Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu bardzo mi się podoba to twoje wejście z białymi cyniami :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy dobrze zrozumiałam, że w końcu przesadziłaś klona palmowego, który rósł koło tuj?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Miałam posiedzieć na tarasie i poczytać....a wyszło jak wyszło, czyli nie wyszło :lol: W ogrodzie właśnie zaczyna się dla mnie czas zmniejszania trawnika. Ziemia jest fajna, spulchniona, bardzo łatwo można zdejmować połacie murawy. A mam kolejne plany...oj mam. Muszę też poprzesadzać kilka źle posadzonych roślin. ;:173

Mati - Nie pamiętam ceny wody, ale pisząc o podlewaniu za free miałam na myśli wodę z nieba :D Szkoda, że trawka jednoroczna, bo mnie zauroczyła.

Soniu - Dzięki za poparcie Chopina. Może i faktycznie lekko mi cieniują okoliczne krzaki, a zwłaszcza akacja. Cleome koniecznie posadzę i za rok, ale w innym miejscu :lol: Rozplenicy będę poszukiwała ;:333

Aguś - No jak czarowałaś, że nie porosły? To posadź za rok flance i one jak się posieję to już na zawsze kosmos zostanie u Ciebie.

Sylwia - Musisz wobec tego zrobić sobie też :uszy

Madziu - Już pisałam u Ciebie, więc potwierdzam, czas był to zrobić. Nie masz pojęcia jak mi go szkoda ;:145 Mam cichą nadzieję, że odbije i odbuduje się.

:D :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak róże u Ciebie niesamowicie kwitną. U mnie raczy Lili Marlene, Sir Lancelot, First Lady i Rose de Resht. Ale nie ma co pokazywać ;:185 Cleome fajne, takie w moim charakterze, choć, jak mówisz, że wysoka, to nie wiedziałabym gdzie posadzić.
Te cynie fajne masz! Ciekawie wyglądają jako obwódka. Może wokół dalii dam w przyszłym roku, ale jakoś w tym nie udało mi się zrobić fachowej rozsady ;:223 A to, co wyszło, żżarły slimaki. ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Bordowy rozchodnik super białe cynie również.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu piękne i zdrowe Twoje kwiaty moje w tym roku susza wypaliła ;:145 mimo podlewania bardzo ucierpiały.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Te białe cynie zrobiły na mnie niesamowite wrażenie!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Popadało solidnie i jestem zadowolona. Ogród odpoczął, roślinki szczęśliwe. Obecnie u mnie niebo błękitne, słoneczko zagląda ciekawie przez chmurki, ale myślę, że opady jeszcze nie powiedziały do widzenia. :D No i dobrze, bo muszę koniecznie przesadzić wiąza Wredei. Jak go sadziłam, była późna jesień i okoliczne krzewy gołe już były. W sezonie zasłania go przed moimi oczami pęcherznica luteus...czyli w tonacji jednakowej jakby. Jest tak śliczny, że wolę go mieć na oku. I za sąsiada musi mieć coś bardziej energetycznego w kolorze. Będzie miał maleńkiego buczka tricolor. M się śmieje, że za jakiś dziesiąt lat moje drzewka przydadzą się komuś na opał :D

Miłeczko - No jak Ci tyle róż kwitnie, to co narzekasz? Róże nie lubią upałów afrykańskich, więc obecna pogoda jest dla nich idealna, no może ciut cieplej powinno być, ale podobno ma być :D . A z cyniami sobie poradzimy w przyszłym sezonie, będę Cię prowadziła ze rękę. Bo nie można nie zrobić rozsady cyniowej. :uszy Cleome posadź, naprawdę jest kapitalna. Bardzo długo stoi w wazonie, widać ją z daleka i długo też kwitnie. A i widok ma ciekawy, jakby długaśne kaktusy zakończone kolorową czuprynką. :D Nasionkami służę jak uda mi się zebrać.

Rozanko - Swoim wpisem zaowocowałaś w mojej głowie pewien pomysł na przyszły sezon :wink:

Marysiu - I moim się dostało ;:145 Ale ratowałam jak tylko mogłam. No i ziemia u mnie gliniasta bardziej, to i wilgoć lepiej zatrzyma w dolnych partiach. Chociaż i to nie ma znaczenia przy długotrwałej suszy.

