Moze i dobrze ze to juz polowa wakacji i blizej szkoły... Za nie dlugo zamawiam 11 angielek
  Moze i dobrze ze to juz polowa wakacji i blizej szkoły... Za nie dlugo zamawiam 11 angielek  
  Choć róż jeszcze będzie zamówione ok 60

......a co, szkółkę będziesz zakładał ?
 ......a co, szkółkę będziesz zakładał ? 

Akurat będzie równe 100 !
  Akurat będzie równe 100 ! Mam nadzięje z tą zimą
  Mam nadzięje z tą zimą  

Pogrożę Wam paluszkiem. Kraczecie jak wrony na płocie
  Pogrożę Wam paluszkiem. Kraczecie jak wrony na płocie 

tylko rozmawiamy zresztą chyba wolę szybciej zimę niż te upały
  tylko rozmawiamy zresztą chyba wolę szybciej zimę niż te upały   jednak jak cos zawsze mozna sie przygotowac
  jednak jak cos zawsze mozna sie przygotowac

na pewno mi się to uda !
  na pewno mi się to uda ! 

to będzie na co popatrzeć
 to będzie na co popatrzeć   
  mam lawendę w bardzo ładnym gatunku z długimi kłosami ,ale rośnie przy angielkach , niestety pożera mi je  i muszę ją usunąć
 mam lawendę w bardzo ładnym gatunku z długimi kłosami ,ale rośnie przy angielkach , niestety pożera mi je  i muszę ją usunąć   

Wymyśliłem inny sposób
 Wymyśliłem inny sposób   Dzięki za link !
  Dzięki za link ! 
   Sam nie wiem ale jakoś to tak wyszło , mieszkam w rolniczej dzielnicy u mnie tez to było , mam ciocię która lubiła ogrodnictwo i od małego się tym interesowałem i tak zostało
 Sam nie wiem ale jakoś to tak wyszło , mieszkam w rolniczej dzielnicy u mnie tez to było , mam ciocię która lubiła ogrodnictwo i od małego się tym interesowałem i tak zostało   I jestem jej bardzo wdzięczny
 I jestem jej bardzo wdzięczny   Duchess jak powtórzyła ? U mnie nic ale sporo urosła ! Rzeczywiście zapach booski tylko jak jest ciepło i nie zimno
  Duchess jak powtórzyła ? U mnie nic ale sporo urosła ! Rzeczywiście zapach booski tylko jak jest ciepło i nie zimno   Eden nie wróci , jednak średnio podobają mi się te nowe odmiany , wolę te stare i angielki one mają taki urok
  Eden nie wróci , jednak średnio podobają mi się te nowe odmiany , wolę te stare i angielki one mają taki urok   Teraz kilka zamówiłem takich
  Teraz kilka zamówiłem takich  

kolejny rak i kolejna śmierć i znowu kuzyn po 30tce żona i dwójka małych dzieci , nic dodać czy ująć ...
  kolejny rak i kolejna śmierć i znowu kuzyn po 30tce żona i dwójka małych dzieci , nic dodać czy ująć ... Potem nadszedł wrzesień też same kwiaty ale już chłodno i szkoła także czasu mało
 Potem nadszedł wrzesień też same kwiaty ale już chłodno i szkoła także czasu mało   W międzyczasie zacząłem powiększenie ogródka na nowe róże i udało mi się . W poniedziałek przyjedzie 8 róż :Boscobel, Alnwick, Tea Clipper, Jubilee Celebration , Golden Celebr.,Comte de Chambord, Mme. Boll, Mme. Hardy
 W międzyczasie zacząłem powiększenie ogródka na nowe róże i udało mi się . W poniedziałek przyjedzie 8 róż :Boscobel, Alnwick, Tea Clipper, Jubilee Celebration , Golden Celebr.,Comte de Chambord, Mme. Boll, Mme. Hardy były takie zdrowe a teraz...
 były takie zdrowe a teraz...

Jestem ciekawa jak przy tej suszy kwitły Twoje róże
 Jestem ciekawa jak przy tej suszy kwitły Twoje róże

Mati no wreszcie jesteś
 Mati no wreszcie jesteś   

ile się miejsca zrobiło
 ile się miejsca zrobiło   poczekam zobaczę jak teraz moje panny będą sobie radzić
 poczekam zobaczę jak teraz moje panny będą sobie radzić  

. Efekt był taki, że nie miałam drugiego kwitnienia a choroba i tak dalej opanowywała pojawiające się nowe pędy
 . Efekt był taki, że nie miałam drugiego kwitnienia a choroba i tak dalej opanowywała pojawiające się nowe pędy