Moja nowa wymarzona działka cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9

Post »

Iwonko, widzę, że pomimo tych strasznych upałów, rośliny w Twoim ogrodzie, świetnie dają sobie radę, ślicznie kwitnie Ci tojeść orszelinowa, zawsze mi się marzyła, ale jakoś nigdy nie chciała się u mnie zaaklimatyzować, podchodziłam do niej kilka razy, ostatnia posadzona bodajże jesienią 2013 roku wreszcie zaczęła się rozrastać, mam ją w wielkiej donicy, właśnie ze względu na jej rozłażenie się i niestety tak piękna nie jest, jeszcze poczekam do przyszłego sezonu, jak nie pokaże na co ją stać pójdzie bezpośrednio do ziemi ;:108. Ekstra zdjęcia "Mama czyli ja, babcia czyli ja" ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż Iwonko z powodu braku neta nie doczytałam wiadomości ;:145 Kurcze ,że akuratnie musiałam nie mieć sprawnego kompa teraz mogę tylko żałować .Miłych wojaży ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Wróciliśmy wczoraj z wojaży, jestem przeszczęśliwa, choć maleńki niedosyt mam, byliśmy tak blisko Martusi, Marysi mar, Tereni, Jadzi i innych dziewczyn ogrodniczek, a nie dotarliśmy tam, pogoda na wojaże niestety nie sprzyjała, choć i tak zobaczyliśmy piękny kawałek tej Polski, której nie widzieliśmy, albo widzieliśmy baaardzo dawno, a wspomnienia się pozacierały. Dziękuję Marysiu ;:cm
Jadziu, może za rok znowu wycieczkę sobie zrobimy, a może Krakowianki i Góralki zrobią sobie wycieczkę w nasze strony i będzie okazja do spotkania ;:196
Ilonko dziękuję, ogród mamy w miejscu dość wilgotnym, a i często podlewam to jakoś te upały tak mocno nie doskwierają, ale widziałam w czasie naszej podróży na południe Polski rejony w których jest już klęska suszy, strasznie to wygląda, drzewa już bez liści, trawy, zboża, kukurydza wyschnięte na polach, a jeszcze pozostałości op huraganach, tornadach, coś strasznego, szczególnie w Opolskiem ;:174
Tereniu też żałuje, ale pewnie była by okazja, bo M nawet był chętny coś jeszcze zobaczyć, jednak upał straszny i podróż w czasie takiego upału to horror ;:185
Ewo dziś burza wygoniła nas z działki, zapowiadało się na ulewę i potężne wyładowania, zajechaliśmy do domu, a tu słońce wyszło i po deszczu ;:185
Alu ;:196
Trochę zdjęć :wit
W Opolskiem, miejscowość zapomniana przez resztę świata, a piękna i z pamiątkami przeszłości ;:108 oczywiście zapomniałam nazwy, a nie zapisałam ;:223
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Potem powrót do korzeni, bo pewnie nie wiecie, ale trochę węgierskiej krwi we mnie płynie ;:108
Obrazek

Roźniątów i Góra Św. Anny, kilka chwil z rodzinką, amfiteatr na Górze Świętej Anny

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To już sam Roźniątów i Ruiny kaplicy św. Floriana na Górze Szubieniczej
Obrazek Obrazek Obrazek

A potem spotkanie z Marysią ;:168
Obrazek

I podziwianie okolicy w jakiej Marysia mieszka, a mieszka w cudownym miejscu ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Potem był Kraków ;:167 , trafiliśmy na Festiwal Pierogów
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Upał doskwierał, ale pod orzechem było miło ;:167
Obrazek

Do Arboretum też zawitałyśmy :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Potem była wycieczka na Pieskową Skałę, jak tam pięknie ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I pozostały cudowne wspomnienia :tan
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogród mój cierpliwie na mnie czekał i na nowych gości, których przywiozłam od Marysi :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko wycieczka piękna ;:333 Towarzystwo wyśmienite . ;:167 .Ogród bardzo ładny ;:333
Urodę masz taką madziarska :D .Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ładne zdjęcia i kawałek Polski zaliczyłaś, a nie trzeba żałować że czegoś nie było tylko cieszyć się z tego co jest. Z pozostałymi dziewczynami zobaczysz się następnym razem, przecież zostało wiele do zobaczenia ;:219 nawet w Krakowie :D Czyli burzę wozisz ze sobą, szkoda że deszczu nie wzięłaś do walizki :;230 W B. dzisiaj koszmarnie gorąco, po krótkim spacerze wróciłam do chłodnego domu i po cichu liczę na burzę :D Dziękuję za odwiedziny! ;:4