Monia - Kupiłam białe, ale chrapkę miałam na takie z odcieniem limonkowym. Niestety, nigdzie nie dostałam. Może się jeszcze zaczaję na wiosnę....ale już mi się znudziły, muszę coś innego wymyślić ;:224

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Coś ty z avatarkiem zrobiła ;:124 ;:124 ;:124
A u mnie jakiś codziennie po troszku kropi, tyle że tydzień temu 36 litrów spadło :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A bo chciałam moją fotkę wstawić, żeby z psem nie kliakać :D ale coś pochrzaniłam i na razie są tropikalne owoce :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A to ja jestem za ;:170
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

PEPSI pisze:Sylwia - Musisz wobec tego zrobić sobie też :uszy
Jak nie zapomnę, to na pewno będę miała w przyszłym roku białe cynie :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Rozchodniki masz cudne ;:138 Szczególnie ten różowy wpadł mi w oko. Muszę trochę się podszkolić, bo wstyd się przyznać, ale moja wiedza o nich jest żadna :oops:
Mary Rose ładnie się stara, bardzo ją lubię za ogromny wigor i niezwykłą płodność. U mnie szykuje się po raz trzeci do kwitnienia. W zeszłym roku było tak samo, ona jest niesamowita ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosi brama jak zawsze czaruje, a cyniowy wjazd w rzeczywistości piękniej wygląda i powiem Ci że po zobaczeniu w realu lepiej niż ten kolorowy z zeszłego roku.(moje zdanie :wink: ). Kosmosy u mnie wszędzie, ratują kolorami mój ogród, mam szczęście że tak cudnie się rozsiały.
Pamiętaj o nasionkach dla mnie ( ja już nie pamniętam jakie ;:223 kosmosy takie inne i nie wiem co jeszcze)i ten rozchodnik ciemny jakbyś miała siewkę albo nasionko to też. ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani i nareszcie mamy piątek.
Późne lato w pełni....bo nie będę inaczej określać tej pory roku. Do jesieni jeszcze daleko, delektuję się zaletami obecnego okresu. Upały już nie dokuczają, jest rześko i kolorowo. Rano, jadąc do pracy przez moje łąki i pola, podziwiam mgły malowniczo unoszące się nad polami. Wchłaniam zapachy, kolory....Uwielbiam ten czas.
A w ogrodzie zachodzą powolutku różne zmiany. Podcięłam świerki w okolicy białej Anabelki, bo jak słusznie Sonia zauważyła, one ją pożerały. Nie Sonię, tylko Anabelkę. :D Niestety, pożegnałam się również z żeniszkami, bo ich wygląd pozostawiał wiele do życzenia. Poszerzyłam lekko jedną rabatę, inna w trakcie przebudowy ...oj dzieje się, dzieje. Ogranicza mnie czas, niestety :( I żeby się nie nudzić, pomimo wewnętrznych wojen, zakupiłam mnóstwo kolejnych cebul tulipanowych. No cóż....żeby uspokoić sumienie, wyszłam ze sklepu pocieszając się, że jestem dzieckiem społeczeństwa konsumpcyjnego. :D

Mati - Sesji zdjęciowej z moim udziałem jeszcze nie było, ale jak tylko ktoś mi cyknie foto zaraz wkleję.

Sylwia - Jak nie zapomnę to Ci kochana przypomnę ;:196

Dorotko 350 - Mary Rose jest u mnie numero uno. To niesamowita róża. Od samego początku zaskakuje mnie swoją płodnością i wigorem. To moje pierwsze angielskie dziecko ;:109
Rozchodniki są super rośliną. Będę szczęśliwa, jak będę mogła podzielić się wiosną moimi rozchodnikami z Tobą ;:196

Dorotko - Na bank zaklepałaś nasionka....ale jakie, któż to wie? :D Napiszę Ci na pw jak już będę miała porządek w nasionkach i będziesz wybierała. Na pewno kosmos BonBon. ;:173 Zbieram je jak maniaczka. Mam ochotę wziąć udział w tegorocznej wymianie nasion na FO. Może i mi coś kapnie ciekawego.

Zapraszam do mojego późno letniego ogrodu

Gailardie są niesamowite. Posiałam je w zeszłym roku, rozsadziłam jesienią na miejsce stałe, a one cieszą moje zachłanne oczy już od czerwca. A po przekwitnięciu zostają cudne pomponiki na druciku

Obrazek

Mój warzywniaczek jest obecnie najbardziej kolorowym i intrygującym miejscem w ogrodzie...brak jakichkolwiek ograniczeń :uszy

Obrazek

Po drugiej stronie muru rosną malinki

Obrazek

W ogrodzie, na niektórych rabatach też zapanował mały chaos, który jest dla mnie dość przyjemny dla oka

Obrazek

Przebój sezonu, czyli cleome ;:167

Obrazek

Urocza pora roku, w ogrodzie zjadam podwieczorki pod gołym niebem i pod drzewem. To drzewko brzoskwiniowe wyhodowała dla mnie moje koleżanka z pestki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nie tylko ja lubię jabłka prosto z drzewa :evil: Choinka, jak takie małe robaczki mogą pożreć taki kawał owocu?? Proporcjonalnie do ich żołądków to jest....no porównanie nie ciekawe, a otyłości jakoś nie widać

Obrazek

I w temacie kulinarnym....będzie winko. Po raz pierwszy mam własne zbiory winogron. Mizerne, bo mizerne, ale mam.

Obrazek

A w ogrodzie takie tam obrazki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dobranoc bukiecik astrów, nie jesiennych, a późno letnich kwiatów :wit

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”