze w tamtym miałam tylko jedną, patrzyłam na inne i sobie myślałam "ładne, ale d... nie urywają"  , a teraz mam już kilka kolorków i kolejny zamówiony
 , a teraz mam już kilka kolorków i kolejny zamówiony  Budleję też kocham właśnie za te wszystkie motylki wokół niej
  Budleję też kocham właśnie za te wszystkie motylki wokół niej  Zazdroszczę trzech budlei, ja mam tylko jedną, ale chyba muszę znaleźć jeszcze miejsce chociaż na taką bardzo ciemną, strasznie mi się podoba
  Zazdroszczę trzech budlei, ja mam tylko jedną, ale chyba muszę znaleźć jeszcze miejsce chociaż na taką bardzo ciemną, strasznie mi się podoba  
 agnieszko będzie mi bardzo miło gościć cię częściej

Jakoś nie mogę się do nich przekonać, bo u znajomych stale mają grzyba.
 Jakoś nie mogę się do nich przekonać, bo u znajomych stale mają grzyba.  Choroba jeżówkowa się szerzy na forum.
 Choroba jeżówkowa się szerzy na forum. 

Floksy ostatecznie zdobyły moje serce, gdy po powrocie zastałam przyschnięty (mimo podlewania) ogród, panoszące się w nim chwasty i górujące nad wszystkim floksy
  Floksy ostatecznie zdobyły moje serce, gdy po powrocie zastałam przyschnięty (mimo podlewania) ogród, panoszące się w nim chwasty i górujące nad wszystkim floksy 

to śliczny musi być. Wstawisz zdjęcie? Proszę...
 to śliczny musi być. Wstawisz zdjęcie? Proszę...

Ja w ten weekend muszę wpaść na rabaty z gracką, bo strasznie dużo wylazło chwastów a biorąc pod uwagę podający deszcz, to do soboty będzie ich jeszcze więcej!
 Ja w ten weekend muszę wpaść na rabaty z gracką, bo strasznie dużo wylazło chwastów a biorąc pod uwagę podający deszcz, to do soboty będzie ich jeszcze więcej! Po moim powrocie panoszyły się wszędzie, a jakie dorodne
 Po moim powrocie panoszyły się wszędzie, a jakie dorodne 

Ostatnio przysypałam pęd powojnika, żeby się rozkrzewił (tak radzi p. Maczyński), po powrocie patrzę, a powojnik podniesiony i skrzętnie owinięty wokół podpory
 Ostatnio przysypałam pęd powojnika, żeby się rozkrzewił (tak radzi p. Maczyński), po powrocie patrzę, a powojnik podniesiony i skrzętnie owinięty wokół podpory