Znaczy,że masz pięknie jak nikt
Marzenkowo
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Marzenkowo
No mas ci los---pozbierała wszystkie nagrody
dopiero I miejsce na FB, teraz w Gminie--to jest COŚ.
BRAWO, BRAWO 
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OJ tam oj tam

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
No nie takie oj tam, oj tam , toć to nagroda jak się patrzy 
- karolacha

No Marzenko pokazuje swoje piękności, na pewno u Ciebie , laureatki nagród ogrodniczych pięknie nadal rosną
daj się pozachwycać

- marzena06

Ha ,ha ,ale niecierpliwa jesteś ,a ja za zaprawy się wzięłam ,trochę tego się nazbierało , w ogrodzie czas spędzam głównie na podlewaniu oraz obrywaniu zeschniętych przekwitłych badyli ,susza robi ogromne spustoszeniekarolacha pisze:No Marzenko pokazuje swoje piękności, na pewno u Ciebie , laureatki nagród ogrodniczych pięknie nadal rosnądaj się pozachwycać
![]()
ostatnie już kwitnące lilie orientalna Dizzy

pierwsze kwitnienie młodych sadzonek floksa Darwins Joyce oraz Gold Mine

maleństwo

oraz h.bukietowa Silver Dolar czwartkowy zakup

hortensja ogrodowa Camilla

tu znów ogrodowa n/n sparzona od słońca ,myślę oberwać te spieczone od słońca kwiatostany

oraz chyba najlepiej znosząca tegoroczne afrykańskie upały i suszę hortensja bukietowa Magical Moonlight

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko! Masz piękne hortensje! Mają takie dorodne kwiaty! Moje cierpią z powodu suszy. jak podleje dalie, to dla hortensji wody ze studni brakuje. Dostaja z konewki, ale to za mało.
Floksy varietas piękne! W ogóle uwielbiam te kwiaty, są takie nostalgiczne. Były już w ogrodach naszych prababek!
Floksy varietas piękne! W ogóle uwielbiam te kwiaty, są takie nostalgiczne. Były już w ogrodach naszych prababek!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Marzenko - te nasze dolary są urocze - piękny kształt kwiatków- coś podobnego do Limonek tylko chyba nie zrobią się zielone- mam taką nadzieję, wyszarpałam bluszcz by mieć gdzie wsadzić - dziękuję za pamięć 
Floksy też urocze - u mnie coś w tym roku chorują musiałam obcinać i pryskać na grzyby
Floksy też urocze - u mnie coś w tym roku chorują musiałam obcinać i pryskać na grzyby
- marzena06

Beatko mnie ta hortensja Silver Dolar się spodobała ,że pojechałam i dokupiłam jeszcze jedną sadzonkę, cbyba zbzikowałam
ha i jeszcze znasz szkółkę w w Msciszewie???
-
beatab

W Mściszewie (pod Zielonym Wzgórzem)- Tolek Bartkowiak ??? od niego mam moją pierwszą hortensje - drzewiastą Grandiflorę- jego ojciec badał ziemię rolnikom. Teraz jego syn sprzedaje dużo na allegro.
Marzenko tą lilię orientalną na zimę warto wykopać - bo mi zmarzły, orientalne kilka razy - teraz planuję wykopać i wsadzić wiosną
Marzenko tą lilię orientalną na zimę warto wykopać - bo mi zmarzły, orientalne kilka razy - teraz planuję wykopać i wsadzić wiosną
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko widać, że kochasz hortensje i czytam, że nowe zakupy ...
więc kolekcja powiększa się.
Hortensja SILVER DOLLAR to wspaniała odmiana - mam ją od kilku lat i rośnie przy alejce do pary po drugiej stronie z POLAR BEAR . Tak sobie je dobrałam i nie żałuję. Mnie szkoda miejsca na 2 identyczne odmiany bo wciąż kuszą nowe .
Dziewczyny ja mieszkam w zimniejszej części kraju, mam sporo orientalnych lilii i żadnych nie wykopuję ani dodatkowo nie okrywam . Świetnie dają sobie radę .
Hortensja SILVER DOLLAR to wspaniała odmiana - mam ją od kilku lat i rośnie przy alejce do pary po drugiej stronie z POLAR BEAR . Tak sobie je dobrałam i nie żałuję. Mnie szkoda miejsca na 2 identyczne odmiany bo wciąż kuszą nowe .
Dziewczyny ja mieszkam w zimniejszej części kraju, mam sporo orientalnych lilii i żadnych nie wykopuję ani dodatkowo nie okrywam . Świetnie dają sobie radę .
-
beatab

