agnieszko_, co to za odmiana?
-- 28 sie 2015, o 23:02 --
przepiękna odmiana, pozazdrościćneo01 pisze:A to kolejna z podopiecznych, zajmuje sporo miejsca ze względu na to że rośnie płasko.Ale co tam jest piękna
piękna głęboka zieleń

agnieszko_, co to za odmiana?
przepiękna odmiana, pozazdrościćneo01 pisze:A to kolejna z podopiecznych, zajmuje sporo miejsca ze względu na to że rośnie płasko.Ale co tam jest piękna
piękna głęboka zieleń

Ja osobiście uważam, że nie ma wdzięczniejszych roslin jak sansewieraWaleria pisze:Ja znalazłam parę lat temu właśnie taką przesuszoną wyrzuconą sansewierę. Posadziłam, podlałam i odwdzięczyła mi się mocno pachnącymi kwiatami. Następnego roku też zakwitła, a obecnie nie chce kwitnąć. Zamierzam ją wobec tego zasuszyć.
 czy masz zdjęcia jak kwitnie?
  czy masz zdjęcia jak kwitnie?

, jak często podlewasz, w jakiej rośnie ziemi? Przydałoby się też zdjęcie/zdjęcia.
, jak często podlewasz, w jakiej rośnie ziemi? Przydałoby się też zdjęcie/zdjęcia.
 Nowe przyrosty, długo oczekiwane są śliczne, te rośliny uczą cierpliwości , ale warto jest czekać
  Nowe przyrosty, długo oczekiwane są śliczne, te rośliny uczą cierpliwości , ale warto jest czekać  , jakie wielkie donice , na pewno masz świetne warunki , że tak ładnie rosną
 , jakie wielkie donice , na pewno masz świetne warunki , że tak ładnie rosną  

. Posadziłem je wtedy w dość ciasnej doniczce, i zastanawiam się, czy ich nie przenieść do większej.
 . Posadziłem je wtedy w dość ciasnej doniczce, i zastanawiam się, czy ich nie przenieść do większej.

Sansevieria hahnii silver marginata - też płodna bestia
 Sansevieria hahnii silver marginata - też płodna bestia