Włącznik do pompy zanurzeniowej
Włącznik do pompy zanurzeniowej
Witam, nie znalazłem odpowiedniego działu na forum dlatego pisze w tym. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.
Posiadam pompę membranowa zanurzeniową OPP VMP280 280W, która jest bez włącznika.
Posiadam także włącznik BRIO Sk-13 z innej pompy a dokładnie z WZ 250.
I chciałbym zapytać, czy istniałaby możliwość zamatowania tego włącznika do pompy VMP280 ?
Znaczy zamontować się da, ale czy to zadziała?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Wstawianie linków do ofert handlowych, jest zabronione regulaminem forum, zapraszam do zapoznania się z nim. Prosimy o poprawną pisownię. pomid.
Posiadam pompę membranowa zanurzeniową OPP VMP280 280W, która jest bez włącznika.
Posiadam także włącznik BRIO Sk-13 z innej pompy a dokładnie z WZ 250.
I chciałbym zapytać, czy istniałaby możliwość zamatowania tego włącznika do pompy VMP280 ?
Znaczy zamontować się da, ale czy to zadziała?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Wstawianie linków do ofert handlowych, jest zabronione regulaminem forum, zapraszam do zapoznania się z nim. Prosimy o poprawną pisownię. pomid.
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Włącznik do pompy zanurzeniowej
Gdzie niby da się to zamontować? To zabezpieczenie przed suchobiegiem do pomp samozasysających - czyli hydroforowych. Zamiast tego można mieć wyjście pięciodrożne i wyłącznik cisnieniowy jeśli do WZ domontujesz zbiornik np. 24 litry połączony wężem antywibracyjnym z pompą, na membranowej to nie zadziała. Do membranowej nada się zwykły włącznik dwustanowy włacz - wyłącz, jak do żyrandola podpięty do kabla zasilającego.
Tak tylko że mając taki zwykły wyłącznik nie będę mógł używać np. "pistoletu" albo zraszacza bo pompę może trafić szlak
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pistolet zraszający przy wydajności pompy 17 l na godzinę - jak podaje sklep, to dla mnie porażka. Moja samozasysająca ma maksymalną wydajność 100 litrów na minutę i przy dłuższym wężu ciśnienie nie powala.