Adamie - Bardziej się zachmurzyło i mżyło niż popadało ,przynajmniej w moim rejonie .
Liczyłem na więcej .Taka ilość wody to kropla potrzeb na wyschniętą ziemię .
Szkoda że już się przejaśnia i front się odsuwa .
Wpadnę ale we wrześniu Dam znać na pw.
Dziś pryskałem na przędziorki, bo to już nie tylko brzydkie listki u dołu (tym bym się nie przejmował za bardzo) ale niektóre dalie wręcz wegetują oblepione insektami. M.in. 'Shown Tell' od Ciebie
I u mnie kwitnie po raz pierwszy Show'n Tell od Ciebie! Chociaż dostałam go już w ubiegłym sezonie, ale wtedy nie raczył (podobnie jak Hy Mom).
I w ogóle domagam się większej ilości zdjęć tu u Ciebie! Co tak cedzisz!???
Tylko nie mów, że nie masz co pokazywać!!!
Miłko - niestety nie mam dostępu do wody.Studnia jaką posiadam wyschła .
Dalie niewykształcone, niewybarwione nie ma co pokazywać.
Dalie schną i wołają o deszcz. Mam kilkanaście fotek w zanadrzu z okresu kiedy można było się czymś pochwalić .
Zapewniam, że zamieszczę je wkrótce.
To ciężki rok, prawda! nie powinnam narzekać, bo mnie się udaje partiami podlewać ze studni, ale nie dla wszystkich starcza. Mam tylko nadzieje, że jeszcze popada i dalie zdążą pokazać ładne kwiaty. Mam kilka dalii, na których mi bardzo zależy, ale nadal nie kwitną, a krzaki są mizerne. Podejrzewam, że karpy w tym roku urosną niewielkie więc jak będę dzielić, to tylko te, które będą zbyt rozrośnięte.
Pomimo tegorocznej suszy dalie przepiękne.
W Rybniku tez było co oglądać. Gratulacje.
Podziwiam za serce i ogrom pracy włożony w ogród .
Pozdrawiam. Jola
Grzegorz dzisiejszy wieczór buszowałam po twoich wątkach i utwierdzam się w przekonaniu że jesień należy do dalii. Spacerowałam dzisiaj też po pięknym ogrodzie Marty -Koziorozec, mieszkamy obok siebie .
I u niej w realu i u ciebie w wątku zachwycam się tymi pięknymi kwiatami i dziwi mnie fakt że mam jedną dalię w ogrodzie .
No sama nie wierzę .mam nadzieję że zdołam to nadrobić na wiosnę .
Rocco ,Aramis.Tornado Lou -to moja kolorystyka ,ale i inne kolory mnie zachwyciły .