Na dworze skwar z nieba się leje zamiast wyczekiwanego przez wszystkich ogrodników deszczu. Od czerwca nie chowam węża, bo dzień w dzień jest w użyciu. Wylałam hektolitry wody i tylko patrzę kiedy zobaczę w studni dno

Joasiu robię co mogę, by nie stracić wiosną zakupionych róż, bo one najbardziej cierpią z powodu suszy. Reszta musi sobie sama radzić. Od czasu do czasu dostaną wody, ale to wszystko mało.
Hortensje u mnie rosną pod sosnami, więc cienia troszkę mają ale zarazem konkurenta jeśli chodzi o wodę. Wiele kwiatostanów opadło i nic nie można na to poradzić.
Niby na jutro zapowiadają u nas deszcz, ale tyle tego naleci co kot napłakał.
U mnie glina, więc troszkę wilgoć trzyma, ale jak już wyschnie to się robi skała. Czarno widzę drugie kwitnienie róż.
Jadziu, to moja wina, że nie mogłaś trafić do nowego wątku
 , nie mogłam sobie poradzić z linkiem. Zawstydzona przez Monikę  dopiero się zawzięłam i poprawiłam
 , nie mogłam sobie poradzić z linkiem. Zawstydzona przez Monikę  dopiero się zawzięłam i poprawiłam  . Ciągle mam kłopot z tymi linkami, ale już chyba zapamiętam, no chyba żebym zapomniała
 . Ciągle mam kłopot z tymi linkami, ale już chyba zapamiętam, no chyba żebym zapomniała  I kto tu mówi o kuszeniu
 I kto tu mówi o kuszeniu  , oj Jadziu u Ciebie to dopiero jest dobra wszelakiego
 , oj Jadziu u Ciebie to dopiero jest dobra wszelakiego  , Ale nie będziemy się licytować
 , Ale nie będziemy się licytować  Pokazuję te  róże, które skradły mi
  Pokazuję te  róże, które skradły mi   , one same robią sobie reklamę, ja biedny robaczek tylko chodzę i pstryk, pstryk, pstryk, to cała moja zasługa
 , one same robią sobie reklamę, ja biedny robaczek tylko chodzę i pstryk, pstryk, pstryk, to cała moja zasługa  
 Dorotko mieczyki zaskoczyły również mnie
 . Widzisz, kolor niebieski nie tylko wśród róż robi zamieszanie
 . Widzisz, kolor niebieski nie tylko wśród róż robi zamieszanie  . Skusił mnie kolor mieczyków, który na opakowaniu był błękitny
 . Skusił mnie kolor mieczyków, który na opakowaniu był błękitny  , no wprost cuudny.  Więc ja naiwna, po raz któryś nabita w butelkę, łaps za opakowanie, obok podobne, ale białe w niebieskie paseczki, no to oczywiście co  robię- do koszyczka
 , no wprost cuudny.  Więc ja naiwna, po raz któryś nabita w butelkę, łaps za opakowanie, obok podobne, ale białe w niebieskie paseczki, no to oczywiście co  robię- do koszyczka  .
 .Szczęście moje trwało krótko,
 jak widać kolorek zupełnie nie ma nic wspólnego z błękitem a paskowane mieczyki pozostały białe jak śnieg.
  jak widać kolorek zupełnie nie ma nic wspólnego z błękitem a paskowane mieczyki pozostały białe jak śnieg.Dobrze, że chociaż się całkiem dobrze komponują z kolorkami róż rosnącymi na rabacie. Nie ma więc co narzekać i trzeba cieszyć się z tego co się ma. Tak hortensje kwitną wspaniale już 2-gi rok, chociaż zimy nie przeżył Blue Bird. Za to Diamand Rouqe pięknie przezimowała i będę Ci wreszcie mogła pokazać jak przebarwia się jesienią. Wstyd,
 ale w ubiegłym roku zapomniałam , za co bardzo Cię przepraszam. Nadrobię to w tym sezonie.
  ale w ubiegłym roku zapomniałam , za co bardzo Cię przepraszam. Nadrobię to w tym sezonie. 

matko
  matko   jak można się czegoś taki9ego dohodować
  jak można się czegoś taki9ego dohodować   przepiękne
  przepiękne   A i mieczyki, dorodne i kolorowe hortensje
   A i mieczyki, dorodne i kolorowe hortensje   śliczny, a jaki obraźliwy
  śliczny, a jaki obraźliwy   A co to za plecionka
   A co to za plecionka   rozumiem ,że lawenda, ale w takiej formie
  rozumiem ,że lawenda, ale w takiej formie  

bardzo lubię lawendę ale bardziej zależy mi na różach ,chyba jednak tego duetu nie pogodzę i będę musiała go rozdzielić
  bardzo lubię lawendę ale bardziej zależy mi na różach ,chyba jednak tego duetu nie pogodzę i będę musiała go rozdzielić  

Ale są miskanty, które rosną w zwartej kępie i cudownie by wyglądały razem z różami. Tylko jak je (miskanty)  namówić, żeby w czerwcu były już duże i najlepiej kwitły...
 Ale są miskanty, które rosną w zwartej kępie i cudownie by wyglądały razem z różami. Tylko jak je (miskanty)  namówić, żeby w czerwcu były już duże i najlepiej kwitły...  
 i już postanowiłam że zamieniam ją na bukszpan
 i już postanowiłam że zamieniam ją na bukszpan  
 .
  .

A hortensje to masz racje, tylko rano ładnie wyglądają
 A hortensje to masz racje, tylko rano ładnie wyglądają