Zakątek na Debowym
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Aniu! podzielam Twoją radość związaną z przeprowadzką do domku z ogrodem. Fantastyczna sprawa , po ciężkim dniu bądź rozpoczynając dzień, wyjść z filiżanką kawy i upajać się zapachem roślin, podziwiać kwitnienia.Ogród w zasięgu ręki, to wielkie dobrodziejstwo. Wczoraj kończyłam podlewanie o godz 21:00 . Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo sił w pokonywaniu tymczasowym utrudnień. Mam nadzieję,ze szybko odczujesz radość z przeprowadzki . Dojazdy samochodem do pracy nie są aż tak uciążliwe/ dojeżdżałam 34 lata - wprawdzie tylko 7km, w jedną stronę.Powiem Ci ,ze brakuje mi tej codziennej jazdy samochodem/ uwielbiam/ . . Pozdrawiam serdecznie! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
iwek-Iwonko; kropelka-Mariolu ;Kasiulko17 ;bwoj54-Boigusiu Witajcie
Co raz mniej kolorków.Susza trawi , skraca kwitnienia.A i lato pomału chyli sie ku końcowi,Także bogactwo kolorów i kwitnień jest coraz mniejsze
Z hortensjami- patyczkami na pewno zrobię na wiosnę, przecież trochę ich mam już
Ale póki ,co coś tam jest.
Tak mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam :jeez:
Z hortensji to Vanilke mi przypaliło,reszta może być ;) Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu
Fiona już się zaaklimatyzowała. ja jeszcze nie
Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej. ;)
Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.
Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej

jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę

Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??

Od ulicy osłaniają wysokie tuje

I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna

Hortensja Bobo

Chyba ostanie

Ten NN - zawsze kwitnie pózno

Takie też mam- pyszne śliweczki.Na wiosnę ta śliwa kwitnie wcześnie, różowo.Liście ma ciemne bordowo- brązowe

Jeżówka -Hot Lava

Jeżówka Alba

Nowa NN

Szkoda,że tylko nieliczne zostały

Co raz mniej kolorków.Susza trawi , skraca kwitnienia.A i lato pomału chyli sie ku końcowi,Także bogactwo kolorów i kwitnień jest coraz mniejsze

Z hortensjami- patyczkami na pewno zrobię na wiosnę, przecież trochę ich mam już

Ale póki ,co coś tam jest.
Tak mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia

Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie

Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam :jeez:
Z hortensji to Vanilke mi przypaliło,reszta może być ;) Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu

Fiona już się zaaklimatyzowała. ja jeszcze nie

Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję

bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej. ;)
Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.
Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej

jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę

Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??

Od ulicy osłaniają wysokie tuje

I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna

Hortensja Bobo

Chyba ostanie

Ten NN - zawsze kwitnie pózno

Takie też mam- pyszne śliweczki.Na wiosnę ta śliwa kwitnie wcześnie, różowo.Liście ma ciemne bordowo- brązowe

Jeżówka -Hot Lava

Jeżówka Alba

Nowa NN

Szkoda,że tylko nieliczne zostały

Aniu!
Bardzo podoba mi się Twój nowy ogród. Wspaniale wyrośnięte iglaki. Wiesz ile czasu trzeba czekać aż urosną a tak masz już gotowe i wspaniałe tło dla bylin.
Znając Ciebie to już wiosną będzie tu kolorowo. Będę Ci kibicować. Dużo pracy przed Wami....
Bardzo podoba mi się Twój nowy ogród. Wspaniale wyrośnięte iglaki. Wiesz ile czasu trzeba czekać aż urosną a tak masz już gotowe i wspaniałe tło dla bylin.
Znając Ciebie to już wiosną będzie tu kolorowo. Będę Ci kibicować. Dużo pracy przed Wami....
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu liliowiec nn to Kwanso. Ogród nie wygląda tak źle, chociaż takie iglaki to nie moja bajka ale jak Cię znam to za rok będzie nie do poznania i kolorowo
Ja to miałam zaniedbany ogród, jak wspomnę to mam ciarki na plecach 

- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko kochana swoją działkę zamieniłaś w cudowny azyl jak z bajki piękny i kolorowy,dużo pracy i wszystko od nowa wiem ,że to jest trochę przytłaczające.Tym bardziej ,że wszystko wymaga wysiłku fizycznego,ale nie od razu Kraków zbudowali .A ja już widzę Kochana kolorowymi kwiatkami ozdobiony śliczny domek
Pomalutku ,a do celu musi być czas też na odpoczynek,a cieszę się bardzo ,że urokami kwitnień będziesz się zachwycać każdego dnia i o każdej porze 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Aniu działeczka już jakieś roślinki ma i to dość spore niektóre .Znajac ciebie i twoją pracowitość to na pewno dasz radę i szybko ten ogród zamienisz w raj,czego ci życzę :)Masz do tego dar:)
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu ja ogród przenosiłam, to wiem, że nie będzie tak tragicznie, dasz rade, mój ma 3 i pół roku dopiero, a jak wygląda, jak by z 10 lat miał, co innego przesadzanie, i komponowanie, to zawsze i ciągle, coś zmieniam, poprawiam, na ile mi zdrowie pozwala, a w tym roku to nie pozwala wcale, przyzwyczaisz się 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, skąd ja znam te rozterki, chyba zresztą nie tylko ja, bo z tego co przeczytałam, to niejedna z nas miała podobne doświadczenia, wyobraź sobie, że ja przed przeprowadzką chodziłam do pracy pieszo, dwie ulice dalej, a po przeprowadzce jeździłam samochodem 10 km w jedna stronę i też miałam drugą działkę, której początkowo za żadne skarby nie chciałam się pozbyć, ale po czasie miałam serdecznie dosyć tego latania, więc przeszła w obce ręce i wcale nie było i nie jest mi żal
. Oczywiście miałam dosyć czasu, aby zabrać czy rozsadzić to, co chciałam, więc i Ty kochana na pewno dasz radę, ja w przeciwieństwie do Ciebie za późno trafiłam na to forum, gdzie można czerpać inspiracje, dowiedzieć się wszystkiego o interesujących nas roślinkach, mając za razem wsparcie wszystkich zielono zakręconych, a to również dodaje sił i skrzydeł do działania, trzymam kciuki 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, dasz radę, na pewno! Wiem, ze ciężko, że czasem żal i szkoda... ale nic nie dzieje się bez przyczyny!
U nas też poddasze było całe zabudowane, umeblowane- a teraz musieliśmy wszystko wyburzyć i zrobić porządny dach na nowo, a teraz trzeba odbudować poddasze. Też mi trudno, ale wiem, ze musi być gorzej żeby mogło być lepiej! Zaczątek ogrodowy jest ok; wyrośnięte iglaki, kilka roślin... zadbasz o nie odpowiednio i będzie pięknie!
U nas też poddasze było całe zabudowane, umeblowane- a teraz musieliśmy wszystko wyburzyć i zrobić porządny dach na nowo, a teraz trzeba odbudować poddasze. Też mi trudno, ale wiem, ze musi być gorzej żeby mogło być lepiej! Zaczątek ogrodowy jest ok; wyrośnięte iglaki, kilka roślin... zadbasz o nie odpowiednio i będzie pięknie!
A ja chciałem spytać (jeśli można) czemu w tym na działce nie zamieszkaliście tylko do nowego?
Bo z tego co się orientuję to z bloku do tego jednorodzinnego przeprowadzka?
A działeczka na Dębowym będzie przeniesiona?
Bo z tego co się orientuję to z bloku do tego jednorodzinnego przeprowadzka?
A działeczka na Dębowym będzie przeniesiona?
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Na Dębowym ogród śliczny
Ten nowy co prawda jeszcze w nieładzie ale miejsca masz tam wiele i potencjał tego miejsca jest ogromny. Tworzyć ogród od początku to moje marzenie

Ten nowy co prawda jeszcze w nieładzie ale miejsca masz tam wiele i potencjał tego miejsca jest ogromny. Tworzyć ogród od początku to moje marzenie

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu w nowym ogrodzie masz to co najważniejsze, szkielet z dużych drzew i krzewów.
Nawet jak niektóre trzeba wyciąć lub doprowadzić do ładu, to łatwiej niż robić ogród na patelni. Powolutku będziesz planować i działać. Dojazdy męczące, ale ja jeździłam 33 km w jedną stronę i z czasem świetnie się umiałam zorganizować czasowo. Na pewno też się przestawisz.
W Dębowym pięknie kwitną hibiskusy i hortensje, nawet kleome bardzo ładna. 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
U Ciebie też widzę Aniu trawa spalona, kwiatki trochę podpalone, ale kwitną 
A nowa działka , to nowe wyzwanie. Jest ładna, ma dużo już roślin, kwestia dosadzenia, uporządkowania i już

A nowa działka , to nowe wyzwanie. Jest ładna, ma dużo już roślin, kwestia dosadzenia, uporządkowania i już

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jakie ciekawe hibiskusy Aniu widzę, ładne