Krysiu - Ty chyba piszesz o liliach OT - te są pachnące i wytrzymałe- ale orientalne nie zimują - ja miałam już kilka odmian, które sadzone wiosną pięknie kwitły a nie przetrwały zimy np. Stargazer - klasyka czy cebulki Megic Star - kupione po 8,5 - znowu błąd jesienią- okryte nawet trocinami nie wzeszły wiosną. W tym roku miałam już tanie lilie kupione w Aldim 8szt. za 5 zł - tak pięknie kwitły, że zasłużyły na wykopanie 
http://ogrodnictwoaz.blogspot.com/2013/ ... dizzy.html
Byłam dzisiaj w Wągrowcu i kupiłam Silver Dollar dla Adama
http://ogrodnictwoaz.blogspot.com/2013/ ... dizzy.html
Byłam dzisiaj w Wągrowcu i kupiłam Silver Dollar dla Adama
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Musisz mieć dobre warunki, jeśli kwitną Ci hortensje ogrodowe.
U mnie już kilka lat nie kwitną. Zawsze zrzucałam to na ostrą zimę, ale teraz, kiedy zimy prawie nie było?
U mnie już kilka lat nie kwitną. Zawsze zrzucałam to na ostrą zimę, ale teraz, kiedy zimy prawie nie było?
Ja się przypomnę
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię
Lilia taka duża to niezła elegantka
Ale Camilla.....Cudo
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię
Lilia taka duża to niezła elegantka
Ale Camilla.....Cudo
- karolacha

Pewnie ,ze jestem niecierpliwa i zachłanna oglądać piękności u super ogrodniczki
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam
super . Ja przypalone hortensje tez trochę oberwałam , ale potem to jeszcze gorzej wyglądało i wycięłam całe kwiaty 
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam
- marzena06

Miłko witaj ,w tym roku susza daje się nam bardzo we znaki ,rośliny nie kwitną tak obficie jak zwykle no i kwiaty szybciej zamierają na roślinach,floksy uwielbiam te wriegata posadziłam na cienistej rabacie aby ją rozświetlić i to był strzał w dziesiątkę bo oprócz tego ,że kwitną to wciąż pojawiają się nowe kwiatostany ,dla Ciebietakasobie pisze:Marzenko! Masz piękne hortensje! Mają takie dorodne kwiaty! Moje cierpią z powodu suszy. jak podleje dalie, to dla hortensji wody ze studni brakuje. Dostaja z konewki, ale to za mało.![]()
szałwia w duecie z ślazem mauretańskim

Beatko moje foksy jakoś dają radę ,ale przyznam się szczerze opryskiwacz ciągle w akcjibeatab pisze:Marzenko - te nasze dolary są urocze - piękny kształt kwiatków- coś podobnego do Limonek tylko chyba nie zrobią się zielone- mam taką nadzieję, wyszarpałam bluszcz by mieć gdzie wsadzić - dziękuję za pamięć
dla Ciebie hortensja Hortensja wiechowata Magical Flame
Krysiu hortensje zauroczyły mnie i przepadłam dla nich z kretesem ,są po prostu urocze , Silwer Dolar musiałam zakupić w 2 sadz. dlatego ,że jeden będzie rósł w formie krzaczastej i trafi do mego ogrodu ,natomiast 2 chcę uformować w formie drzewka i będzie rósł na działce synachristinkrysia pisze:Marzenko widać, że kochasz hortensje i czytam, że nowe zakupy ...ięc kolekcja powiększa się.

Małgosiu u mnie ogrodówki kwitną i nie ma problemów z ich okrywaniem wystarczy ,że okryje je gałązkami stroiszem i to wystarczy ,przypuszczam ,że duże znaczenie odgrywa tutaj ogrodzenie betonowe ustawiony wokół posesjiMargo2 pisze:Musisz mieć dobre warunki, jeśli kwitną Ci hortensje ogrodowe.
dla Ciebie rozplenica japońska

tak Mateusz mnie też ona przypadła do gustu ,a co sądzisz o tym maluszku ,dostałam na wiosnę od ,,zajączka,,w maleńkiej doniczceTulap pisze:Ja się przypomnę![]()
![]()
Fajne te floksy variegata,sprawię sobię![]()
Lilia taka duża to niezła elegantka![]()
Ale Camilla.....Cudo

ja też nieraz staję przy roślince i sama nie wiem co zrobić ,dzisiaj się poddałam i wylądowała w kompoście datura ogromna roślina ,rosła w donicy przy wejściu ,ale ostatnie wichury jakie przeszły u nas strasznie ją połamały ,przycięłam ,ale na nic się to zdało ,wyglądała okropniekarolacha pisze:Pewnie ,ze jestem niecierpliwa i zachłanna oglądać piękności u super ogrodniczki![]()
Sliczne floksy , ale o takich listkach nie widziałam![]()
super . Ja przypalone hortensje tez trochę oberwałam , ale potem to jeszcze gorzej wyglądało i wycięłam całe kwiaty
dla Ciebie fuksja Magelana w duecie z Hahonehloa macra "Aureola"