Zamieranie kwiatów na rabacie
Zamieranie kwiatów na rabacie
Witam, proszę o radę co moze być przyczyną zamierania kwiatów na całej rabacie?Róże zasychają, pączki nie rozwinęły się, jeden krzaczek juz wykopałam, następne mają to samo. obok była hortensja Anabell-też zbrązowiała, opadły liście.ta zaraza poraża mi już cynie i młody bez.czy to z glebą coś nie tak? Teresa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: zamieranie kwiatów na rabacie
Może to nie zaraza ani gleba tylko zwierzyna?Wykluczyłaś przędziorki ,wciornasrki i inne ssąco-gryzące.
-
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Treresas5
W tym roku pięknie się rozwija szara pleśń. Może powodować nie tylko zasychanie pąków, ale również zamieranie pędów. Jednak 'w ciemno' trudno coś sensownego powiedzieć.
Pozdrawiam, Francik
W tym roku pięknie się rozwija szara pleśń. Może powodować nie tylko zasychanie pąków, ale również zamieranie pędów. Jednak 'w ciemno' trudno coś sensownego powiedzieć.
Pozdrawiam, Francik
Francik
Może masz suchą glebę?
Podlewałam regularnie ,nawet rozcieńczoną pokrzywą i obornikiem,pryskałam przeciwgrzybiczo po prostu dbałam jak umiałam a wszystko i tak umiera.Żal patrzeć. Jeszcze jedno...róże i hortensja sadzone były w ubiegłym roku ponieważ poprzednie(róże)też po zimie chorowały, nie było żadnych przyrostów więc wykopałam, a teraz znów...