Ja jesienią przesadzałam i jakoś nie może się zaaklimatyzować... kurcze, a tak ładnie rosła, ale była stłamszona przez Cinderelkę...
Familokowego ciąg dalszy
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu, jesteś zadowolona z muzykantów ?...
Ja jesienią przesadzałam i jakoś nie może się zaaklimatyzować... kurcze, a tak ładnie rosła, ale była stłamszona przez Cinderelkę...
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak Jadziu, trzeba intensywnie myśleć o normalnym lecie i prawdziwej, normalnej zimie, może to coś da, Fruczaka widziałam naocznie u Marysi, tak jak pisała, pierwszy raz
, u Marysi miałam dużo pierwszych razów 
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jadziu dziękuję za roślinki
,było bardzo miło zobaczyc twój ogród w realu.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HALINKO
pokazywałam bratu Twój ogródek był zachwycony takimi widokami .Kazał mi się zapytać o imię hosty z cudnymi pachnącymi kwiatami o jakiej mu mówiłaś .Niech roślinki rosną i cieszą Twoje oczy

IWONKO u mnie każdego roku fruwa Furczak tylko jak dla jest on za szybki i zanim nacisną guzik fotki to jego już nie ma

GABI jestem zadowolona z Muzykantów i to bardzo Teraz mają chwilkę pauzy ,ale już budują nowe paki .To samo Tradescant już trzeci raz pokazuje kwiaty .Trzeba było przesunąć Cinderelę .Jednak róże po przesadzeniu potrzebują więcej czasu na regenerację

EWCIA widziałam te konkursową Cafe au lait ta dalia jest cudna tylko szkoda ,że u mnie rośnie w donicy bardziej na wysokość niż szerokość

MARYSIU u mnie on zawsze lata jak oszalały wiecznie mu się spieszy. Mam trudności ,żeby zrobić mu porządną fotkę

TERENIU
podeślę Ci trochę deszczu ,chociaż u mnie też go zbyt duzo nie było ,ale zawsze cos.Zaraz krzaczek Kristalperle calutki zakwitł

BEATKO oczywiście ,że moje ślicznotki rade są z tych paru kropel deszczu, a także z chłodu .Wyglądają cudnie

JACKU moja Cafe rośnie w donicy inaczej wcale bym jej nie oglądała,bo ślimaki dawno by się nią zainteresowały. Furczak często do mnie przylatuje ,bo lubi floksy, a mam ich sporo .Jednak innych cudnych motyli nie oglądam u siebie, a jest ich całe mnóstwo np. taki Paź królowej chętnie bym go obejrzała w realu

Miłej i deszczowej nocki wszystkim życzę

IWONKO u mnie każdego roku fruwa Furczak tylko jak dla jest on za szybki i zanim nacisną guzik fotki to jego już nie ma

GABI jestem zadowolona z Muzykantów i to bardzo Teraz mają chwilkę pauzy ,ale już budują nowe paki .To samo Tradescant już trzeci raz pokazuje kwiaty .Trzeba było przesunąć Cinderelę .Jednak róże po przesadzeniu potrzebują więcej czasu na regenerację

EWCIA widziałam te konkursową Cafe au lait ta dalia jest cudna tylko szkoda ,że u mnie rośnie w donicy bardziej na wysokość niż szerokość

MARYSIU u mnie on zawsze lata jak oszalały wiecznie mu się spieszy. Mam trudności ,żeby zrobić mu porządną fotkę

TERENIU

BEATKO oczywiście ,że moje ślicznotki rade są z tych paru kropel deszczu, a także z chłodu .Wyglądają cudnie

JACKU moja Cafe rośnie w donicy inaczej wcale bym jej nie oglądała,bo ślimaki dawno by się nią zainteresowały. Furczak często do mnie przylatuje ,bo lubi floksy, a mam ich sporo .Jednak innych cudnych motyli nie oglądam u siebie, a jest ich całe mnóstwo np. taki Paź królowej chętnie bym go obejrzała w realu

