Paulinko trawy najlepiej rosną jak zdąża ukorzenić się przed zimą. Szczególnie dotyczy to ciężkich gleb. Ja najpóźniej w sierpniu sadzę, ale tylko z doniczek. W bliskiej B wykupione cebulki tulipanów, tylko trzy paczki Claudii wpadło do koszyka.
Alu niestety żurawki u mnie też słabo rosną, ale stale próbuję. Zielone są niezawodne, ale chciałoby się inne kolory.

Niestety koło mnie Rubrum nie spotkałam, gdzie dostałaś.

Zlikwidowałam poletko truskawek, posadzę tylko kilkanaście sztuk. Miejsce trzeba zagospodarować. Już zastanawiam się co tam posadzić.
Gosiu trawy na moim piasku dobrze się czują i mocno przyrastają.

Podarowałam sporo traw przyjaciółce, ale ma ciężką glinę i są w zdecydowanie gorszej kondycji. Możemy się wspierać, bo ja wczoraj rozkopałam dwie rabaty. Jutro spróbuję popracować.
Aniu dzięki.

Masz tyle teraz na głowie, szanuj czas, poczekamy na ciebie spokojnie. Kolejne trawopodobne dziś kupiłam

konwalnik Silver Mist, turzycę Gold Fountains.
Krysiu taka ilość żonkili.

Moje trzy paczki tulipanów z B to nic. Ja mam kilka kępek pachnących, ale jakoś słabiutko rosną i kwitną kilkoma kwiatkami.
Martuś hortensja za dwa lata będzie duża. Na pewno gleba ma znaczenie. Wspomniana już przyjaciółka ma dużo mniejsze, choć sadziłyśmy takie same okazy. Jej glina robi się jak skała w czasie suszy, choć wilgoć trzyma zdecydowanie dłużej. Byłam tylko w jednej B i kompletnie nie było wyboru cebulek.
Anitko te z rozchodnikami to ubiegłoroczne zdjęcia. Na razie wysokie miskanty nie kwitną. Tylko BQ ma kłosy. Rozkopałam rabatę czerwoną i skarpę. Jutro mam trochę wolniejszy dzień, to poszukam hostingu i pokażę zmiany.
Aneczko ty masz cięższą glebę w ogrodzie, to z pewnością jedna z przyczyn, przesadzanie i woda to druga, a ja z nawożeniem też nie przesadzam. Ten rok był ekstremalny pod każdym względem, dlatego trudno oceniać kondycję roślin.
Paulii witam po urlopie.

Hortensje już się przebarwiają, a trawy coraz ładniejsze. Jak posadzisz pierwsze trawy, to już wpadłaś.
Dzięki, że zaglądacie. 
Mam gości, gotowanie, pieczenie i hostingu muszę szukać.

Jakieś linki mile widziane na pw.