Ogród w dużo lepszej formie niż mój, ja widzę niestety coraz więcej suchych roślin i zaczynam podlewać, ale z praktyki wiem żeby krzew czy drzewo uratować to trzeba długo wodę lać ;:131
Na nasionka tego malutkiego ogóreczka się wpisuję :D ;:180
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Iwonko widoki mieliście cudne jakie piękne krajobrazy. ;:215 ;:215
W ogrodzie kolory jak z tęczy. ;:196 poradził sobie cudnie mimo takich upałów. ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pieskowa Skała Park Ojcowski ojjjjjj kiedy ja tam byłam to już pradawne dzieje ;:224 Odwiedziłaś kawał świata, a roślinki wcale nie wyglądają na zmarnowane .U nas dalej bez deszczu ;:174 Takie spotkania w terenie są superowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, Iwonko! Jakże Ci zazdroszczę tych eskapad! A już spotkania z Marysią [Maską] szczególnie mocno! ;:108 ;:108 ;:108
Ogród, jak widać, nie ucierpiał i mimo nieobecności ogrodniczki ma się bardzo dobrze. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko widzę że burza zbliża się do Ciebie http://www.lightningmaps.org/realtime?lang=pl
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zazdroszczę pięknej podróży, spotkań i wrażeń. No i fajnie, ze ogród nie ucierpiał podczas Twojej nieobecności.
Zrobiliscie fajne zdjęcia, przynajmniej obejrzałam Cię na aktualnych zdjęciach! Suer wakacje! ja tam byłam dawno temu i chyba muszę odbyć podróż sentymentalną. ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Właśnie wróciliśmy z działki, byliśmy podlewać, bo okazało się, że wszędzie w koło padało, a u nas nic, sucho ;:219
Miłko cudna wycieczka, marzyłam o niej już od dłuższego czasu, jest co oglądać i podziwiać, a jeszcze jak towarzystwo miłe, to w ogóle, super było ;:138 tylko gorącz straszny dawał popalić ;:108
Marysiu, jak na razie to przeszła bokiem i poszło to wszystko nad morze, podlewałam dziś wieczorem działkę ;:108 może to co z południa idzie dojdzie do nas ;:218, a w Krakowie słyszałam, że była potężna ulewa ;:108
Lucynko a ja się cieszę, że wycieczka się udała ;:138
Tak Jadziu takie spotkania są fajne, spokojnego deszczu życzę :wit
Kasiu bałam się o rośliny, poradziły sobie, trochę ucierpiały doniczkowce, ale nie mocno ;:108
Alu no po tatusiu, po tatusiu uroda madziarska ;:306
dziś niewiele mam do pokazania, późno pojechaliśmy i ciemno się robiło, ale na starej działce też mam kwitnienia :wit
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Iwona podziwiam,że w taki upał zwiedziłaś tyle miejsc. ;:215
Ogród był pod opieką czy sam sobie poradził? O ile pamiętam masz też dużo doniczkowych. Jak przeżyły bez podlewania? Ja rano podlewam a wieczorem już nie ma śladu i'' dawaj nazad to samo.''
U Ciebie pewnie dużo chłodniej jest. U mnie tak jak opisywałaś wrażenia. Susza i jesiennie już. ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko mam nadzieję, że pomidorki w doniczkach przeżyły :wink: bo szkoda by było :cry:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,kawał Polski przejechałaś przez ten upał i tak Cię podziwiam ,fajnie ,że zwiedziliście tyle pięknych miejsc,a z Marysią to się nie można nudzić ,więc było miło i wesoło a ogród bez problemu dał radę ,bo u Was chyba nie było takiego gorąca i takiej suszy,pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”