Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Soniu ależ piękny masz ogród tyle cudowności w nim rośnie ale hortensje powaliły mnie na kolana , są przepiękne. ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu dzięki. ;:196 Hortensje to były pierwsze, posadzone w ogrodzie krzewy kwitnące. Jeszcze przed przeprowadzką zakwitły i już skradły moje serce. Sadzę kolejne. Dziś jeszcze Vanilki nie było. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Soniu :wit
Dziękuję za e Pinki Vinki .Twoja jest cudna.
Może moja na drugi rok będzie już ładniejsza.Ma z 5 wiotkich gałązek i.Ze 4 kwiatuchy.
Ale i tak się cieszę,że ja mam już .
Piękne cynie.Ja w tym roku o nich zapomniałam :roll:
Lilie cudne.Ja jeszcze zamierzam więcej ich dosadzić, gdzie się da.Z innymi roślinkami cudnie wyglądają .A hortensjami jak najbardziej.Mi tak się spodobało.I jeszcze ich do nich dosadzę ;:108
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jestem zakochana w twoich hortensjach jakie masz piękne krzaczyska. Widzę że kule bukszpanowe dochodzą do siebie ;:138
Rozplenice od ciebie raczej nie rokują jest mi bardzo przykro z tego powodu dbałam podlewałam trzymałam w cieniu a one chyba padły. Wszystko pięknie rośnie nawet miskanty zaczęły wpuszczać. Hortensja limelight od ciebie zrobiła się na prawdę spora muszę wstawić zdjęcie i ci pokazać.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,z satysfakcją wchodzę do Twojego domu,tak się cieszę ,że powstają cudne ogrody jak między innymi Twój, każdy ma swoją wizję i swoje wyczucie smaku ,Twoje jest rewelacyjne,pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu jestem zachwycona Twoim pomysłem o różowych cyniach przed hortensjami. ;:180
I bardzo ale to bardzo podoba mi się szpaler żurawek poprzetykanych trawami. Cudo!!!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu u Ciebie można nauczyć się połączeń kwiatowych ;:333 Ania ma rację,że żurawki poprzetykane niskimi trawkami to świetny duet ;:108
Co to za jeżówka różowa w kępie rośnie? To jedna sadzonka? :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu dzięki. ;:196 To już czteroletni krzew, twój też taki będzie. Czeka mnie przesadzanie większości lilii. Za bardzo mnie denerwują duże kępy sterczących łodyg po kwitnieniu. ;:222 Muszę je poupychać, żeby później inne rośliny je trochę zasłaniały. Jeszcze raz Pinki Vinki z hostami. :)

Obrazek

Anitko wymyśliłyśmy przesadzanie traw w czasie wegetacji. ;:124 Niestety u mnie też się nie udało. Wysieję wiosną rozplenice i małe sadzonki przyjmą się na pewno, albo podzielę stare przed ruszeniem wegetacji. Dobrze, że choć niektóre rośliny sobie radzą. Doniczkowe zawsze się przyjmą, a kopane niekoniecznie. Bukszpany już zielone, ale trzy na skarpie, przycięte przed upałami, przechodzą taki sam proces. ;:223 Na pocieszenie Chopin.

Obrazek

Martuś miło mi. ;:196 Lubię wiele części swojego ogrodu, ale niektóre rabaty straszą i brak mi na nie pomysłu. Rosną samosiejki żeniszka i astrów, albo powsadzałam różne rośliny do testowania. Najbardziej jestem zdziwiona heliotropem, który przycięty kwitnie nadal i upał mu nie straszny. Trochę chłodu życzę. :wit

Obrazek

Aneczko nie wiem, jak te cynie tam upchnę, bo już jest obwódka z trzmieliny, ale eksperyment, jak zawsze wskazany. ;:306 Niestety żurawki po upałach stamtąd wyekspediuję. Bardzo je słońce przypaliło. Chyba, że zaczekam do drugiego roku, może będzie chłodniejszy. ;:218 NN z marketu ponownie kwitnie.

