Włącznik do pompy zanurzeniowej

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
krojek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lip 2015, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Włącznik do pompy zanurzeniowej

Post »

Witam, nie znalazłem odpowiedniego działu na forum dlatego pisze w tym. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie.

Posiadam pompę membranowa zanurzeniową OPP VMP280 280W, która jest bez włącznika.
Posiadam także włącznik BRIO Sk-13 z innej pompy a dokładnie z WZ 250.

I chciałbym zapytać, czy istniałaby możliwość zamatowania tego włącznika do pompy VMP280 ?
Znaczy zamontować się da, ale czy to zadziała?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Wstawianie linków do ofert handlowych, jest zabronione regulaminem forum, zapraszam do zapoznania się z nim. Prosimy o poprawną pisownię. pomid.
mlodzieniec
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 12:33

Re: Włącznik do pompy zanurzeniowej

Post »

Gdzie niby da się to zamontować? To zabezpieczenie przed suchobiegiem do pomp samozasysających - czyli hydroforowych. Zamiast tego można mieć wyjście pięciodrożne i wyłącznik cisnieniowy jeśli do WZ domontujesz zbiornik np. 24 litry połączony wężem antywibracyjnym z pompą, na membranowej to nie zadziała. Do membranowej nada się zwykły włącznik dwustanowy włacz - wyłącz, jak do żyrandola podpięty do kabla zasilającego.
krojek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lip 2015, o 17:15

Post »

Tak tylko że mając taki zwykły wyłącznik nie będę mógł używać np. "pistoletu" albo zraszacza bo pompę może trafić szlak
mlodzieniec
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 12:33

Post »

Pistolet zraszający przy wydajności pompy 17 l na godzinę - jak podaje sklep, to dla mnie porażka. Moja samozasysająca ma maksymalną wydajność 100 litrów na minutę i przy dłuższym wężu ciśnienie nie powala.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”