Dziki zakątek cz.2
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dziki zakątek cz.2
Martuś ja w piątek nawet tuje przesadzałam, o innych roślinach nie wspomnę.
Ale ja ryzykantka jestem.
W przyszłym tygodniu ma być upalnie, to po przesadzaniu trzeba cieniować. Lilie przesadzałam z łodygą, nic się nie stało, tylko z większą bryłą wykopałam i podlewam. Spokojnego wypoczywania. 
- adamanna

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Malwa ma słodki kolorek i pełna , czy to biedronkowa??? moja jeszcze w pakach ciekawa jestem jaka mi się trafiła
Tylko musisz ją opryskać bo rdza się jej czepiła a ona lubi się przenosić na inne rośliny
Róże fajniutkie ta jasna podobna do mojej
, tylko nie bardzo radze sobie z różami - z mojej czerwonej wielkokwiatowej chyba została tylko podkładka bo jakoś tak dziko rośnie , kwitnie ale nie pachnie i taki chochoł się zrobił, nie bardzo mam na nią pomysł chyba pójdzie na kompost
Róże fajniutkie ta jasna podobna do mojej
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mateusz , te lilie to chyba nie zaschną w tym stuleciu nawet
zielone ciągle
. Może oczekam do września jak będę cebulki sadzić. Teraz tak głupio wystają i chcę je w jednej kępie posadzić obok liatr i lili.
Soniu , chyba poczekam . W sumie też w upałe przesadzałam to i owo, nawet sadziłam rośliny i się poprzyjmowały w 90 %. Ale może przemyślę dobrze wygląd rabatek. Dużo roślin mi nie wzeszło i tak niektóre pojedynczo póżniej kwitły. Teraz będzie szansa to poprawić. Rabatki powiększyły się i dokupię więcej tulipanków i innych cebulowych, ale muszę też pomyśleć co dać miedzy cebulki żeby te dziury póżniejsze zapchać. Na razie posadziłam w luki berberysa i lawendę . Pomyślałam, że musi być takie stałe tło dla kwiatów.
rónież miłej niedzieli Tobie życzę i wszystkim.
-- 23 sie 2015, o 11:06 --
Adamanno
malwa od teściowej nie wiem skąd ją miała. Czym pryskać na rdzę ? Co do róż mam pierwszy rok z niektórych jestem zadowolona z innych mniej. Ale ogólnie polubiłam je. 
Soniu , chyba poczekam . W sumie też w upałe przesadzałam to i owo, nawet sadziłam rośliny i się poprzyjmowały w 90 %. Ale może przemyślę dobrze wygląd rabatek. Dużo roślin mi nie wzeszło i tak niektóre pojedynczo póżniej kwitły. Teraz będzie szansa to poprawić. Rabatki powiększyły się i dokupię więcej tulipanków i innych cebulowych, ale muszę też pomyśleć co dać miedzy cebulki żeby te dziury póżniejsze zapchać. Na razie posadziłam w luki berberysa i lawendę . Pomyślałam, że musi być takie stałe tło dla kwiatów.
-- 23 sie 2015, o 11:06 --
Adamanno
- adamanna

- Kontakt:
Martuś ja swoją opryskałam wiosną i dobrze podlałam prewikurem bo akurat to miałam rozrobione w spryskiwaczu, póki co nie widzę rdzy ale to nie jest środek celowany na rdzę raczej na inne choroby grzybowe
- Rozana
- 1000p

To na wiosnę teraz pryskać ?
- adamanna

- Kontakt:
Ja bym chyba jeszcze teraz popryskała , a na wiosne powtórka, tylko poszukać czegoś specjalnie dla malwy, najlepiej urwij jakiś najbardziej porażony liść i idź do ogrodniczego
to cos Ci poradzi
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Martuś
Pieknie zaczyna sie robić u Ciebie w ogródku. Tyle roślinek
. Niby małymi kroczkami zagospodarowujesz ogród ale sporo się dzieje i kwitnie
Śliczne masz róże ! Gdzie kupowałaś ? takie zdrowe okazy
Lista chciejstw ciekawa, tulipany z B bardzo polecam:) Ja w zeszłym roku posadziłam i jestem zadowolona.
Wejdź do mnie na 9 stronę są na zdjęciu jak kwitły tej wiosny.. zdjęcie 3 i 4
Mój wpis z 13 maja z 19:23
Pieknie zaczyna sie robić u Ciebie w ogródku. Tyle roślinek
Lista chciejstw ciekawa, tulipany z B bardzo polecam:) Ja w zeszłym roku posadziłam i jestem zadowolona.
Wejdź do mnie na 9 stronę są na zdjęciu jak kwitły tej wiosny.. zdjęcie 3 i 4
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Rozana
- 1000p

Adamanna to od imion Adam i Anna ?może tak zrobię z tym środkiem na malwy bo nic nie mam.
Asiu zaraz spojrzę też miałam cebulki z biedronki w sumie tanio po 8sztuk tulipanów i cebulki ładne. Zaraz spojrzę do Ciebie.
Asiu zaraz spojrzę też miałam cebulki z biedronki w sumie tanio po 8sztuk tulipanów i cebulki ładne. Zaraz spojrzę do Ciebie.
- Rozana
- 1000p

Asiu róże kupowałam z B. A także w ogrodniczym i w internetowym albo rozaria lub rozarium musze sprawdzic . Te z internetowego dorodne krzaczki były. A Twoje tulipanki cudne. 
-- 23 sie 2015, o 13:06 --
Asiu róże kupowałam z B. A także w ogrodniczym i w internetowym albo rozaria lub rozarium musze sprawdzic . Te z internetowego dorodne krzaczki były. A Twoje tulipanki cudne.
-- 23 sie 2015, o 13:06 --
- adamanna

- Kontakt:
Nie Martuś - adamanna to początek mojego nazwiska i moje drugie imię 
- Rozana
- 1000p

A tak mi się rzuciły w oczy 2imiona .
A ja jestem w szoku. Zauważyłam kilka małych pączków na powojniku . Hmmm
A ja jestem w szoku. Zauważyłam kilka małych pączków na powojniku . Hmmm
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marto śliczna ta candy rain
A malwę popryskaj, bo szkoda byłoby ja stracić
Dziękuję za pw, już dostałam odpowiedź 
- Rozana
- 1000p

Marysiu dziś candy rain w środku jest morelowa na brzegu jasny róż a jak pachnie. Stosuję aromatoterapie codzień.
Zakupy w B zgubią mnie byłam po jedzenie i kupiłam tulipany Claudia i Flaming flag. Nie mogę się oprzeć. No cóż kwiatoholizm i krzewoholizm mnie dopadł zaawansowane stadium.
Zakupy w B zgubią mnie byłam po jedzenie i kupiłam tulipany Claudia i Flaming flag. Nie mogę się oprzeć. No cóż kwiatoholizm i krzewoholizm mnie dopadł zaawansowane stadium.
- adamanna

- Kontakt:
Obawiam się że na w/w choroby cierpi większość ogrodomaniaków
ja tez się nie potrafię oprzeć , wczoraj wlazły mi w łapki hiacynty w auchan, a pojechałam po drodze tylko po ryz dla psów 
- Rozana
- 1000p

Następnym razem pewnie też coś przyniosę.
. A bo tyle jeszcze odmian nie mam.
Te ładne tamte ładne żal nie wziąć. Poluję jeszcze na hiacynty ale w B jakoś niewiele a nie wiem jeszcze jaki kolor chcę.
. I pewnie jeszcze coś dowiozą.