Obrazek

Aniu dzięki, ;:196 czasem coś odgapię, a czasem samej mi wyjdzie. Różowa jeżówka to z wymiany z forumką. Dostałam malutki kawałek i wsadziłam jesienią bez przekonania, że się przyjmie. A ona zaszalała i ma tyle kwiatów, dbam o nią wyjątkowo. Ma ze 40 cm wysokości i bardzo jasne liście. Ania anabuko1 podpowiedziała, że Pink Double Delight. Dla ciebie Artemis. :)

Obrazek

Od Sabinki i Ali dostałam nasiona ciekawych sasanek, ;:180 wszystkie czekają na koniec upałów.

Obrazek

Bonica mimo upałów ma całkiem zdrowe płatki.

Obrazek

Ostatnie kwiaty margerytek.

Obrazek

Mam prośbę o pomoc w komponowaniu tej rabaty. Z przodu będą niskie, niebieskie szałwie, które tam były, a aktualnie się rozmnażają. ;:306 Między bukszpanami, bliżej różowych jeżówek, które zmienią miejsce, wymyśliłam posadzenie białych lub oliwkowych jeżówek. Tylko czy jak się szybciej rozrosną niż bukszpany, nie zdominują rabaty. Właścicielki Green Jewel proszone o podzielenie się doświadczeniami. ;:180

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Green Jewel mam od tego roku ,wiele się nie rozrosła ,więc za bardzo nie mogę się wypowiedzieć. Natomiast mam z białych Milkshake i White Double delight od zeszłego roku. Te ładnie przyrastają i u mnie nie są wysokie-z 15 c nad kolano. Jeszcze mam Ferris czy jakos tak od jesieni i jest niziutka ale możliwe ze dlatego iz ma kiepskie stanowisko-jest na razie na tymczasie
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Soniu cynie cudne kolory i hortensje masz piękne ;:oj
Ogród urządzony z gustem ;:215
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Soniu twój Chopin to krzaczor że hoho ;:oj
moim zdaniem jeżówki między bukszpanami to nie zbyt dobry pomysł zasłonią twoje piękne kulki. Ja bym dała po między nimi turzycę frosted curls a za nimi albo po boku jeżówy gren jewel ( też mi się ona podoba :wink: )
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Znalazłam mój ulubiony ogród:) Soniu, doczytałam u ciebie, że żadne brązowe trawki nie przetrwają naszej zimy :( a ja kupiłam trzy w tym roku, rozrosły się ładnie. Są widoczne z okna pokoju dziennego, liczyłam, że będą ozdobą zimą, w śniegu...na szczęście drogie nie były, w sumie w cenie pelargonii, więc może warto je co roku kupować?
Mam dużo Limelightów, ale moje w ogóle nie pachną. Jak to możliwe, że twoje pachną? Widok z wejścia do domu masz przepiękny, też mam hortensje przy wejściu, szczególnie ładnie wyglądają nocą.
Zgapiony od ciebie żywopłocik z trzmielin ładnie już mi się połączył. Jak radziłaś, przycięłam z góry i powtykałam to co ucięte w ziemię, większość chyba się przyjęła.
Co do twojej rabaty bukszpanowej - brakuje mi tam jakiegoś wysokiego pionowego elementu. Może obelisk z różą? Widzę tam Eden Rose....
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Soniu, przegapiłam (jak zwykle) otwarcie Twojego nowego wątku, ale już wszytko obejrzałam.
Fajnie tak sobie popatrzeć, jak sie ogród zmienia na przestrzeni niewielu w sumie lat - hortensje się bardzo ładnie rozrastają. ;:215

Chyba masz przepuszczalną ziemię, bo perowskie i jeżówki ładnie u Ciebie rosną?

Dobrze, że napisałaś o żeniszku i mikołajku, nie wiedziałam, że one same potrafią się wysiać. Ale tu znowu - pewnie przepuszczalne stanowisko odgrywa główną rolę?

Czy mogę zapytać z czego masz zrobiony podjazd i ścieżki? Ładnie to wygląda. Z czytej ciekawości pytam, bo póki co nie grozi mi robienie żadnego podjazdu. :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, wpadłam i oniemiałam. Jakie śliczne ogromne wiechy kwiatowe w hortkach. Podszepnij kobieto czym je tak karmisz?
Czy ta moja mizerota którą wstawiłam u siebie jeszcze jakoś rokuje? Da się ją jakoś "reanimować" np. na przyszły rok?
Kiedyś to kwiat ogromny jak moja głowa miała... ;:201
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artemis cudna musz? j? mieć. Pięknie. To juž 3 część.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”