Jest ona mała ok. 25 cm wysokości. Idealna do uprawy doniczkowej. Jak widać jest również plenna. Owoce jak na ten rozmiar krzaczka są dosyć duże i mięsiste. Jest średnio ostra i b. smaczna.

Z pewnością by ktoś chciał. Ja na pewno.wojtek i pisze:Nie z akcji. Stał sobie zasuszony krzaczek obwieszony suszkami na klatce schodowej u znajomych.
Ot takie jej pochodzenie
A pytam o nią bo jest naprawdę fajna i może ktoś by chciał.

Piękne sadzonki winorośli, kaktusy i  egzotyki
 Piękne sadzonki winorośli, kaktusy i  egzotyki  

Bo to moje ulubione kolory
 Bo to moje ulubione kolory   

Do tej pory nie izolowałam kwiatów, ale w tym sezonie odizolowałam całą małą sadzonkę, aby mieć czyste nasiona. Jako, że już było późno, a zrobiłam to całkiem niedawno, to oberwałam większość liści, obcięłam boczne pędy, większość kwiatów i całość okryłam siateczką. Ta moja chroniona odmiana ma owoce - małe kuleczki, więc myślę, że do mrozów zdążą dojrzeć owoce
 Do tej pory nie izolowałam kwiatów, ale w tym sezonie odizolowałam całą małą sadzonkę, aby mieć czyste nasiona. Jako, że już było późno, a zrobiłam to całkiem niedawno, to oberwałam większość liści, obcięłam boczne pędy, większość kwiatów i całość okryłam siateczką. Ta moja chroniona odmiana ma owoce - małe kuleczki, więc myślę, że do mrozów zdążą dojrzeć owoce 

Ale mniej niż cayenne.
 Ale mniej niż cayenne.