Miłej i deszczowej nocki wszystkim życzę
Jadziu słodkie butki 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu wietrznie, zimno i mokro czyli wróciła polska pogoda! Interesuje mnie ta węgierska Elżbietka jak ta nazwa brzmi handlowo?
- JAKUCH

MARYSIU nazwa bardzo trudna to Árpád-házi Szent Erzsébet emléke przyjechała do mnie aż z Węgier .To róża parkowa Marka Gergely, ale chcę ja prowadzić jak pnącą przy pergoli.Nie wiem czy się uda ta sztuka i jak to będzie wyglądać
Mam jeszcze jedna jego różę o imieniu Szent Hedvig-[królowa Polski] to też parkowa,ale trochę słabo rośnie.U mnie to samo chłodno i wietrznie ,ale przedziera się słonko
KASIU
miło ,że zajrzałaś w moje skromne progi ,bo dawno tu nie zaglądałaś
KASIU
Jadziu zaglądam zaglądam - prawie codziennie jestem na forum i na bieżąco czytam, ale ja raczej z tych zamaskowanych 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, ogród pięknie ukwiecony, kolorowy
Czytałam, że popadało u Ciebie - szczęściara 
U mnie nadal bez deszczu. Niedługo wszystko zamieni się w pustynię
A Elżbietka Węgierska jest niesamowita
To jeden krzaczek?
U mnie nadal bez deszczu. Niedługo wszystko zamieni się w pustynię

A Elżbietka Węgierska jest niesamowita
- JAKUCH

DOROTKO Elżbietka to jeden krzaczek tak samo ja Princa de Monaco.Te dwie róże szleją u mnie i dochodzi do tego jeszcze Lavender Lassie.Elżbietka na dodatek jest bezkolcowa i ładnie pachnie ,ale nie tak jak ja reklamowali.Jednak w słoneczne dni jak wchodzisz do ogródka ten zapach uderza. Dużo deszczu Ci życzę
KASIU czasem też tylko przemykam między wątkami i nie mam ochoty do pisania

KASIU czasem też tylko przemykam między wątkami i nie mam ochoty do pisania

Ta żółta różyczka śliczna
albo tak jej sprytnie zdjęcie zrobiłaś 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
'Szent Hedvig' to po polsku znaczy 'Święta Jadwiga' (chyba tak należałoby tłumaczyć tę nazwę?).
Tak samo jak Ty 'Cafe au Lait', ja mam w doniczce jedną języczkę pomarańczową, bo wszystkie w gruncie zjedzone przez ślimaki. Ale susza skutecznie przetrzebia ślimaki (i komary).
Tak samo jak Ty 'Cafe au Lait', ja mam w doniczce jedną języczkę pomarańczową, bo wszystkie w gruncie zjedzone przez ślimaki. Ale susza skutecznie przetrzebia ślimaki (i komary).
- JAKUCH

JACKU masz rację oczywiście zamiast święta napisałam królowa .Myślę ,że Markowi Gergely chodziło o naszą Jadwigę księżnę śląską, bo są skoligacone z świętą Elżbietka [szent Erzsebeth] Dzisiaj zauważyłam ,że moja języczka pomarańczowa mimo ,że ślimaki skonsumowały jej liście to jednak pokazała jeden kwiatek.Brawo dla wytrwałych i nie poddających się
KASIU ta żółta różyczka to Fresja ona jest śliczna

KASIU ta żółta różyczka to Fresja ona jest śliczna

- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Jadziu jakie piękne zdjęcie Twiggys R. z kropelkami wody
a Gloria Dei jak lody zabajone
Piękne paputki
To frywolitka?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Oj to aż tak nie jestem zakręcona żeby u braci Węgrów róże zamawiać
wystarczą mi polskie szkółki
A co to za robal ?
A co to za robal ?