Lilie Henriego są urocze. Niestety lilie u mnie nie mają łatwego życia

I to nie tylko z powodu koloru ale też jaśniejszej tęczówki! Przy jasnym wybarwieniu w ogóle nie widać tego dodatkowego koloru
 I to nie tylko z powodu koloru ale też jaśniejszej tęczówki! Przy jasnym wybarwieniu w ogóle nie widać tego dodatkowego koloru  Musiałbym pomyśleć, by jedną sadzonkę posadzić w półcieniu
 Musiałbym pomyśleć, by jedną sadzonkę posadzić w półcieniu 

. A ta ciemno-różowa z tyłu z lewej strony
 . A ta ciemno-różowa z tyłu z lewej strony  
  .
 . a muszę zdobyć Lady Alice
 a muszę zdobyć Lady Alice  .
 .
 Cudne są.
 Cudne są.   

. Co do koleusków, jeśli nie zapomnę i starczy mi zapału, to w przyszłym sezonie może spróbuję z takimi drzewkami, bo naprawdę są super, jestem pełna uznania
 . Co do koleusków, jeśli nie zapomnę i starczy mi zapału, to w przyszłym sezonie może spróbuję z takimi drzewkami, bo naprawdę są super, jestem pełna uznania  i jeszcze sprawa wiciokrzewu, byłam u mojej ogrodniczki, owszem ma, ale z tego co mi powiedziała i z tego co przeczytałam, gdy porównywałaś wiciokrzew zaostrzony i wiciokrzew Halliana wnioskuję, że ma ten drugi, gdyż powiedziała mi, że na pewno nie jest zupełnie zimozielony, więc jeśli będziesz miała sadzoneczkę, to ja bardzo poproszę
 i jeszcze sprawa wiciokrzewu, byłam u mojej ogrodniczki, owszem ma, ale z tego co mi powiedziała i z tego co przeczytałam, gdy porównywałaś wiciokrzew zaostrzony i wiciokrzew Halliana wnioskuję, że ma ten drugi, gdyż powiedziała mi, że na pewno nie jest zupełnie zimozielony, więc jeśli będziesz miała sadzoneczkę, to ja bardzo poproszę 

sporo odmian zebrałaś już  Krysiu w swoim królestwie jak ma się miejsce to można poszaleć! Wybór jest ogromny!
 sporo odmian zebrałaś już  Krysiu w swoim królestwie jak ma się miejsce to można poszaleć! Wybór jest ogromny!  

Alicjo lipiec i sierpień to miesiące , w których kwitnie mnóstwo bylin więc jest co pokazywać. Często nie nadążam ze wszystkim bo i goście częściej zaglądają ? Oczko wodne takie o niewielkich rozmiarach może by wystarczyło , u nas poprzednik wykopał mały staw bo ma ponad 70 m kw i coraz ciężej mężowi utrzymywać czystość bo zarasta roślinami, które ten pan posadził bezpośrednio w gruncie. Ostatnio nadwyrężył kręgosłup bo się uparł, że w jedno popołudnie wszystko zrobi i co ? smaruje? masuje ? i czeka na poprawęalicjad31 pisze:Krysiu jestemzawsze z miłą chęciom do Ciebie zaglądam

Zawsze masz coś pięknego do pokazania i do podziwiania .Śliczne liliowce piękne lilie i inne piękne rarytaskiTakie rześkie powietrze dzięki wodzie na działce bardzo by mi się przydało . Muszę z mobilizować niektórych członków rodziny do wykopania jako takiego zbiornika na nadmiar wody ,które będzie robić za oczko
,a jak jeszcze się go upiększy ....,To dopiero będzie
.Pozdrawiam serdecznie

Małgosiu niech będzie normalna jak dawniej z mrozem i porządnymi zaspami śniegu ... takie lubię.PEPSI pisze:No to już Krysiu wiem jaka będzie zima
Masz cudne odmiany liliowców. Coraz bardziej podoba mi się ta roślina.

Pięknie u Ciebie
 Pięknie u Ciebie  

Dalia Cebu kolory i kształt ma piękny. Liliowiec Ewa śliczny, ładny płatek i ten jasny pasek.
 Dalia Cebu kolory i kształt ma piękny. Liliowiec Ewa śliczny, ładny płatek i ten jasny pasek.